Juffendag: hoe vierden wij dit met de kinderen en de juffen uit de klas?

Juffendag: hoe vierden wij dit met de kinderen en de juffen uit de klas? moeder, mama, moederschap, mamalifestyleblog, mamablogger

Het komt er weer bijna aan: juffendag! Aan het einde van elk schooljaar wordt er op de school van mijn kinderen juffendag gevierd. Op die dag vieren de kinderen dan de verjaardagen van alle juffen (en meesters). De kinderen knutselen dan niet alleen iets leuks voor de juf of meester, ook worden er op juffendag leuke activiteiten georganiseerd. Vorig jaar was ik klassenmoeder van zowel de klas van mijn zoontje als de klas van mijn dochter. Dit betekende dat ik de juffendag voor zowel de kinderen en de juffen van groep 1 als van groep 4 organiseerde. Maar, wat hebben wij toen op juffendag gedaan? In deze blog vertel ik je er meer over. 

Belangrijk was dat het een niet al te druk programma zou worden. Het weer zat gelukkig heel erg mee, het was zelfs zomers. Vlakbij de school van mijn kinderen is een speeltuin. Niet zomaar een speeltuin, maar een speeltuin waar bij zomers weer het peuterbad gevuld wordt met water. Een ideale bestemming dus om juffendag te vieren. We begonnen de juffendag op school. In de klas werd er gezongen voor en met de juffen en werden de cadeautjes gegeven aan de juffen. Samen met de andere klassenmoeder hadden we geld ingezameld en daar kochten we heel leuke juffencadeautjes van.

Leestip: juffendag cadeau idee / juffencadeautjes om te kopen

De juffen waren natuurlijk erg blij met de leuke cadeautjes die ze hadden gekregen. Na het uitpakken gingen we met de klas naar de speeltuin. Alle kinderen waren razend enthousiast en kleedden zich direct om om te kunnen spetteren in het peuterbad. Wat volgde was een heel gezellige en ongedwongen ochtend in de speeltuin. De juffen zaten samen op een bankje met de klassenmoeders. Ondertussen zaten we gezellig te kletsen, hielden we de kinderen in de gaten en hielpen we ze af en toe een handje. Tussendoor een bekertje limonade en een ijsje en om 11.30 uur was het tijd om terug te keren naar school. Daar maakte ik nog een heel leuke groepsfoto van de klas.

De juffendag voor de juffen van mijn dochter’s klas vierden we ook in de speeltuin. Dit was wel in een andere speeltuin, iets verder van school. Maar eerst werd er muziek gedraaid in de klas en gedanst. Daarna liepen we samen naar de speeltuin. De cadeaus voor de juffen namen we mee. Deze gaven we aan de juffen bij aankomst in de speeltuin. Naast de cadeaus hadden we ook limonade meegenomen. Eigenlijk was deze ochtend net zo gezellig en ontspannen is de juffendag van groep 1. Na afloop maakte ik een leuke groepsfoto van de klas in de speeltuin. 

Op juffendag droeg ik zelf natuurlijk ook financieel bij aan de cadeaus voor de juffen. Mijn kinderen gaven de juffen toen geen eigen cadeau. Dit gaven ze pas op de laatste schooldag, als bedankje voor de juf. Je kind kan zelf een cadeau knutselen voor de juf, je kunt een kleinigheidje kopen zoals een mooie roos, een fles douchegel of – wat wij kochten – een mooi notitieboek voor de juf. Of je kunt natuurlijk een zelfgemaakt juffenbedankje en een gekocht juffendag cadeautje geven. 

Leestip: Juffendag cadeau idee | 27 juffencadeautjes/bedankjes om zelf te maken

Wanneer viert de klas van jouw kind(eren) juffendag? Weet je al welke activiteiten ze gaan doen op juffendag? Misschien zit je zelf wel in de organisatie van juffendag? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *