Hoe perfect is mijn leven als moeder?

Hoe perfect is mijn leven als moeder, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Wanneer ik op blogs of naar vlogs kijk van andere moeders word ik soms geconfronteerd met perfecte plaatjes. Moeders die er tot in de puntjes verzorgd uitzien, hun huishouden tip top op orde, kinderen die de mooiste kleding dragen en heel goed luisteren. Het leven van deze moeders komt op mij over als helemaal perfect. Bij deze moeders thuis lijkt het allemaal pais en vree. Hoe reëel is dit plaatje? Hoe gaat het er bij mij aan toe? Hoe perfect is mijn leven als moeder? Hoe goed heb ik het allemaal geregeld? Vandaag vertel ik jou er alles over.

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: mijn leven als moeder is verre van perfect. Ik ben zielsgelukkig met mijn kinderen, dat staat echt buiten kijf, maar mijn leven als moeder is niet ideaal. Ik heb geen stylish ingericht huis, maar ik woon in een klein appartement met budget- en zelfs voor een deel tweedehands meubels. Ik draag niet elke dag trendy kleding, maar kies voor gemakkelijk zittende kleding zoals jeans en een vest of trui. Ik maak niet echt super spannende dingen mee, mijn kinderen doen niet alles wat ik zeg en de was krijg ik vaak maar moeilijk bijgebeend. Ik denk dat ik een aardig doorsnee leven als moeder leid. Waarom ik dat denk?

Geen Pinterest waardig huis

Wiens huis ziet er nu altijd uit om door een ringetje te halen en is 24-7 helemaal spik en span om visite te ontvangen? Dat van mij niet in elk geval. Een stapel strijkgoed en schone was die opgevouwen moet worden zijn bij mij aan de orde van de dag. Soms moet ik een wasmand met schone was omgooien om een schone onderbroek eruit te vissen, omdat ik geen tijd of zin had om de was op te vouwen. Of in het ergste geval heb ik een wasmand die helemaal uitpuilt met vuile was. Ik denk dat veel moeders niet onbekend in de oren klinkt.

Heb ik mijn huis gepoetst dan is het zo weer vies en heb ik de muren geverfd dan zitten er dezelfde dag nog vieze kindervingers op.  Vaasjes, waxinelichtjes en andere accessoires worden voortdurend verplaatst en elke dag slingert er speelgoed rond. Vind ik het erg dat ik geen Pinterest waardig huis heb? Nee, het hoort er allemaal bij wanneer je kinderen hebt. Wanneer mijn kinderen ouder zijn, zal mijn huis vast langer schoon en netjes blijven. Althans, daar ga ik vanuit.

Kinderen die hun kont in de krib gooien

Harmonie? Een prachtig woord en gelukkig vaak van toepassing op ons gezin, maar vaak ook niet. Onze ochtend- en avondroutine ziet er niet uit als een gelikt reclamespotje. Onze kinderen volgen ons niet als makke lammetjes, maar gooien ook vaak hun kont in de krib wanneer ze zich bijvoorbeeld aan- of uit moeten kleden. Zoals ieder kind dat eigenlijk doet. En dat is ook helemaal niet erg, maar wel realiteit.

Geen keukenprinses

Ik houd niet super veel van koken en flans het liefste zo snel mogelijk een maaltijd in elkaar. Ik kook wel gezond, maar ik pruts maar wat aan. Ik ben gewoon geen keukenprinses. Gelukkig vinden mijn kinderen mijn maaltijden lekker en eten altijd goed. Maar uren in de keuken staan, is echt niets voor mij.

Kinderen naar bed brengen

Mijn kinderen gaan meestal vrij makkelijk naar bed, al duurt het soms wel lang wanneer de kinderen helemaal klaar zijn met uitkleden/douchen/tandenpoetsen/pyama aandoen. Met name mijn zoontje is snel afgeleid, vindt spelen leuker dan het bovenstaande avondriedeltje en is soms erg ondeugend.

’s Avonds de rommel opruimen

Wanneer de kinderen op bed liggen, mag ik de rommel opruimen. Ons huis is niet op orde wanneer ik naar boven loop  om de kinderen in bed te leggen. Het is meer het type huis waar een tornado flink heeft huisgehouden. En ik schaam me er niet voor, maar ik moet het wel opruimen natuurlijk. Net als bij zoveel moeders is dit ook bij mij allemaal aan de orde van de dag.  Er zijn helaas geen kaboutertjes die de troep voor me opruimen. Was dat maar zo.

Mijn imperfecte ochtendroutine, ontbijtjes & lunches

Met de ochtendroutine is het zeker ook niet altijd rozengeur en maneschijn. Elke ochtend is het haasten. Ik heb wel een strak plan en we zullen niet snel te laat op school komen, maar dan moet ik er natuurlijk wel de vaart bij mijn kinderen inhouden. En bij mezelf, want er moeten natuurlijk ook fruit- en broodtrommels gevuld worden. En daar gaat heus niet altijd een verantwoorde lunch in, maar ook gewoon een oer-Hollands broodje hagelslag. Ik ben er ook groot mee geworden. Voor mij geen healthy en picture perfect ontbijtjes. Ik ben allang blij als ik tijd heb om überhaupt een boterham naar binnen te schuiven.

Gewoon ik

Op mijn blog en in mijn video’s laat ik mezelf zien zoals ik ben. Zonder opsmuk. Ik vind het belangrijk om gewoon mezelf te laten zien, zonder dikke lagen make-up, met kringen onder mijn ogen, zonder geëpileerde wenkbrauwen, zonder tip-top huis en zonder engelengezang en rozenblaadjes. Gewoon zoals ik ben en zoals mijn leven is. Dan zien jullie me maar met mijn brakke hoofd en mijn imperfecte huis. So be it.

Mijn leven is niet perfect. Ik vind het fijn om te zien, lezen en te horen dat het bij andere moeders ook niet allemaal van een leien dakje gaat en dat hun leven ook niet perfect is. Dat bij andere moeders het huishouden ook niet op rolletjes loopt en dat andermans kinderen ook wel eens dwarsliggen. Ik vind het fijn om te zien dat ik niet de enige moeder ben waarbij niet alles tot in de puntjes geregeld is.

Hoe perfect heb jij het als moeder allemaal op orde? Is het bij jou thuis soms ook een chaos? En lijkt jouw huis af en toe ook op een zwijnenstal? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

 

 

 

4 thoughts on “Hoe perfect is mijn leven als moeder?

  1. Haha… heel herkenbaar hoor. Het had over mezelf kunnen gaan. Ik haak zelfs af bij blogs waar alles altijd perfect lijkt te zijn, je weet gewoon dat dit fake. Ik lees veel liever bij bloggers die eerlijk zijn, en ook maar gewoon mensen zoals jij en ik.

  2. Wat een leuk en puur artikel! Ik ben ook verre van perfect. Het woord alleen al geeft me de kriebels. Fijn streven, maar als de was er een week ligt, is ons leven niet voorbij. Ik heb 2 kinderen en de jongste van 6 mnd zit echt aan me vastgeplakt. Daardoor kan ik ook niet veel doen overdag. Hij spuugt regelmatig en ik moet dus hele dag ‘braaksel’ opruimen en hem meerdere keren verschonen en opfrissen. Sorry voor de details…maar dat is mijn leven momenteel nu eenmaal. Ik klap op een dag tig keer die kinderwagen in en uit (woon in duitsland en hier is niet alles op loopafstand) en voel me soms echt een robot. Zit elke avond ‘stuk’ op de bank, maar weet je? Ik zou dit voor niets in de wereld willen opgeven! ?

    1. Het moederschap kan inderdaad soms best pittig zijn, maar weet je wat ik wel eens tegen mijn vriend zeg Essma? Als we terugkijken op ons leven voordat we kinderen kregen, was het best wel oppervlakkig. We werkten alleen maar en alles draaide alleen maar om ons. Nu heeft ons leven zoveel meer diepgang gekregen en ook echt een doel. Heb je al eens johannesbroodpitmeel geprobeerd bij je zoontje? In ieder geval in NL kun je dit in een doosje kopen en dit voeg je toe aan melkvoeding van je kindje. Dit dikt de melk wat aan. Bij borstvoeding kun je het ook gebruiken, maar dan moet je kolven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *