geld besparen op weekboodschappen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog
Mama & lifestyle

Hoe bespaar je geld op je weekboodschappen?

Elke week doe ik weekboodschappen. Ik haal dan bijna al mijn eten en drinken voor de hele week. Tussendoor ga ik soms een keer extra naar de supermarkt voor producten zoals melk, groenten en brood. Meestal ben ik elke week hetzelfde bedrag kwijt aan mijn boodschappen. De ene keer ben ik net iets meer kwijt, omdat ik bijvoorbeeld wasmiddel of vlees moet kopen. Maar waar let ik op wanneer ik weekboodschappen doe om te voorkomen dat mijn uitgaven de pan uit rijzen? Hoe zorg ik ervoor dat ik zoveel mogelijk alle verleidingen in de supermarkt kan weerstaan? Dat ik niet van alles klakkeloos in mijn karretje drop? Hoe zoek ik naar de goedkoopste producten? In deze blog geef ik jou mijn tips. Doe er je voordeel mee šŸ™‚

geld besparen op weekboodschappen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

 • Maak van tevoren een boodschappenlijstje en koop alleen producten die op je lijstje staan. Gedurende de week schrijf ik op mijn krijtbord in de keuken welke producten op zijn en gekocht moeten worden. Deze lijst neem ik over op mijn boodschappenlijstje wanneer ik boodschappen ga doen.
 • Ga nooit met een lege maag boodschappen doen. Geheid dat je teveel lekkers in je winkelwagentje stopt.
 • Houd de aanbiedingen in de gaten, maar koop geen producten in de aanbieding die je anders ook niet zou kopen. Is de waspoeder in de aanbieding, koop deze dan, maar is er bijvoorbeeld snoepgoed in de aanbieding, loop hier dan vooral aan voorbij.
 • Vlees, bijvoorbeeld gehakt, is vaak voordeliger wanneer je het in kiloverpakking koopt. Ik koop altijd een kilo en verdeel deze in vier delen. Wat ik direct nodig heb, bewaar ik in de koelkast en de rest vries ik in.
 • Ga door je knieĆ«n bij de schappen. De goedkopere merken liggen vaak in de onderste schappen en de duurste op ooghoogte.
 • Koop geen sauzen uit pakjes en zakjes, maar bereid sauzen zelf. Tomatenpuree, gezeefde tomaten en wat kruiden zijn een prima basis voor een zelfgemaakte pastasaus net als bloem en kerriepoeder als sausje bij de groente. Nog een stuk voordeliger ook.
 • Check eerst al je voorraden voordat je de supermarkt induikt. Ga na wat je nog in de kast hebt liggen, hele maaltijden je hiermee kunt bereiden en welke ingrediĆ«nten je nog echt nodig hebt. Vaak heb je meer in huis dan je denkt.
 • Koop geen voorgesneden groenten, maar koop losse groente en snijd alles zelf. Datzelfde geldt voor salades. Kant en klare salades zijn stukken duurder wanneer je zelf iets in elkaar flanst.
 • Vergelijk de prijzen van artikelen door te kijken naar de prijs per kilo of liter. Deze staat op het prijskaartje bij het product.
 • Trap niet in de trucjes van de supermarkt (lees ook mijn blog hierover).
 • Kies zoveel mogelijk voor huismerken of producten zonder merk. Dit kan zomaar 6 tot 60% schelen in de prijs. Vaak komen deze producten uit dezelfde fabrieken als de A-merken en hebben dezelfde kwaliteit.
 • Let op kortingsstickers op producten. Soms wordt er op bepaalde producten een kortingssticker geplakt wanneer de houdbaarheidsdatum bijna verstrijkt of wanneer de supermarkt de eerstvolgende dagen gesloten is. Zo kun je prima op zaterdag aan het einde van de dag brood met korting kopen en deze vervolgens invriezen.
 • Zeg gerust nee wanneer je kinderen in de winkel om koek of snoep zeuren. Wanneer ik de weekboodschappen doe, moet ik mijn kinderen ook weleens teleurstellen. Dure Bumba koekjes of K3 hagelslag komt echt niet in mijn boodschappenkarretje. Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen 9 van de 10 keer in het speelhuisje in de supermarkt spelen waardoor ik op mijn gemak boodschappen kan doen, dus echt om dingen zeuren doen ze niet vaak.
 • Ga je maar voor een kleine boodschap naar de supermarkt? Pak dan een winkelmandje en geen winkelwagentje. Een winkelwagentje is een stuk groter en hierdoor ben je geneigd om met meer boodschappen thuis te komen.
 • Probeer zo min mogelijk koek, snoep en chips te kopen en kies voor gezondere tussendoortjes zoals fruit of komkommer. Een stuk gezonder en ook een stuk beter voor jouw gebit en dat van je kinderen.
 • Koop geen dure frisdranken of sapjes, maar probeer zoveel mogelijk water te drinken, eventueel aangelengd met een druppeltje limonadesiroop.

Dit zijn mijn bespaartips. Heb jij nog tips waarmee je geld kunt besparen in de supermarkt? Deel ze bij de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *