Hoe merk je dat je baby is ingedaald?

Hoe merk je dat je baby is ingedaald? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Een vraag die vast sommige zwangere vrouwen bezighoudt is hoe je het merkt dat je baby is ingedaald. Het indalen van mijn baby tijdens mijn eerste zwangerschap was duidelijk voelbaar. Bij mijn volgende zwangerschap was het indalen van mijn baby niet voelbaar, maar wel juist heel zichtbaar. In deze blog lees je meer over hoe ik het indalen tijdens mijn zwangerschappen heb ervaren.

Indalen van mijn baby tijdens mijn eerste zwangerschap

Ik weet nog heel goed dat ik op mijn werk zat, ik was zwanger van mijn eerste kindje. Ik zat met mijn zwangere buik aan mijn bureau, volgens mij was het ochtend. Ik denk dat ik tussen de 32 en 34 weken zwanger was. Ineens voelde ik steken in mijn vagina. Ik had direct het idee dat mijn baby was ingedaald. Toen ik in dezelfde week naar de verloskundige ging voor controle bleek inderdaad dat mijn baby was ingedaald. Ik vond het niet alleen heel fijn dat mijn dochter was ingedaald, ik vond het ook heel bijzonder dat ik het indalen van mijn baby waarschijnlijk heb gevoeld. Het is toch een mijlpaal tijdens je zwangerschap.

Leestip: 26 dingen die je kunt doen tijdens je zwangerschapsverlof

Indalen van mijn baby tijdens mijn tweede zwangerschap

Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje heb ik het indalen van mijn baby helemaal niet gevoeld. Zo zie je maar dat twee zwangerschappen van elkaar kunnen verschillen. Wel was het zichtbaar dat mijn kindje was ingedaald. Het was toen hartje zomer, bloedheet zelfs en ik ging regelmatig naar het strandje in onze woonplaats. Een bikini droeg ik niet, maar wel een hemdje met een korte broek. Ik wilde mijn buik namelijk het liefst zoveel mogelijk uit de zon houden. Op een keer zei een vriendin tegen me dat mijn buik zo laag hing. Toen zag ik ook dat mijn buik er heel anders uitzag. Mijn buik hing inderdaad heel laag. Voor mij nu ook weer een teken dat mijn baby was ingedaald en ook ditmaal bleek dit zo te zijn.

Leestip: hoe vond ik het om te bevallen? 

Dat mijn baby ingedaald was, was voor mij ook wel een opluchting. Niet zozeer vanwege het feit dat mijn kindje zich klaar aan het maken was voor de bevalling, maar vooral omdat mijn buik nu lager hing en ik daardoor minder last had van kortademigheid. Op de één of andere manier zat mijn buik voor mijn gevoel voor het indalen van mijn baby behoorlijk hoog, dus de indaling gaf wat verlichting.

Heb jij tijdens je zwangerschap gemerkt dat het indalen van je baby was begonnen? Hoe merkte jij dat je kindje was ingedaald? Had je net als ik – tijdens het indalen van mijn baby – last van steken, een laaghangende buik of merkte je het ergens anders aan? 

Wil jij jouw ervaring over jouw zwangerschap delen met andere (aanstaande) moeders? Stuur dan een mailtje naar info@mamalifestyleblog.nl 

 

Hoe merk je dat je baby is ingedaald? indalen van mijn baby

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *