Hoe doe ik het huishouden: mijn schoonmaakschema

Hoe doe ik het huishouden: mijn schoonmaakschema. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger

Het huishouden is een niet al te leuke taak die op mijn schouders rust. Toch moet ik ons huis opruimen en schoonmaken, want anders wordt het een vies en onhygiënisch huishouden van Jan Steen. Doordeweeks probeer ik zoveel mogelijk het huis opgeruimd te houden, houd ik de was en het toilet bij en in het weekend of op vrijdag probeer ik de grotere schoonmaak klussen te doen. Ik probeer het zo overzichtelijk mogelijk te houden door elke week een bepaald deel van mijn huis schoon te maken. Ik hanteer hiervoor een vast schoonmaakschema.

De ene week maak ik de benedenverdieping uitgebreid schoon en de andere week onderwerp ik de bovenverdieping aan een grondige schoonmaakbeurt. Het liefst zou ik elke week het hele huis schoonmaken, maar daar heb ik door ons eigen bedrijf en mijn blog gewoonweg geen tijd voor (en stiekem ook geen zin in 🙂 )

Hierbij mijn schoonmaakschema’s:

Schoonmaakschema week 1:

 • Keuken
 • Woonkamer
 • Gang
 • Toilet
 • Stofzuigen
 • Dweilen

Schoonmaakschema week 2:

 • Badkamer
 • Slaapkamers
 • Toilet
 • Stofzuigen
 • Dweilen

Klik op onderstaande afbeelding voor printables met mijn wekelijkse schoonmaakschema’s en waar je ook nog ruimte op hebt om je afspraken, notities en boodschappen te noteren.

thumbnail of SCHOONMAAKSCHEMA

 

Hanteer jij ook een vast, wekelijks schoonmaakschema of maak jij elke dag schoon? Hoe ziet jouw schoonmaakschema eruit? Praat erover mee in de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

4 thoughts on “Hoe doe ik het huishouden: mijn schoonmaakschema

 1. Ik probeer op maandagochtend eigenlijk altijd schoon te maken. En ook ik doe de ene maandag de bovenverdieping grondig en de andere week de benedenverdieping. De rest van de week houd ik de was bij en haal elke dag of om de dag een doekje door de wc. Leuk die printables! Misschien ook handig voor de kinderen, nu ze ouder worden kunnen ze ook wat taakjes uitvoeren.

 2. Wij hebben een relatief klein huisje. Ik maak iedere week vaak zondag of maandag het hele huis schoon. Vaak stofzuig ik dan iedere dag omdat we een kat hebben die veel haren verliest en keuken iedere dag met een doekje. Ik doe er met een grote beurt ongeveer 1 a 1.5 over en dan iedere dag 15 minuten voor stofzuigen en keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *