Wat als je te horen krijgt dat je op de natuurlijke manier geen kinderen kunt krijgen. Hoe ver ga jij om jouw kinderwens in vervulling te laten gaan? Onvruchtbaar. mama lifestyle, mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger,moederschap
Zwanger & baby

Hoe ver zou jij gaan om je kinderwens in vervulling te laten gaan?

Wat als je te horen krijgt dat je op de natuurlijke manier geen kinderen kunt krijgen. Hoe ver ga jij om jouw kinderwens in vervulling te laten gaan? Onvruchtbaar. mama lifestyle, mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger,moederschap

Deze week maakte radio DJ Mattie Valk bekend dat hij niet de biologische vader is van wat hij dacht dat “zijn” tweelingdochters waren. Twee baby’s waar hij zo naartoe heeft geleefd, zoveel van houdt. Maar zeker ook veel verdriet en angst om heeft gehad toen zij al bij 26 weken zwangerschap ter wereld kwamen.

Dagelijks het ziekenhuis inlopen met angst, bezorgd over in welke conditie zijn dochters verkeren, benieuwd naar welke incidenten er ’s nachts zijn voorgevallen, hoe vaak het alarm is afgegaan. Of het beter of juist slechter gaat met hun gezondheid. Wat de verwachtingen zijn. Elke dag het ziekenhuis weer uitlopen, bang voor wat er zou kunnen gebeuren. Bang dat “zijn” dochters het misschien niet zullen redden. Voortdurend leven tussen hoop en vrees. Zielsveel van zijn kindjes houden, maar zich nog niet volledig over durven geven aan zijn liefde voor hen, vanwege de extreme prematuriteit.

Hoe wreed en onmenselijk is het dat je er vervolgens, na wekenlang in deze achtbaan van emoties te hebben geleefd, achter komt dat de kinderen waar jij jouw leven voor zou geven niet jouw kinderen blijken te zijn? Toch is dat wat zijn inmiddels ex-vriendin aan Mattie opbiechtte. De droom van deze kersverse “vader” viel in duigen. De grond werd onder zijn voeten weggetrokken.

Dit trieste verhaal begon in 2015. Toen bleek dat dit stel via de natuurlijke weg geen kinderen kon krijgen. Ze besloten voorlopig af te zien van medische hulp. Niet voor niets ook wel de medische mallemolen genoemd, vanwege het vreselijke traject van hormoonbehandelingen, onzekerheid, twijfel en hoop. En niet alleen een ware aanslag op jezelf, maar ook nog eens een beproeving van je relatie.

Later dat jaar kwam er dan toch een positieve zwangerschapstest. Wat moet Mattie zo trots als een pauw zijn geweest. Wat niemand voor mogelijk hield, gebeurde toch. Hun kinderwens ging eindelijk in vervulling. Met als klap op de vuurpijl ook nog een tweeling op komst. Dubbel geluk.

Ik ben erg benieuwd naar het verhaal van zijn ex-vriendin. Wat heeft haar tot dit alles bewogen? Dat zij is vreemdgegaan moge duidelijk zijn. Was de vrijpartij zo uit de hand gelopen dat zij en haar minnaar in het heetst van de strijd zijn vergeten een condoom te gebruiken? Of erger nog, heeft zij zich bewust laten bezwangeren door een andere, klaarblijkelijk vruchtbare, man? Met de intentie om haar vriend sinds maar liefst 12 jaar, Mattie, te laten geloven dat zij zijn baby’s droeg? Hem tot aan weken na de geboorte in deze waan te laten. Of wilde zij het eigenlijk helemaal nooit aan hem opbiechten? Hem trots laten zijn op kinderen die niet zijn vlees en bloed zijn? Misschien heeft hij zelfs de voornamen van de meisjes bedacht. Dragen ze zijn achternaam. Wat valt je leven dan in duigen.

Wat is Mattie voor de gek gehouden. Hoe kan iemand hiertoe in staat zijn? Had zij dan werkelijk alles over om haar kinderwens in vervulling te laten gaan? Zelfs het bedriegen en voorliegen van haar vriend?

Heel Nederland leeft met Mattie mee. Wat moet hij in een diep dal zitten nu. Wat moet hij zich gekwetst voelen. Op zijn ziel zijn getrapt. Maar denk ook eens aan die twee onschuldige kindjes. Wat als zij dit verhaal later horen? Hoe moeten zij zich wel niet voelen? En zelfs met de moeder leef ik mee. Wat moet dit ook voor haar vreselijk zijn, ook al is zij degene die Mattie heeft bedrogen en voorgelogen.

Zijn vriendin ging véél te ver. Wat een prachtige gebeurtenis hoort te zijn, het op de wereld zetten van twee kindjes, is nu deels verworden tot een verdrietig tafereel.

Het moedergevoel kan soms heel sterk zijn en de kinderwens immens groot. Kun jij je er iets bij voorstellen wat deze vrouw bewogen moet hebben? En hoe ver zou jij gaan om jouw kinderwens in vervulling te laten gaan? Ik lees het graag bij de reacties.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

(Foto: Pixabay)

5 Reacties

 • Josan

  Mooi zoals jij het beschreven hebt. Ik heb zo met Mattie te doen. Maar ook met Kirsten. En de baby meisjes. Dit verhaal kent geen winnaars en is waarschijnlijk enorm pijnlijk voor alle betrokkenen. Mattie, Kirsten maar ook Bo en Vespers. Juist omdat ik niet weet hoe het is om geen kinderen te kunnen krijgen wil ik er bewust geen uitspraak over doen of een mening over hebben.

 • Lisanne

  Ik heb het met beide wel te doen. Tuurlijk is het niet fair om je man zo te bedriegen maar een verhaal heeft altijd 2 kanten en nu heeft heel Nederland maar 1 kant gehoord. Niemand weet of hun relatie al die tijd wel stabiel was. Uiteraard vind ik het voor Mattie vreselijk er zo zijn achter te komen dat het niet zijn kinderen zijn, maar voor kirsten is het ook erg. Wellicht was haar wens wel zo groot dat ze in een wanhopige poging dit heeft gedaan, ik zal niet weten hoe ver je zal gaan voor een gekoesterde wens. Maar een mens kan rare dingen doen als die zich wanhopig voelt, zeker als het niet vanzelf sprekend is om kinderen te krijgen. Liefs lisanne

 • mlein

  Vind het vooral zo sneu voor beiden dat iedereen zich uiteindelijk toch een mening vormt over iets wat ons uiteindelijk niets aangaat.. Hoop er verder nooit achter te komen hoe zoiets voor de betrokkenen moet zijn.

 • Daenelia

  Waarom zou je niet kunnen houden van kinderen die niet biologisch aan je gerelateerd zijn? Dat voorop. Dat snap ik niet helemaal in dit verhaal. Omdat het niet zijn biologische kids waren, houd hij ineens niet meer van ze?
  Natuurlijk zit er een ander probleem onder. Namelijk dat er iets verzwegen is, en iemand iets uit te leggen heeft, maar daar zijn die kids dan ook de dupe van. Maar als je verder van elkaar houdt, en die ‘misstap’ kunt overbruggen en uitleggen, dan is er toch geen probleem? Nee, ik ben hier het spoor een beetje bijster. En al helemaal dat dit blijkbaar een publiek figuur is die dit dan ook nog eens deelt met onbekenden?
  Misschien zijn die kids wel beter af zonder hem als vader?
  Je praat toch met elkaar, in een relatie, en dan kun je duidelijk maken welke opties je hebt. Was het echt niet een optie geweest, als het aan de man lag, om een donatie te vragen van een goede vriend, of desnoods van een broer (als dat biologische zo belangrijk is)? Maar goed, ik denk dat heel makkelijk over. Als je kinderen wilt, met of zonder partner, dan moet dat kunnen, en dan zijn er altijd opties. En je kunt PRIMA van kinderen houden die niet biologisch van jezelf zijn.

  • info@mamalifestyleblog.nl

   Hoi Daenelia, volgens mij heb ik nergens geschreven dat hij niet van deze twee meisjes kan houden. Dus als ik ergens in dit artikel de indruk heb gewekt dat hij niet van deze twee kindjes kan houden, dan is dat zeker niet mijn bedoeling. Want om van iemand te houden, hoef je zeker niet de biologische ouder te zijn. Wat ik mij wel kan indenken is dat het voor hem misschien onduidelijk is welke rol hij in het leven van deze twee meisjes mag/kan spelen. Is dat een vaderrol? Natuurlijk kan je van kinderen houden waarmee je biologisch geen verwantschap hebt. Zo ken ik ook stiefvaders en stiefmoeders die dol zijn op hun “bonus”kinderen. Ongetwijfeld houdt Mattie zielsveel van deze kindjes, die zijn hart hebben gestolen vanaf het eerste moment dat hij ze op de echo zag. Dat gaat ook nooit veranderen. Hij zal altijd van ze blijven houden. Dat hij zijn verhaal in de media heeft gedaan, was omdat hij altijd heel open heeft gesproken over dat zijn vriendin niet op de natuurlijke manier zwanger kon worden, dat er een tweeling op komst was en dat deze te vroeg geboren was. Mensen leefden massaal met hem mee en betuigden hem steun. Omdat hij niet wist hoe hier mee om moest gaan, nu zijn vriendin hem had opgebiecht dat hij de vader niet was, besloot hij zijn verhaal te delen. Misschien dat iemand anders liever niet met dit feit in de openbaarheid zou treden. Ik denk zeker dat wanneer je samen niet zwanger kunt worden, een spermadonor een optie is waar zeker over nagedacht en gesproken kan worden. Misschien als zij dit onderwerp besproken hadden (en misschien hebben zij dit wel, maar waren zij het hier niet over eens) was er niet gebeurd wat er nu is gebeurd. En misschien komt het ook wel goed tussen hen en heeft het wat tijd nodig. Maar ik kan me goed voorstellen dat de relatie en het vertrouwen tussen Mattie en zijn ex-vriendin behoorlijk beschadigd is nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *