Waarom wachten totdat jouw prins jou mee uit vraagt? Trek zelf de stoute schoen aan en vraag jouw Mr. Right mee op date!
Mama & lifestyle

Hoe ik “mijn” mannen mee op date vroeg!

Als je een ontzettend leuke man op het oog hebt, laat hem dan vooral niet aan je voorbij gaan! Je kan wel wachten tot je een ons weegt, totdat hij jou vraagt, maar je kan ook het heft in eigen handen nemen. Aarzel niet! Overwin je zenuwen en vraag hem mee uit. Zelfs ik durfde het… tot twee keer toe!

Een lekker ding

Het is alweer een eeuwigheid geleden dat ik een man mee op date vroeg. De eerste keer dat ik een man mee uit vroeg, was ik 19 lentes jong. Ik had een bijbaantje in een taartenzaak en niet alleen smulde ik van die taarten daar, ik smulde ook van die leuke jongen waar ik een oogje op had. We kenden elkaar van het uitgaan en ik had een vermoeden dat hij mij ook wel oké vond. Dat maakte het voor mij nét iets makkelijker om de stoute schoenen aan te trekken en hem mee uit te vragen. Ik bedacht een ludieke actie, toen had ik nooit gedacht dat ik zo origineel was, en besloot hem met een stuk taart mee uit te vragen. Ik sneed een stukje van de meest goddelijke taart aan die er is (chocoladetaart met kersen) en ging naar hem op pad met bezwete handen en stijf van de zenuwen. Het was zaterdag en ook hij was aan het werk bij zijn bijbaantje: de plaatselijke supermarkt. Ik liep de supermarkt in en vroeg zijn collega’s of ze hem even konden halen. Daar kwam hij en toen gaf ik hem het stukje taart en liep snel weg. Ik weet niet eens of ik iets gezegd heb, maar wat ik nooit zal vergeten is de pakkende tekst die ik op het briefje had geschreven wat ik bij de taart had gestopt: ik vind van jou hetzelfde als van dit stukje taart: een ontzettend lekker ding. Wil je een keer met me uit? Nou daar kon die jongen geen nee tegen zeggen!

Een lieve jongen

Al heel snel was deze jongen verleden tijd en stortte ik mij lekker op het uitgaansleven en lol maken met mijn vriendinnen. Een paar jaar later werkte ik bij een hotel en daar hing een sigarettenautomaat. Elke week kwam er een ontzettend leuke jongen die automaat bijvullen. In het begin had ik helemaal niet door dat ik hem leuk vond, totdat hij er ineens een week of twee niet was. Toen drong het pas tot me door. Deze jongen wilde ik niet zomaar aan mij voorbij laten gaan en afwachten wilde ik zeker niet. Dus ik klom in de pen en schreef een kaartje aan hem. Ik wist niet eens zijn naam, maar ik wist wel dat hij mij een heel lieve jongen leek en dat ik graag een keer met hem wilde afspreken. Dat kaartje was mijn redding, want ik kon hem niet persoonlijk mee uitvragen, omdat mijn leidinggevende naast mij stond op het moment dat hij binnenkwam. En weer een week wachten trok ik echt niet. Ik gaf hem met trillende handen het kaartje en wat deed hij discreet. Hij liet de enveloppe netjes dicht en opende hem pas toen hij weer buiten was, buiten het zicht van mijn baas. En wat ik echt super tof vond was dat hij, nadat mijn leidinggevende weg was, nog even naar binnen liep en een gebaar maakte dat hij me zou bellen. Nou en dat deed hij hoor! Nog dezelfde avond en toen kwam ik er ook eindelijk achter hoe hij heette. Ik kwam er in de 16 jaar die volgden ook achter dat hij niet alleen lief leek, maar ook ontzettend lief is. Hij is de man van wie ik ontzettend veel houd en die mij de twee meest geweldige kinderen heeft geschonken! Wat ben ik blij dat ik hem ooit dat kaartje heb gegeven!

Dus twijfel jij nog of jij die ene leuke jongen mee uit durft te vragen: gewoon doen!

Heb jij ook een keer de stoute schoenen aangetrokken om jouw prins mee uit te vragen en hoe heb jij dit aangepakt? Ik lees het graag bij de reacties!

mamablog, lifestyleblog, mama lifestyle blog voor mama's (to be), als mamablogger schrijf ik herkenbare verhalen voor elke moeder: werkende mama's, mama's met een eigen bedrijf/ondernemende mama's, thuiswerkmoeders, thuisblijfmoeders, aanstaande moeders, en bloggende mama's

Foto: Pixabay

2 Reacties

  • Jasmijn

    Awwww, wat een leuke afloop van de tweede man die je op date vroeg! Leuk om deze verhalen te lezen. Vaak als het me te lang duurt vraag ik ook een man op date. Via internet lang praten en er dan naar maanden achter komen dat je in het echt niets met elkaar hebt, dat is niets voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *