Huishoudschema/schoonmaakroutine

mamablog, schoonmaakroutine: in 3 uur een schoon huis

Omdat ik op alle doordeweekse dagen werk, ontkom ik er helaas niet aan om in het weekend schoon te maken. Maar omdat ik ook weer niet het hele weekend wil poetsen, maak ik doordeweeks ook schoon. Zo heb ik een dagelijkse schoonmaakroutine en huishoudelijke klussen die ik in het weekend doe.

Mijn dagelijkse schoonmaakroutine bestaat uit:

 • Kookplaat schoonmaken en benedenverdieping stofzuigen of vegen.
 • Salontafel, eettafel en toiletbril afnemen met een doekje.
 • Dagelijks een was draaien of om de dag een dubbele was draaien.

Mijn huishoudschema voor de overige taken voor deze week:

Woensdag:

 • Badkamer schoonmaken (grote schoonmaakbeurt)
 • Toilet schoonmaken (grote schoonmaakbeurt)
 • Strijken
 • Weekmenu en boodschappenlijstje maken en online boodschappen bestellen

Donderdag:

 • Boodschappen ophalen

Zaterdag:

 • Slaapkamers schoonmaken
 • Bedden verschonen
 • Woonkamer schoonmaken
 • Beneden- en bovenverdieping stofzuigen en dweilen

Wanneer maak jij meestal schoon: doordeweeks of in het weekend? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

 

 

 

7 thoughts on “Huishoudschema/schoonmaakroutine

 1. Leuk om iemand anders schoonmaakroutines te lezen! Ook ik haal bestel mijn boodschappen online dus ben blij te horen dat ik niet de enigste ben Haha! In mijn omgeving doet nog niemand anders dit ?

  1. Online boodschappen bestellen vind ik echt een goede uitvinding. Goed het kost even tijd wanneer je de eerste keer online een boodschappenlijstje maakt, maar de volgende keren kun je het lijstje gewoon hergebruiken. Ik zou niet anders meer willen Lifeaholic!

  1. Ik kan me voorstellen dat je nu wat tijd hebt om schoon te maken Sjoukje. Andersom lijdt bij mij het huishouden er altijd onder wanneer ik het druk heb met het bedrijf. Daar baal ik wel een beetje van, want er gaat niets boven een fris en opgeruimd huis.

 2. Wat fijn dat je zo’n schema hebt, daar ben ik wel een beetje jaloers op!
  Maar wat ik me afvraag: doet je man helemaal geen huishoudelijke taken?

  1. Je hoeft op mij niet jaloers te zijn hoor Josje 🙂 Soms schiet het schoonmaken er bij mij bij in en raffel ik het af. Afgelopen week was ik alleen maar aan het werk en vandaag gaan we klussen in huis dus dan schiet het schoonmaken er helaas bij in. Ik heb geen hele Excel sheets met schoonmaakschema’s op mijn koelkast hangen, maar bepaal normaal gesproken elke week wat ik ga schoonmaken. Maar de afgelopen week was het echt buitengewoon druk met mijn werk en volgende verwacht ik dat het niet anders zal zijn dus ook dan komt er denk ik een stuk minder van poetsen terecht.

 3. Bij ons thuis komt het meestal op het weekend aan voor de grote dingen omdat we allebei fulltime werken. Doordeweeks ’s avonds wat kleine klusjes, en dan samen in het weekend een paar uur aan de slag. Gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen!
  Groetjes,
  Vivian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *