mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, niet de leukste moeder, schuldgevoel
Mama & lifestyle

Sorry dat ik geen perfecte moeder ben…

mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, niet de leukste moeder, schuldgevoel

Ondanks dat ik overstroom van liefde voor jullie, mijn allerliefste kinderen, ben ik geen perfecte moeder. Ondanks dat ik mijn uiterste best doe, lukt het mij maar niet. Heb ik niet altijd tijd om met jullie te spelen. Ben ik vaak druk met mijn werk of met het huishouden. Heb ik soms geen energie om met jullie te spelen, omdat deze is opgeslokt door het leven van alledag. Het leven dat veel te snel gaat. Het leven waarvan ik eigenlijk te weinig geniet. Of eigenlijk jullie waar ik te weinig van geniet. Belangrijke mijlpalen die, tegen wil en dank, langzaam van mijn netvlies vervagen.

Sta ik niet bewust stil bij alles wat jullie zeggen of doen. Leg ik niet alle bijzondere uitspraken vast in een boekje voor later. Heb ik nog geen enkel fotoalbum van jullie gemaakt. Is het huis soms een huishouden van Jan Steen, omdat ik geen zin heb om elke dag te poetsen. Omdat de berg wasgoed maar niet lijkt te slinken, ondanks dat ik toch zeer regelmatig een wasje draai. Is strijken niet één van mijn favoriete bezigheden en liggen jullie blousejes hierdoor vaak wekenlang in de “strijkdoos”. Kan ik niet altijd mijn beloftes aan jullie nakomen.

Sorry dat ik jullie niet alle aandacht kan geven die ik jullie dolgraag zou willen schenken en die jullie zo verdienen. Ik ben ook maar een mens met al mijn tekortkomingen. Een moeder die er vaak alleen voor staat. Een moeder met ambities die het nodig heeft om te werken. Sorry dat ik geen perfecte moeder ben, maar ik bedoel het allemaal goed. Ook al schiet ik weleens uit mijn slof. Is mijn geduld soms helemaal op. Ben ik ook maar een mens. Heb ik geen engelengeduld. Het moederschap wat mij soms zwaarder valt dan ik vooraf had verwacht.

Mijn leven dat anders is gelopen dan hoe ik dat had voorzien. Maar de komst van jullie is allesbehalve een tegenvaller. De komst van jullie is het allerbeste wat mij kon overkomen. Jullie zorgen voor een doel in mijn leven. Geven mijn leven betekenis. Zorgen ervoor dat mijn leven de moeite waard is. Zorgen ervoor dat ik kan lachen, niet alleen maar met mijn werk bezig ben en dat ik bepaalde zaken luchtiger bekijk.

Ik ben geen perfecte moeder, maar probeer dit wel voor jullie te zijn. Met alle mogelijkheden die ik heb en beperkt door de mogelijkheden die ik heb. Mijn stinkende best zal ik voor jullie doen. Jullie bijstaan waar nodig. Meeleven met alles wat jullie meemaken. Jullie troosten bij verdriet. Met jullie knuffelen tot jullie pubers zijn en het niet meer willen. Mijn prachtige kinderen, bedankt dat ik jullie moeder mag zijn. Ik houd zielsveel van jullie, tot de maan en weer terug.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog

 

(Foto: Pixabay)

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *