Is dure shampoo beter voor je haar dan goedkope?

De prijs van een shampoo heeft geen invloed op de kwaliteit van de shampoo. Oftewel: een duurdere shampoo is niet automatisch beter voor je haar. mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders.

Voorheen dacht ik altijd dat een duurdere shampoo beter zou zijn voor je haar. Waarom ik dat dacht, dat weet ik niet. Ik nam gewoon aan dat een duurdere shampoo vanzelfsprekend van een betere kwaliteit zou zijn en dus ook beter zou zijn voor mijn haar. Tot ik een onderzoek van de Consumentenbond onder ogen kreeg, waarbij juist het tegendeel beweerd wordt. De prijs van een shampoo heeft geen invloed op de kwaliteit van de shampoo. Oftewel: een duurdere shampoo is niet automatisch beter voor je haar. Nu moet ik wel zeggen dat duur een wijd begrip is. De één vindt een shampoo van € 5,- duur, terwijl een ander dit een goedkope shampoo vindt. Lees je mee wat de uitkomsten van het onderzoek zijn?

Voor deze test werden in totaal 15 soorten shampoos getest door 275 personen. Deze personen mochten elk 3 shampoos proberen en beoordelen. De geteste shampoos varieerden in een prijs van € 0,40 voor de goedkoopste shampoo tot € 23,95 voor de duurste shampoo. De ervaringen van de testpersonen lopen uiteen. Waar de één een bepaald kenmerk van een shampoo (zoals geur, mate van schuimen en hoe het haar aanvoelt na het wassen) ervaart als positief, beleeft de ander deze juist als negatief. Dat is logisch, want geen mens is hetzelfde en iedereen heeft weer ander haar met andere behoeften. Ik heb vrij vet haar, dus ik moet mijn haar niet wassen met een shampoo voor droog haar.

Wist jij trouwens dat haar dood materiaal is en dat je daar zorgvuldig mee moet omgaan? Ik ben gewend om lekker heet te douchen en dus ook met heet water mijn haar te wassen. Maar dit schijnt juist ontzettend slecht te zijn voor je haar. Hierdoor kan je haar namelijk beschadigd raken. Veel beter is het om je haar met lauwwarm water te wassen.

De belofte van sommige shampoo fabrikanten om je haar met vitaminen, mineralen en antioxidanten gezonder te maken, slaat kant nog wal. Je haar is immers dood materiaal. Net als dat shampoo geen positieve invloed kan hebben op je haarwortels, omdat de shampoo de haarwortels niet eens bereikt. Wel kan een shampoo je hoofdhuid op een positieve manier verzorgen, zoals wanneer je een antiroos shampoo gebruikt.

Eigenlijk hoef je niet eens shampoo te gebruiken bij het wassen van je haar. Sterker nog, het haar van mijn zoontje was ik alleen met water. Het haar van mijn dochter was ik ongeveer één keer in de week met shampoo, want zij heeft lang haar wat er snel slierterig uitziet. Mijn eigen haar was ik om de dag met shampoo, omdat het snel vet wordt. Dat is ook helemaal niet slecht voor je haar, maar doordat ik dat doe, wordt het juist vet. Toch vind ik persoonlijk een shampoo erg fijn om te gebruiken, puur vanwege het schone gevoel en de lekkere geur die het oplevert, naast dat mijn haar tijdelijk niet meer vet is.

Hierbij een overzicht van shampoos die getest zijn, met op nummer 1 de shampoo met het hoogste cijfer en op nummer 15 de shampoo met het laagste testoordeel.

De prijs van een shampoo heeft geen invloed op de kwaliteit van de shampoo. Oftewel: een duurdere shampoo is niet automatisch beter voor je haar. mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders.

De prijs van een shampoo heeft geen invloed op de kwaliteit van de shampoo. Oftewel: een duurdere shampoo is niet automatisch beter voor je haar. mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders.

 

Bekijk ook eens alle testresultaten.

Staat “jouw” shampoo in het lijstje? Welke shampoo gebruik jij? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter of Facebook.

 

4 thoughts on “Is dure shampoo beter voor je haar dan goedkope?

  1. Mijn shampoo staat er niet in. Blijkbaar is kroeshaar geen haar… En vergeleken bij die shampoos is mijn shampoo sowieso duur. Hoe duurder, hoe rijkere ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *