Hout in je interieur

hout in je interieur mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf

Hoe simpel mijn huis nu ook ingericht is, vroeger was ik veel meer met interieur bezig. Toen ik als tiener nog bij mijn ouders woonde, zapte ik graag naar woonprogramma’s en kocht ik interieurboeken. Toen wij in dit kleine appartement kwamen wonen, was ik nog steeds heel erg bezig met interieur, maar door de jaren heen maakte meubels die aan vervanging toe waren steeds meer plaats voor praktische meubels. Een minihuis en zwaar ruimtegebrek met twee kinderen zorgden ervoor dat ik eigenlijk geen ruimte had voor meubels. Hopelijk komt daar heel binnenkort verandering in, want we hebben een ander huis gekocht. Zodra de hypotheek hiervoor helemaal rond is, kunnen we van start gaan met het maken van plannen voor het verbouwen en het inrichten van ons huis.

Omdat het huis twee keer zo groot is als onze huidige woning, heb ik voldoende ruimte om leuke meubels neer te zetten. Ik houd van een strak en clean interieur, maar er moet wel sfeer in zitten. In plaats van de witte uitschuifbare eettafel die er in onze huidige woonkamer prijkt, wil ik in ons volgende huis een lange, houten eettafel. Met hout geef je gelijk sfeer aan een huis. Net als met een houten vloer. Het laminaat waar we nu overheen lopen, zal in ons droomhuis misschien wel een eiken vloer zijn. Nu liggen er nog tegels, maar deze willen we graag vervangen voor hout.

Hout is niet alleen warm en geeft sfeer, het is perfect te combineren met moderne items. Met een mooie, strakke bank bijvoorbeeld of met hippe eetkamerstoelen. Behalve het interieur van een huis, vind ik dat het exterieur ook absoluut niet vergeten mag worden. Daarmee doel ik natuurlijk op de tuin. Wij hebben al jarenlang alleen een klein inpandig balkonnetje en richtten ons met onze huizenjacht specifiek op huizen met een tuin. Nu ons nieuwe huis steeds dichterbij komt, is het echt als een droom die uitkomt.

Zo lang heb ik willen verhuizen naar een groot huis met een tuin, zodat we eindelijk buiten kunnen zitten. We kunnen niet wachten om straks gezellig te barbecuen en tot middernacht samen rond de vuurkorf te zitten. Maar hoe later het ’s avonds wordt, hoe kouder ook. Mijn droom zou een soort veranda zijn, waar je ’s avonds neer kunt ploffen op loungebanken, met kussentjes en dekentjes. Ideaal trouwens ook voor wat koudere dagen. Zo’n veranda moet natuurlijk van hout zijn, het liefst zo duurzaam mogelijk zodat het heel wat jaren meegaat. Het hout moet toch tegen regen, vorst en wind kunnen.

Een veranda staat niet op onze kluslijst voor de korte termijn, eerst moeten er nog genoeg andere verbouwingen gedaan worden. Een pergola lijkt me ook wel leuk, met van die leuke bloembakken die eraan gehangen kunnen worden of een klimop die je kunt laten groeien en die dan zorgt voor natuurlijke zonwering. Het liefst wil ik een tuin helemaal renoveren, maar ik wil dan wel graag een klein beetje op de kosten letten, want de verbouwing van ons huis gaat al flink wat kosten. Een nieuwe keuken, badkamer, stucen….. De kosten stapelen zich aardig op zodra we de sleutel hebben. Misschien lenen de vuren balken die je voordelig online kunt shoppen bij HOUTvakman of de vuren latten van de HOUTvakman zich wel voor een zo voordelig mogelijke pergola.

Niet een heel grote verbouwing, maar toch een kleine renovatie is ons kantoor aan huis. Heerlijk dat ik straks gewoon een eigen kantoor krijg en niet meer aan de keukentafel hoef te werken. Ik zou dan ook heel graag een grote boekenkast willen waar ik al mijn ordners en kantoorspullen in kan zetten. Wie weet kan mijn vriend zelf iets maken met bijvoorbeeld vuren planken van de HOUTvakman. Of een inbouwkast maken met schuifdeuren zodat je de mappen niet ziet staan.

Zoals je kunt lezen, ik heb al heel wat plannen met ons nieuwe huis. Nu eerst wachten tot de hypotheekofferte getekend is en we de sleutels hebben en dan kunnen we beginnen met het óns huis te maken.

 

#MLBsamenwerking

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *