Waar moet je op letten wanneer je een kinderwagen gaat kopen? Hoe kies je een geschikt model uit en wat is de levertijd van een kinderwagen? mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders
Zwanger & baby

Een kinderwagen kopen: wanneer en hoe zoek je een kinderwagen uit?

Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje moest ik op zoek naar een kinderwagen. Ik begon mijn zoektocht al toen ik vijf maanden zwanger was. Nu kocht ik mijn kinderwagen tweedehands via Marktplaats, omdat wij al ons spaargeld investeerden in ons pas opgestarte bedrijf. Maar ook als je een nieuwe kinderwagen wilt kopen, moet je deze ruim op tijd kopen. Wanneer een winkel een kinderwagen op voorraad heeft, dan kan deze uiteraard snel geleverd worden. Maar als een kinderwagen niet op voorraad is, moet deze besteld worden bij de leverancier en hangt daar, afhankelijk van de leverancier, een levertijd aan vast. Helemaal als je een gewild model kinderwagen uitkiest, kan de wachttijd nogal oplopen. Houd in ieder geval rekening met ongeveer 8 weken levertijd. Ik zou zelfs nog een marge inbouwen, dus al bij zes maanden zwangerschap op zoek gaan naar een kinderwagen. Je wilt immers ruim op tijd klaar zijn met de voorbereidingen en de noodzakelijke inkopen gedaan hebben voordat je baby geboren wordt. En mochten er problemen zijn bij de leverancier, dan kun je nog schakelen en in het uiterste geval een andere kinderwagen uitzoeken.

Maar, hoe kies je nu een geschikte kinderwagen uit? Er zijn zo ontzettend veel modellen dat je door de bomen haast het bos niet meer ziet. En eigenlijk zien alle kinderwagens er wel hip uit. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden. En misschien heb je wel bepaalde eisen waar de perfecte kinderwagen aan moet voldoen. Wil je één kindje vervoeren in de kinderwagen of heb je ook nog een peuter die je mee wilt vervoeren? Wil je het allernieuwste model of voldoet een iets minder recent model ook? Ga je de kinderwagen veelal in de stad gebruiken of ook in het bos of op het strand? Wanneer je met je kinderwagen door het zand moet ploegen, zijn grotere wielen handiger dan hele kleine wieltjes. Als je baby straks wat groter is en niet meer in de reiswieg ligt, gaat hij/zij in de wandelwagen. Denk er dan ook aan of de ruggensteun en voetensteun van de kinderwagen/wandelwagen verstelbaar zijn. Als deze namelijk verstelbaar zijn, ligt het een stuk comfortabeler voor je kindje wanneer hij/zij in slaap is gevallen in de wandelwagen. Wat ik zelf ook belangrijk vond, was de grootte van het boodschappenmandje onderin de kinderwagen. Ik vond het namelijk heerlijk om al wandelend met de kinderwagen de boodschappen te doen en dan is het heel fijn als je veel opbergruimte hebt onderin de kinderwagen. Heb je ook nog een voorkeur voor een bepaalde kleur? Persoonlijk zou ik niet voor een al te lichte kleur kiezen in verband met eventuele vlekken. Hoe makkelijk of moeilijk is de kinderwagen in te klappen en ook niet onbelangrijk: past de ingeklapte kinderwagen wel in de kofferbak van je auto? Is de duwstang verstelbaar? De duwstang van mijn kinderwagen was verstelbaar, wat ik erg prettig vond. Bovendien kon deze ook in een extra lage stand waardoor mijn oudste kind (mijn dochter) ook af en toe de kinderwagen met haar babybroertje kon voortduwen, wat zij super leuk vond om te doen. Maak ook eens een “testritje” achter de kinderwagen, dan weet je of deze lekker loopt.

Heel veel tips en aandachtspunten, maar wat je ook nog kunt gebruiken als hulpmiddel is de website van Wooki. Op deze site kun je in 11 vragen en 2 minuten erachter komen welke merken en typen van het assortiment bestaande uit 431 kinderwagens het beste bij je past. De uitslag bestaat uit een top 5 met kinderwagens die voldoen aan jouw wensen en eisen en de vanaf prijzen. Deze online test vervangt natuurlijk niet het zelf uittesten, maar is wel een handige aanvulling om je op weg te helpen in je zoektocht naar de geschikte kinderwagen.

Als je de perfecte kinderwagen gevonden hebt, denk dan ook aan accessoires die je nodig hebt voor je kinderwagen. Als je een regenhoes hebt, kun je ook in de regen wandelen met je kindje en het is ook erg fijn als je je kindje tegen de zon kunt beschermen. Toen ik zwanger was van mijn eerste kindje had ik een parasol gekocht voor de kinderwagen. Ik vond dit zelf echter allesbehalve een succes. Voor mijn gevoel stond de parasol nooit in de juiste stand. Toen ik zwanger was van mijn tweede kindje ontdekte ik de Dooky. Een doek die je met flexibele haken aan elke kinderwagen en wandelwagen kunt bevestigen en niet alleen je kindje uit de zon houdt, maar ook zorgt voor een rustgevende omgeving voor je kindje wanneer hij/zij bijvoorbeeld in de kinderwagen slaapt. Ik zou zeggen: echt een musthave voor iedere aanstaande moeder en ook leuk en nuttig om als kraamcadeau te geven. De Dooky is in heel veel verschillende kleuren en prints verkrijgbaar. Ik kocht mijn Dooky bij Bol.com, maar de Prénatal of Babypark verkopen deze ideale doek ook.

Ben jij zwanger en ben jij al bezig met je zoektocht naar een kinderwagen? En ga je deze nieuw kopen of tweedehands via bijvoorbeeld Marktplaats? Of als jouw kindje al geboren is of al wat ouder is, waar lette jij op bij de aanschaf van een kinderwagen? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Reacties

  • Josan

    De eerste keer dat ik een kinderwagen kocht, kocht ik een nieuwe Bugaboo uit een babywinkel. Wat ik toen belangrijk vond, was het gewicht van de wagen. Die van eerdergenoemd merk was het lichtst in vergelijking met andere wagens. En ik woonde in een appartement zonder lift dus elke kilo die ik moest tillen was er een teveel. De tweede keer kocht ik een tweedehands Bugaboo. Gewoon omdat mijn eerste ervaring met dit merk zeer positief was. Veelzijdig, makkelijk, bruikbaar in stad, bos en op strand. We zijn er mee naar Portugal en Griekenland gereisd. Heuvel op, berg af…niks was te gortig.

  • Marlies

    Wij hebben een nieuwe mutsy evo gekocht. Zo’n combi-geval, met reiswieg, maxicosy en buggygedeelte. Ook had ik een parasol bij de eerste, nu de 2e er is heb ik ook een dooky aangeschaft. Al lees ik wel wisselende berichten erover.
    Wij vonden het belangrijk dat ie makkelijk opklapbaar was en lichtgewicht. En kwalitatief goed uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *