Iedere dag gymles op de basisschool? Wat zijn de voordelen van dagelijks gymles?

Iedere dag gymles op de basisschool? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Op een basisschool in Emmen beginnen ze sinds deze week elke dag met een half uurtje gymles. Geweldig zeg ik. Mijn kinderen hebben nu één keer in de week een uurtje gym. Na afloop zijn mijn kinderen dan lekker afgemat, de gymles is dus zeker effectief. Toch zouden mijn kinderen van mij wel vaker mogen gymmen. Eén uur per week is best weinig. Zeker nu het winter is en mijn kinderen veel binnenzitten. In het voorjaar en in de zomer spelen mijn kinderen volop buiten en ga ik vaak met ze naar de speeltuin, maar ik moet bekennen dat ik met deze kou en regen niet met mijn kinderen naar de speeltuin ga. Mijn kinderen spelen dus eigenlijk alleen maar binnen nu en ze bewegen dus te weinig. 

Iedereen weet dat bewegen gezond is, maar sporten/bewegen is niet alleen goed voor je lichaam. Het zorgt er ook voor dat het voor een kind makkelijker wordt om te leren. De concentratie zou door voldoende beweging namelijk verbeteren. Daarnaast wordt het ook rustiger in de klas wanneer een kind genoeg sport. Een kind wil immers lekker veel bewegen en door dagelijks te gymmen wordt deze behoefte bevredigd. Een ander voordeel van meer gymles is dat een kind dat van jongs af aan gewend is om veel te bewegen later als volwassene langer door zal gaan met sporten. 

De Sportraad adviseert kinderen zelfs om twee keer per dag te sporten. Nu lijkt me dat lastig in te plannen op school. Ik vind het al ontzettend goed als een school een dagelijkse gymles kan organiseren. De gymlessen op de school in Emmen zijn ook nog eens onder leiding van een vakdocent. De lessen worden niet alleen in de gymzaal gegeven, maar bijvoorbeeld ook op het schoolplein. 

Wat ook fijn is, is dat de gymlessen ’s morgens vroeg zijn. De gymles is dus gelijk een mooi begin van de dag, een soort ochtengymnastiek. Daarnaast krijgen kinderen wiens ouders geen geld hebben voor sportclubjes nu ook de gelegenheid om vaker te sporten. Hopelijk nemen meer scholen een voorbeeld aan de basisschool in Emmen. 

Vind jij dagelijkse gymles op school ook zo’n goed idee? 

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *