Ik ben de klusvrouw in huis

ik ben de klasvrouw in huis, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

ik ben de klasvrouw in huis, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé)

Toen ik jaren geleden in mijn huis kwam wonen, had ik nooit gedacht dit ooit te zeggen, maar inmiddels kan ik mezelf de klusser in huis noemen. Voordat we in ons eerste koophuis trokken, had ik nooit een verfkwast aangeraakt, maar inmiddels heb ik al heel wat wandjes geschilderd. Eigenlijk vind ik het heel erg leuk om klusvrouw te zijn!

Maar hoe is dat nu zo gekomen dat juist ik nu de klusser in huis ben? Dat terwijl mijn vriend degene is met twee rechter handen en altijd de klusjes in huis aanpakte. Sinds we samen een bedrijf zijn gestart, kreeg mijn vriend steeds minder tijd. Het bedrijf begon te lopen, steeds sneller en dat betekent dat hij minder thuis is. De spaarzame tijd dat hij thuis is, wil ik dat hij met mij en de kinderen kan doorbrengen, gewoon relaxed. Hij hoeft daarom van mij niets in het huishouden te doen en ook niet te klussen.

Omdat de muren bij ons thuis toch wel heel snel vies worden door de vette kinderhandjes, besloot ik een paar jaar geleden te proberen te verven. Het resultaat was heel aardig en ik had er ook nog eens veel plezier in, dus het was zeker voor herhaling vatbaar. Ik vond het schilderen van de muren een vorm van ontspanning (haast meditatief) en het was goed voor mijn zelfvertrouwen. Het is toch een kick als je iets uitprobeert en je blijkt het te kunnen en leuk te vinden.

Gaten in muren opvullen, nieuwe geleiders ophangen in de douchecabine: ik kan het allemaal op mijn klus cv zetten :). Maar voor het moeilijkere kluswerk zoals het leggen van vloeren moet je niet bij mij zijn. Gelukkig is dat nu net een klusje wat hier niet hoeft te gebeuren, maar simpele klusjes pak ik graag aan.

Ik heb alleen wel gemerkt dat ik een klustype ben die ongemerkt te veel hooi op de vork neemt. Zo nam ik laatst de slaapkamermuur van mijn zoon en mijn dochter onder handen, schilderde ik een muur in de woonkamer en besloot ik door te gaan met de muren van het toilet. En dat alles moest ik geklaard krijgen in slechts vier uur tijd (met een onderbreking, omdat ik mijn dochter naar tekenles moest brengen). Om 17.30 uur moest ik alle verfspullen nog opruimen en beginnen met koken. Planning is dus nog wel een verbeterpunt.

Wie is bij jullie de klusser thuis? Ben jij dat of je vriend/man? Of klussen jullie juist samen? Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *