Ik moet maar eens meer gaan fietsen met mijn kinderen

Ik moet maar eens meer gaan fietsen met mijn kinderen, mamalifestyleblog, mamablogger

Tot een paar maanden geleden fietste ik dagelijks met mijn kinderen naar school. Ik vond het belangrijk om mijn kinderen deel te laten nemen aan het verkeer. Vind ik nog steeds trouwens. Op een gegeven moment verhuisden de kinderfietsen naar ons nieuwe huis. Mijn dochter wilde namelijk bij het nieuwe huis graag fietsen. Prima. Dit betekende alleen wel dat er in ons oude huis geen kinderfietsen meer waren. Dus konden we ook niet meer op de fiets naar school. Mijn kinderen bracht ik een tijdje lopend naar school of bij slecht weer met de auto. Eigenlijk vond ik dit zelfs prettiger, met name het lopen natuurlijk. Even een gezellig ochtendwandelingetje met de kinderen naar school. Lekker ontspannen en bovendien veilig. Het verkeer op onze route naar school is ontzettend druk en best gevaarlijk.

Ik miste de fiets dus helemaal niet. Totdat ik vanochtend een krantenberichtje las over dat kinderen niet meer kunnen fietsen. Volgens Veilig Verkeer Nederland leren kinderen steeds minder vaak fietsen. Dit komt niet alleen door ouders die hun kinderen in een bakfiets vervoeren of door ouders die hun kinderen met de auto naar school brengen om daarna linea recta door te kunnen rijden door hun werk. Kinderen zonder bakfietsouders of die niet met de auto naar school gebracht worden, gaan lopend naar school. Veel ouders brengen hun kinderen namelijk liever lopend dan fietsend naar school, met name in de grote stad. Dat heeft natuurlijk alles met verkeersveiligheid te maken.

Leestip: je kind onveilig op de fiets

Juist om de verkeersveiligheid of onveiligheid zou je je kind op de fiets naar school moeten brengen. Zo leert je kind veilig deel te nemen aan het verkeer en kun je hem/haar de verkeersregels bijbrengen. Wanneer je kind straks naar de middelbare school gaat, moet het immers ook alleen naar school kunnen fietsen. Ik voelde me behoorlijk aangesproken door het bericht van Veilig Verkeer Nederland. De afgelopen maanden hebben mijn kinderen en ik de fietsen bijna niet aangeraakt. Tijd om hier verandering in aan te brengen en het fietsen met mijn kinderen weer op te pakken. Vanochtend bracht ik mijn kinderen dus gelijk op de fiets naar school. Vanaf nu gaan we gewoon weer elke dag op de fiets, druk verkeer of niet, mijn kinderen moeten het toch leren. 

Hoe breng jij je kind naar school? Op de fiets, lopend of met de auto? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *