Ideale momenten om te bloggen

ideale momenten om te bloggen, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Drie jaar geleden pakte ik mijn grootste passie schrijven op. Vrijwel dagelijks schrijf ik een artikel en inmiddels heb ik heel wat blogs getikt. Bijna elk verhaal schrijf ik achter mijn laptop. Meestal blog ik ’s avonds, maar niet altijd kom ik er thuis aan toe om te bloggen of heb ik ’s avonds nog energie om te bloggen. Helemaal met mijn werkzaamheden voor mijn eigen bedrijf kom ik soms tijd tekort. Daarom werk ik ook buitenshuis aan mijn blog en pen ik weleens een artikel in een notitieboekje wanneer ik op stap ben met mijn kinderen. Zo ben ik bij mijn kinderen én kan ik overdag in plaats van ’s avonds bloggen.

Wanneer ik bijvoorbeeld naar de speeltuin ga, zit ik vaak aan de kant en heb ik eigenlijk geen omkijken naar mijn kinderen. Mijn kinderen zijn zes en negen dus zij kunnen goed zelfstandig spelen. Een ideaal moment voor mij om een blog te schrijven. Zeker omdat ik, wanneer ik buiten ben, nog meer inspiratie heb. Een andere gelegenheid om mijn blogs te schrijven is wanneer we een uitstapje maken naar een binnenspeeltuin. Wanneer het in de vakantie slecht weer is, ben ik vaak de eerste die voorstelt om naar de binnenspeeltuin te gaan. Kunnen mijn kinderen lekker spelen en ik kan een reeks blogs schrijven. Mijn laptop laat ik dan meestal thuis, ik neem liever een notitieboek mee. 

Soms ga ik maar kort naar de speeltuin. Hele verhalen schrijven lukt dan niet, maar ideeën voor blogs en steekwoorden voor artikelen schrijf ik dan wel op. Eigenlijk gaat er altijd wel een notitieboekje mee naar de speeltuin. Alle ingevingen die ik dan krijg, kan ik gelijk opschrijven. Het is natuurlijk heel zonde als je je bloginspiratie verloren laat gaan. Een notitieboekje is trouwens ook ideaal voor naast je bed. Wanneer je ’s nachts wakker wordt of ’s ochtends opstaat met een goed idee kun je het gelijk opschrijven. 

Wanneer ik op stap ga, gaan er standaard een notitieboekje en schrijfwaren mee mijn tas in. Notitieboekjes en pennen zijn trouwens niet alleen onmisbaar voor een blogger, ze zien er de laatste jaren ook zo ontzettend leuk uit. Het zijn echte hebbedingen geworden en zijn ook leuk om weg te geven als bijvoorbeeld cadeautje voor juffendag. 

Ben jij een blogger en schrijf jij ook artikelen wanneer je op pad bent met je kinderen? Bijvoorbeeld wanneer je in de speeltuin zit? Of zijn jouw kinderen nog te klein om hun gang te laten gaan in de speeltuin en schrijf jij alleen maar thuis? 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

#MLBSamenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *