Ik ben drie keer zwanger geweest. Hoe snel was ik zwanger bij mijn eerste, tweede en derde zwangerschap? Je leest het in dit artikel. mamablog, mamablogger, mamalifestyle
Zwanger & baby

Hoe snel was ik zwanger?

Ik heb het geluk dat ik drie keer zwanger ben geworden. Dat ik zwanger heb mogen en kunnen worden, kan ik beter zeggen. Zwanger worden is echt een wonder. Een droom die triest genoeg niet voor iedereen werkelijkheid wordt. Op het moment dat je besluit dat je zwanger wilt worden, kan het zomaar een jaar duren voordat je ook echt zwanger bent. Soms lukt het na een jaar nog steeds niet en belandt je misschien wel in de medische molen in de hoop dat met de moderne technieken je kinderwens in vervulling mag gaan. Helaas komt niet bij alle stellen met een kinderwens hun droom in vervulling. Hoe verliep het traject van zwanger worden bij mij? Hoe snel raakte ik zwanger?

Vruchtbaarheid

Mijn partner en ik zijn een vruchtbaar koppel. Ik zeg bewust koppel, want niet alleen zijn er soms vruchtbaarheidsproblemen bij de man of de vrouw, maar kan het ook zijn dat er geen aanwijsbare problemen met vruchtbaarheid bij de man of de vrouw afzonderlijk zijn, maar dat het koppel samen toch geen kindje kan maken of dat het heel lang duurt. Soms is een koppel verminderd vruchtbaar of soms lukt het hen nooit om zwanger te worden.

Hoe lang duurde het voordat ik zwanger werd?

Ik weet dat het voor sommige vrouwen misschien niet leuk is om te horen of te lezen, omdat zij juist niet snel zwanger worden, in het medische traject zitten of misschien onvruchtbaar zijn, maar ik deel vandaag toch mijn persoonlijke verhaal met jou. Mochten jij en je partner problemen hebben met zwanger worden, wil ik jullie oprecht toewensen dat jullie kinderwens in vervulling mag gaan. Het lijkt mij heel zwaar wanneer je niet in verwachting raakt terwijl je dit zo ontzettend graag wilt. Ik kan het me een beetje voorstellen hoe dat moet voelen, maar niet helemaal. Ik had namelijk ontzettend veel geluk en mocht drie keer zwanger worden. Alle drie de keren was ik binnen een mum van tijd zwanger. Je zult nu misschien denken: Daniëlle schrijft over drie zwangerschappen, maar ze heeft “maar” twee kinderen, hoe zit dat? Dat klopt. Mijn eerste zwangerschap eindigde helaas in een miskraam. In totaal ben ik dus drie keer zwanger geweest en heb ik twee zwangerschappen mogen volbrengen.

Hoe snel was ik de eerste keer zwanger?

Mijn eerste zwangerschap was niet gepland, maar zeker niet ongewenst. Ik gebruikte geen pil, spiraal of andere anticonceptie en mijn vriend en ik gebruikten als voorbehoedsmiddel een condoom. Alhoewel, gebruiken…. We waren erg slordig en mijn vriend en ik dachten dat het voor de zingen de kerk uit gaan wel een keertje kon. Niet dus. Ik was direct zwanger. Over het fout lopen van deze zwangerschap en het verdriet wat ik er van had, kun je lezen in het artikel mijn miskraam, mijn kindje dat niet geboren mocht worden.

Hoe lang duurde het voordat ik voor de tweede keer zwanger werd?

Jaren na mijn miskraam wilden mijn vriend en ik graag een gezin stichten, we wilden dolgraag een kindje. Mijn tweede zwangerschap was min of meer gepland. Ik zeg min of meer, want mijn vriend en ik zijn niet zo van het plannen. Ik stopte met de pil en we zouden wel zien of en hoe snel het zou lukken. We gingen er heel relaxed in. Voor mijn vriend had het “oefenen” wat langer mogen duren, maar helaas voor hem (dat is een grapje natuurlijk) was het razendsnel raak.

Ongemerkt voor de derde keer zwanger

Bij mijn derde zwangerschap had ik niet eens in de gaten dat ik in verwachting was. We besloten voor een tweede kindje te gaan en ik stopte met het slikken van anticonceptie. Toen mijn menstruatie uitbleef, dacht ik dat mijn lichaam nog moest ontpillen. Na zo’n maand of twee begon ik mij eerlijk gezegd wel een beetje zorgen te maken om mijn vruchtbaarheid. Ik was inmiddels alweer een paar jaar ouder, 34 om precies te zijn, en naarmate de jaren vorderen kan je als vrouw toch minder vruchtbaar worden. Opeens kreeg ik last van mijn ogen. Ik ging heel wazig zien. Op dat moment stapte ik naar de oogarts, deed voor de zekerheid een zwangerschapstest om uit te sluiten dat ik zwanger zou zijn met het oog op een Prednison kuur in het vooruitzicht. We gebruikten immers geen voorbehoedsmiddelen en als ik zwanger zou zijn en Prednison zou slikken, zou dat nadelige gevolgen voor ons ongeboren kindje kunnen hebben. De verrassing en blijdschap waren groot toen de zwangerschapstest aangaf dat ik in verwachting was. Een positieve test had ik niet zo snel verwacht en ik bleek zelfs al een paar maanden zwanger te zijn. Het hele verhaal schreef ik in het artikel ben ik zwanger?

Ging het zwanger worden bij jou en je partner ook zo voorspoedig? Of wil het bij jullie helaas niet lukken? Misschien zitten jullie al in het medische traject? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

 

8 Reacties

 • Jeske

  Mijn eerste dochter was een complete verassing, hoogzwanger ben ik afgestudeerd. Onze tweede kindje was geheel gepland, dat duurde 3 maanden denk ik. We hebben geluk gehad. Het lijk mij vreselijk omdat hele traject in te moeten.

 • Josan

  Bij de eerste duurde het even. Waarschijnlijk ook omdat ik vrij ongeduldig was. Nummer 2 en 3 waren een verrassing. Ik heb er dus nooit extra lang op moeten wachten of een medisch traject doorlopen. Dat lijkt me verschrikkelijk.

 • Stefanie

  Wat een leuk artikel! Helaas lukt het bij iedereen niet zonder slag of stoot, dat wens je echt niemand toe die onzekerheid.
  mijn ene vriendin was vrijwel meteen zwanger, en dat stak wel een beetje bij een andere vriendin omdat zij toen al een tijd aan het proberen was. Na een jaar is het bij haar wel gelukt, en in januari word ik meter van haar kindje. Onlangs hebben mijn partner en ik besloten om er zelf ook voor te gaan. in juli met de pil gestopt, meteen raak, dus ben 8 of 9 weken ver ondertussen. Wat een complete verrassing was, want ik nam het niet zo nauw met mijn anticonceptie, soms werd die wel eens een dag of 3 vergeten, maar nooit had ik een ‘Accidentje’. Het is een vreemd ding, de natuur, met haar eigen regeltjes.

 • Ilona

  Toen wij besloten te stoppen met de pil heb ik een app op mijn telefoon gezet om mijn cyclus te leren kennen. Ik was zeker al 10 jaar aan de pil en dus geen idee hoe mijn cyclus was. In die maand dan ook voor het zingen de kerk uit. Toen ben ik na exact 28 dagen ongesteld geworden en de volgende menstruatie bleef uit. Toen was het al raak! Enorm verbaasd dat het zo snel ging, we hadden zoiets van we zien wel hoe het loopt maar het mag komen. Ik voel me enorm bevoorrecht met onze dochter van inmiddels 1 jaar.

 • Marlies

  Hier ging het ook snel. Bij beide! Bij nummer 2 wist ik het niet eens tot ik niet ongesteld werd. Toch maar even een test gedaan en hoppa, toch wel zwanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *