mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, vriendschap tussen kinderen blog
Kind & opvoeding

Hoe een hernia een innige vriendschap tot stand bracht

mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, vriendschap tussen kinderen blog

Afgelopen zomer gingen wij niet op vakantie. Dat vonden wij uiteraard heel erg jammer, maar doordat we een eigen bedrijf hebben, is het vaker gebeurd dat we niet op vakantie konden gaan. Het voordeel dat ik een eigen bedrijf heb, is dat ik altijd thuis ben voor mijn dochter in de schoolvakantie. Als het lekker weer is gaan we dan vaak naar het zwembad of naar de speeltuin. We komen onze dagen samen wel door zo. Maar afgelopen zomervakantie was een bijzondere vakantie. Een vakantie waarin een innige vriendschap tot stand kwam.

In het eerste weekend van de schoolvakantie ging ik samen met mijn dochter en mijn zoontje naar de speeltuin bij ons in de straat. Daar liepen wij een oud klasgenootje van mijn dochter tegen het lijf. Nooit zagen we dat meisje in de speeltuin, tot dat weekend. Toen zij nog bij elkaar in de klas zaten, hebben zij weleens een speelafspraakje met elkaar gehad, maar een echte vriendschap was er nooit ontstaan. Mijn dochter speelde dat weekend met dat meisje, F. En wat bleek? F. ging ook niet op vakantie. Haar vader had namelijk een hernia en kon amper lopen of zitten, dus laat staan met de auto op vakantie.

De dagen die volgden kwam F. dagelijks in de speeltuin. En omdat mijn dochter zes was, mocht ze van mij zonder mij, dus alleen naar buiten, naar de speeltuin. Samen met F. bracht zij hele dagen door in de speeltuin, op de dagen waarop we samen uitstapjes deden na dan. Als ik van achter mijn woonkamerraam naar buiten keek, zag ik ze samen hele gesprekken voeren wanneer ze op de schommel zaten en de mooiste tekeningen krijten op de tegels. Vijf weken lang hebben ze zich urenlang samen vermaakt. De laatste week deed mijn dochter namelijk mee aan een vakantiespel (daarover zal ik zeker nog eens een artikel schrijven). Ik denk dat dit de leukste zomervakantie was van mijn dochter en dan waren we nog niet eens op vakantie geweest.

De vriendschap beperkte zich niet alleen tot de zomervakantie, want ook na de start van het nieuwe schooljaar bleven de meiden elkaar opzoeken. Zodra ’s middags de bel ging, wisten wij al dat het F. was die voor de deur stond. F. en mijn dochter waren dikke vriendinnen geworden en waren en zijn nog steeds kind aan huis bij elkaar. De keren dat ze met elkaar hebben gespeeld en bij elkaar hebben gegeten zijn ontelbaar. Wat een geluk dat F. ook niet op vakantie ging, want doordat haar vader niet in staat was om te reizen is een innige vriendschap ontstaan tussen mijn dochter en F.  Ik denk dat wanneer we elkaar niet waren tegengekomen in de speeltuin die dag en wanneer F. wel op vakantie zou zijn gegaan, de kans een stuk kleiner was geweest dat er een hechte band tussen de meiden was ontstaan.

Wat ben ik blij voor mijn dochter dat ze zo’n goede vriendin heeft. Zodra F. voor de deur staat, sprinten ze gelijk samen naar boven, naar haar kamertje. Pas dan besef ik me weer dat mijn kleine meid al zo groot en zelfstandig wordt. Haar eigen leventje krijgt. Ik hoop dat deze vriendschap nog héél lang mag voortduren.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog

(Foto: Pixabay)

 

5 Reacties

 • Lisanne

  Ah wat lief en zoet. Zo zie je maar dat je niet op vakantie hoeft te gaan om je Kids een plezier te doen. Natuurlijk heb je vakantie nodig maar als het even niet kan en gaat moet je juist blij zijn met de dingen die wel hebt. Zoals voor jou dochtertje deze vriendschap. Leuk ik hoop dat de meiden nog lang vriendinnen blijven en dat je over 10 jaar een blog post kan schrijven over hun eerste stapavondje. Fijne dag liefs lisanne

 • Marjon

  Wat ontzettend leuk en lief. Ik vind het altijd mooi om te zien als kinderen zulke goeden vrienden hebben. Ik speelde vroeger ook altijd met mijn beste vriendin. Echt fantastisch was dat!

 • Diana

  Wat fijn dat je dochter zo’n hechte vriendschap heeft. Heel bijzonder! Zo zie je maar dat je niet altijd op vakantie hoeft te gaan om een mooie vakantie te hebben. 🙂 Ik kan me goed herinneren dat ik als kind altijd graag op vakantie wou omdat iedereen dat ging. Een aantal keren zijn wij niet op vakantie geweest als kind, maar de vakantie was daarom niet minder leuk. Mijn ouders maakten er altijd weer een feestje van!

  Leuk geschreven!

 • Merel

  Wat mooi! Inderdaad, anders was die kans klein geweest. En je bent er als moeder toch geruster op als ze iemand hebben om lekker mee te spelen. Geluk bij een ongeluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *