Zijn de insecten tattoos van Albert Heijn wel veilig?

Zijn de insecten tattoos van Albert Heijn wel veilig? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, blog voor moeders en vaders

Is jouw kind ook zo gek op de insecten tattoos van Albert Heijn? Mijn kind in ieder geval wel. Bijna het hele bovenlijf van mijn zoon zit onder de plaktatoeages van insecten. Ik snap heel goed dat hij het super leuk vindt, maar ik heb zo mijn twijfels. Ik denk dan gelijk aan de inkt die op zijn lijf komt wanneer hij een insecten tatoeage opplakt. Is dat wel veilig? Of kan het kwaad voor de gezondheid van mijn kind? In deze blog lees je of er giftige stoffen in de insecten tatoeages zitten.

Is de inkt in de insecten tatoeages giftig? 

Hoogleraar toxicologie Martin van den Berg vertelt op NPO Radio 1 dat bijna alle stoffen schadelijk kunnen zijn. Maar in de insecten tattoos zit zo’n kleine hoeveelheid stoffen dat dit geen negatieve invloed heeft op de gezondheid van je kind. Wel kan de huid van je kind beschadigd raken wanneer je de tatoeages verwijdert door stevig te boenen of nagellak remover/aceton te gebruiken. Hoogleraar dermatologie Thomas Rustenmeijer beaamt dat de insecten tattoos niet giftig zijn en dat eventuele schade aan de huid vermoedelijk ontstaat door het verwijderen van de plakplaatjes.

Allergische reacties door insecten tattoo?

Op de website van The Best Social Media staan een aantal verhalen van ouders die zeggen dat deze plak tattoos allergische reacties veroorzaken zoals rode plekken en jeuk. Inclusief een paar foto’s. Als lezer weet je niet of deze plekken veroorzaakt zijn door de insecten tatoeage zelf of door het verwijderen ervan. 

Insectenplaatjes wel of niet verwijderen?

Ik las op internet dat, wanneer je de tattoos toch wilt verwijderen, het beste babyolie kunt gebruiken. Ik verwijder geen tattoos bij mijn zoon en hij zelf laat de insectenplaatjes heel graag zitten. Ze slijten vanzelf door douchen en door zwemles. Volgens mij is de huid onder de tatoeages prima en dat wil ik graag zo houden. Bovendien zitten de tattoos niet in de weg 🙂

 

Heeft jouw kind ook insecten tattoos? Laat jij ze ook gewoon zitten? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Zijn de insecten tattoos van Albert Heijn wel veilig?

  1. Zelfs voor volwassenen zijn plaktattoos nog groot plezier 😀 Ik kan me herinneren dat de ‘oude’ tattoos van vroeger al snel slijtplekken vertoonden, maar de insectentattoos blijven goed op hun plek zitten, het is idd flink boenen geblazen! Ik heb ook een kleine huidreactie ervan (precies in de vorm van een vlinder, haha!) maar die kwam toch echt al opzetten voordat ik de tattoo verwijderd had. Dus bij kinderen misschien eerst op een niet te gevoelige plek op de huid uitproberen.

  2. Mhhm, mijn oppaskinderen en ik zijn er dol op om ze op te plakken. Onder de douche met een beetje wrijven gaan ze er wel af…zonder alcohol of nagellakremover dus! Ik heb een heel gevoelige huid en heb echt geen last van die tattoo’s. Volgens mij is die ophef een beetje overdreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *