Vanavond begint het Sinterklaasjournaal weer! Wat is de verhaallijn dit jaar en in welke kleuren zijn de Pieten te zien? Wij zitten er klaar voor vanavond! mamablog, mamablogger
Kind & opvoeding

Het Sinterklaasjournaal begint weer!

Bij ons thuis praten mijn kinderen al heel regelmatig over Sinterklaas. Ik kan mij herinneren van mijn kindertijd dat zodra het speelgoedboek op de mat viel, ik mij toch wel bijna dagelijks zat te vergapen aan al dat leuke speelgoed wat in dat boek stond. En mijn kinderen doen dat nu ook. Mijn dochter en zoon hebben al lang en breed hun verlanglijstjes klaarliggen. Maar vandaag begint het grote feest en het aftellen pas echt: want om 18.00 uur begint het Sinterklaasjournaal!

Dat betekent extra vroeg eten zodat we op tijd klaar zijn om het Sinterklaasjournaal te kunnen kijken. En natuurlijk kunnen we het Sinterklaasjournaal ook opnemen, maar ik vind het persoonlijk extra speciaal om het om 18.00 uur te kijken. Iedereen moet dan muisstil zijn, zodat mijn kinderen elk woord van Dieuwertje, de Pieten en de Sint kunnen verstaan.

Twee jaar geleden kwam Dieuwertje Blok naar de bibliotheek in onze stad. Als je erbij wilde zijn, moest je je aanmelden, maar vol was vol. Ik wilde er graag met mijn vriendin en onze kinderen naartoe gaan, maar helaas was er geen plek meer. Op de middag dat Dieuwertje Blok kwam, ging ik naar de supermarkt en op de route naar de winkel liep ik langs de bibliotheek. Ik dacht even met mijn kinderen om het hoekje te kijken, maar er was niemand die naar onze aanmelding vroeg en er was ook gewoon nog voldoende ruimte om te staan. Toen ben ik dus maar naar binnen gegaan met mijn kinderen. Mijn dochter vond het helemaal geweldig, maar mijn zoontje begreep er met zijn twee jaar nog niet heel veel van. Het was een heel leuke en gezellige middag. Diewertje las voor, er kwamen Pieten langs en er werden pepernoten gestrooid.

Ik ben erg benieuwd naar het Sinterklaasjournaal vanavond. Waarover gaat het Sinterklaasjournaal dit jaar, wat is de rode draad en in welke kleuren zijn de Pieten geschminkt? Ik denk dat het Sinterklaasfeest voor de kinderen een groot feest is ongeacht in welke kleur de Pieten geschminkt zijn. Het hele feest en ook nog eens al die cadeautjes op Pakjesavond zijn voor hen denk ik veel belangrijker dan een huidskleur.

Zit jij vanavond ook samen met jouw kindje(s) klaar voor het Sinterklaasjournaal? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *