Hoe vieren wij Pasen als gezin? Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.
Mama & lifestyle

Hoe vieren wij Pasen als gezin?

Pasen. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik heb er niet zo heel veel mee. Ik vind het heel indrukwekkend om naar The Passion te kijken. De rillingen voel ik dan vaak over mijn lijf, zo mooi vind ik het om te zien en vooral ook om te horen. Maar verder heb ik niets met Pasen. Ik zie het als een paar dagen lekker mijn kinderen om me heen hebben met in mijn achterhoofd het idee dat mijn werk zich intussen opstapelt…. En ik hoop altijd op lekker weer. Geen ingewikkelde diners, ontbijten of gourmets voor ons, maar gewoon zoals altijd. Nu eten we ’s morgens geen gewone snee brood, maar afbakbroodjes (zoals we ook altijd op zondag doen) en natuurlijk komt er ook paasbrood op tafel. Met spijs uiteraard!

Dit jaar besteden we ons paasweekend op een iets andere manier dan normaal. We blijven vandaag niet thuis, maar trekken erop uit naar de camping. Het wordt helaas wisselvallig weer, maar hopelijk is er nog genoeg zon en kunnen we tussen de buien door uit onze caravan en voortent. We zitten middenin de bossen, dus een lekkere boswandeling lijkt me heerlijk. En we gaan ook paaseieren verstoppen in en rond onze caravan.

Mijn kinderen gaan dit jaar gewoon voor het eerst in hun leven buiten paaseieren zoeken! Wij hebben namelijk geen tuin, dus paaseieren verstopten we altijd in huis. Dit jaar kunnen we het op de camping doen, in ieder geval vandaag, dus dat maakt Pasen voor mij extra leuk. Verder doen we niets speciaals aan Pasen. Dit weekend hoeft helemaal niets. We moeten nog even afwachten of we blijven overnachten, want het schijnt een erg koud en nat paasweekend te worden. En als we niet gaan overnachten, gaan we tweede Paasdag gewoon iets anders leuks doen.

Als ik ergens niet van houd, is het van verplichtingen en op een stoel zitten en pootjes geven bij wijze van spreken. Ik ben niet zo’n feestdagen type. Met name Kerst vind ik nooit zo leuk, omdat er altijd zo’n gedoe is over wie wat maakt en vooral ook wat er wordt gemaakt. Ik kijk er nooit naar uit. Ik vind het allemaal maar poespas. Maar dit weekend zijn we gewoon met zijn vieren en we gaan verder niet op paasvisite. Het wordt gewoon een gezellig, ontspannen en vooral ongedwongen weekend.

Mijn kinderen hebben al Pasen gevierd op school. Afgelopen donderdag gingen ze naar de kerk en daarna hadden ze een paaslunch. Ik vind het leuk dat er op school zoveel aandacht aan wordt besteed, maar thuis vind ik het fijn om niet teveel gedoe ervan te maken. Een paasontbijtje en eieren zoeken prima, maar verder gewoon gezellig en lekker genieten van het samenzijn.

Wat ga jij doen met Pasen? Kijk jij altijd uit naar de feestdagen en besteed jij dan altijd extra aandacht aan bijvoorbeeld het eten? Vind jij het leuk om extra lang in de keuken te staan? Of vind jij de verplichtingen en alle poespas met de feestdagen maar niets? Ik lees het graag bij de reacties en ik wens je natuurlijk een heel gezellig Pasen toe!

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *