Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Mama & lifestyle

Ikea mini home make-over

Al een tijdje wilde ik een paar nieuwe kasten hebben voor in de keuken en in de slaapkamer van mijn zoontje. Omdat het nu meivakantie is, dacht ik dat een dagje Ikea wel een leuk uitje zou zijn. Afgelopen woensdag was het zover. Mijn auto had ik zo ingericht dat ik alle kasten makkelijk mee kon nemen: banken plat en alle spullen eruit. Ik was helemaal voorbereid. Ruim drie uur later ging mijn auto gevuld weer terug richting huis en kon ik beginnen met het in elkaar zetten van alle meubels. Kijk je mee naar wat ik heb gekocht en naar de voor- en na foto’s van mijn “Ikea mini home make-over”?

Mini metamorfose keuken

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over

In de keuken, of eigenlijk in het gedeelte tussen de keuken en de woonkamer, stond een kleine Ikea kast. Ik vond deze kast te laag en de kleur van de manden vond ik niet meer mooi.

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over

Deze Kallax kast is er voor in de plaats gekomen. Ik heb nu acht vakken om op te vullen in plaats van vier en alle manden zijn nu één kleur. Dat staat een stuk rustiger. En het drukke schilderij is weg.

Mini metamorfose woonkamer

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over

Al een hele tijd liep ik me te ergeren aan de verschillende kleuren manden en ook het donkere zwart was een doorn in mijn oog. Tot een paar maanden geleden stond het bovenste gedeelte van de kast nog helemaal vol met boeken, maar dat was ik zat. Nu zat ik met twee vrij lege planken, maar dat vond ik weer zo kaal.

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over

Het resultaat na de mini home make-over. Ik heb de verschillende gekleurde manden vervangen door één kleur en het donkere zwart is eruit. Ik heb één rij extra gevuld met manden waardoor ik nog meer opbergruimte heb en het staat een stuk rustiger. Ik ben er helemaal tevreden mee.

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over

Met deze TV-kast was ik helemaal klaar. Ik vond het maar een log ding en ik onze mini woonkamer met formaat postzegel is elke extra centimeter aan speelruimte mooi meegenomen. In het kastje stond een DVD-speler die we toch nooit gebruikten, één mand met DVD’s die dus nooit meer afgespeeld werden en een mand die helemaal leeg was. Dat kon anders bedacht ik me.

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over

Deze TV-kast zag ik staan en deze moest het worden. Lekker compact, strak en geen poespas. Deze kast is twee keer zo klein als het vorige exemplaar. De DVD-speler heb ik weggedaan en ik heb wat kinderboeken neergelegd. Lekker in het zicht zodat ik misschien wat vaker ga voorlezen.

Hierbij nog wat overzichtsfoto’s:

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over

Mini metamorfose kinderkamer

Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over
Ikea mini home make-over. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Na de mini home make-over

Dit is de ieniemienie slaapkamer van mijn zoon. De Kallax kast die op de grond staat, stond eerst naast het bed. Ik had deze op de grond gelegd, zodat mijn zoontje een soort speeltafel zou hebben. Ik wilde een extra kost om het losliggende speelgoed in op te ruimen en gezien de zeer spaarzame ruimte werd dat dezelfde Kallax kast met matching opruimmanden.

De afgelopen dagen was ik dus druk bezig met het in elkaar zetten van kasten en opruimen. Nu weet je gelijk waarom er gisteren geen blogpost online kwam. Mijn huis is één en al Kallax kast, maar voor ons is dit de meest praktische kast. Met maar 80 m2 aan leefoopervlak met zijn vieren, hebben wij niet alleen een gebrek aan leefruimte, maar ook aan opbergruimte. Dan zijn deze kasten echt ideaal. Op deze manier kan ik mijn huis netjes en opgeruimd houden.

Ik had ook nog een leuke mini salontafel gekocht, maar hier zit helaas een kras op. Zodra ik deze heb geruild, zal ik de foto hiervan in dit artikel plaatsen.

Vind jij de meubels van Ikea ook zo ideaal? En kom jij ook altijd met veel meer spullen thuis na een dagje shoppen bij Ikea? Laat het me weten bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *