Juffendag vieren met een spelletjes circuit

Juffendag vieren met een spelletjes circuit, mama lifestyle blog, moederschap

Vandaag was het juffendag. Dat betekende dat de school van mijn kinderen de verjaardagen van alle juffen en meesters vierden. Omdat ik klassenouder ben samen met een andere moeder klassenouder, regelden wij een leuk cadeautje voor de juffen en we hielpen mee op school. Op de vorige school van mijn kinderen organiseerden de klassenouders altijd de activiteiten op juffendag en gingen we meestal naar de speeltuin, maar op deze school organiseren de juffen en meesters zelf juffendag. De leerkrachten hadden voor vandaag een leuk spelletjes circuit voor de kinderen uit de middenbouw (waar mijn zoon in zit, groep drie tot en met vijf). De bovenbouwers (waar mijn dochter in zit, groep zes tot en met acht) gingen naar het zwembad en deden daar allemaal activiteiten. In deze blog lees je over het spelletjes circuit dat vandaag tijdens juffendag is georganiseerd waar ik als klassenouder bij heb geholpen. 

Juffendag spelletjescircuit:

In elke klas stonden spelletjes klaar voor de kinderen. Ze mochten in groepjes van vier telkens een ander spelletje spelen. Voor elk spelletje hadden ze vijf minuten de tijd en daarna gingen ze door naar het volgende spelletje. Na 30 minuten gingen ze naar een ander lokaal om de spelletjes van die klas te spelen. Zo rouleerde het. In totaal duurde het spelletjes circuit ongeveer een uur en een kwartier, inclusief de uitleg aan het begin. Het was precies lang genoeg. Als het langer had geduurd, was het misschien voor de kinderen moeilijk geweest om de aandacht erbij te houden. De juffen en klassenouders begeleidden de kinderen bij alle spelletjes. 

Welke spelletjes werden er gespeeld?

Juffendag spelletje #1: rietje met papier

In een bakje lagen allemaal rietjes met dun papier. De kinderen mochten allemaal een rietje pakken en een papiertje tegen het uiteinde drukken. Daarna moesten ze zuigen aan het rietje en proberen het papiertje zo lang mogelijk tegen het rietje aan te laten “plakken”. Degene die dit het langste kon volhouden, had gewonnen.

Juffendag spelletje #2: Toren van Pisa

Dit spelletje hoef ik verder niet uit te leggen. Er stond een Toren van Pisa op tafel en de kinderen hadden heel veel plezier en soms was het ook spannend of de poppetjes eraf zouden vallen. Een gekleurde dobbelsteen hadden we helaas niet meer, dus we gebruikten gekleurde magneetjes. Deze hielden we (de begeleiders) in onze gesloten hand en de kinderen mochten er een magneetje uithalen. De kleur van het magneetje bepaalde waar het poppetje gezet moest worden.

Juffendag spelletje #3: Jumbolino

Een foto met alle leerkrachten was in zes delen geknipt. Al deze delen waren genummerd van één tot zes. Er lag ook een vel bij met een indeling van één tot zes. Vervolgens moesten de kinderen dobbelen met een dobbelsteen. Gooiden ze een één, dan mochten ze deel één van de foto op het eerste plekje op het vel neerleggen. Gooiden ze daarna nog een keer één, dan moesten ze wachten totdat ze een nummer gooiden wat ze nog niet eerder hadden gegooid.

Juffendag spelletje #4: Ezeltje prik

Op het digibord was een print van een ezel bevestigd. Aan een magneet hing een print van een staart. De kinderen moesten met een blinddoek de magneet met de staart op de juiste plek van de ezel plakken.

Juffendag spelletje #5; woorden maken

Een leerzaam spelletje was woorden vormen. De kinderen mochten dobbelen en ze mochten zoveel letters uit de bak pakken als het aantal ogen dat ze gooiden. Met die letters moesten ze in vijf minuten zoveel mogelijk woorden vormen.

Juffendag spelletje #6: snoepketting maken

Op de tafel lagen dropveters en Nibbit ringetjes chips. De kinderen mochten 10 chipjes pakken en aan een dropveter hangen. De begeleiders hingen de kettingen aan de nek van de kinderen en maakten er een knoop in. De kinderen mochten daarna van de snoepketting eten. 

Juffendag spelletje #7: spijkerpoepen

De kinderen gingen spijkerpoepen. Ze kregen een lint om hun middel met daaraan een touw en een spijker. Op de grond stonden flessen en daarin moesten ze proberen de spijker te krijgen, oftewel spijkerpoepen. 

Juffendag spelletje #8: ballen gooien

Op tafel stond een stapel plastic bekers en lagen drie zware zakjes. De kinderen mochten in drie beurten met telkens één zakje proberen de hele stapel om te gooien. 

Juffendag spelletje #9: sjoelen

Ouderwets sjoelen is altijd een succes bij kinderen. Dit spelletje is heel simpel, maar de kinderen vonden het erg leuk. 

Juffendag spelletje #10: rekenbingo

De kinderen kregen een rekenbingo kaart en elk twee dobbelstenen. Met het aantal ogen dat ze gooiden, moesten ze vermenigvuldigen. Gooiden ze een vijf en een drie dan moesten ze vijf met drie vermenigvuldigen. Omdat de kinderen uit groep drie nog niet kunnen vermenigvuldigen, speelde ik dit spelletje op een iets andere manier en liet ik ze de getallen bij elkaar optellen. 

Juffendag spelletje #11: rara, wie ben ik of wat ben ik (aan het doen)?

Op tafel lag een stapel kaartjes omgekeerd met de beschrijving naar beneden. De kinderen namen één voor één een kaartje van de stapel en moesten vervolgens uitbeelden wat er op het kaartje stond. Altijd leuk, maar soms ook lastig. Want hoe beeld je uit hoe je aan het nadenken bent? Toch wist mijn zoon dit goed uit te beelden, want het werd geraden. 

Juffendag spelletje #12: Twister

Ook altijd een succes is het welbekende spelletje Twister (ook een aanrader voor kinderpartijtjes thuis). De kinderen moesten zich soms in heel gekke bochten wringen. 

Juffendag spelletje #13: muntjes in het water gooien

In de klas stond een vissenkom gevuld met water en met een blauwe waxinelichthoudertje erin. De kinderen moesten vervolgens vijf kleine muntjes in het waxinelichthoudertje, in de vissenkom, proberen te gooien. Degene die de meeste muntjes in het waxinelichthoudertje had gekregen, had gewonnen. 

Juffendag spelletje #14: woordzoeker

De kinderen kregen een woordzoeker met allemaal woorden die met verjaardag te maken hebben. Ze moesten woorden zoeken zoals feest en familie. 

Juffendag was erg geslaagd, mede door het leuke spelletjes circuit. Het was niet alleen voor de juffen een feest, maar ook voor de kinderen. Zo noemde een klasgenootje van mijn zoon het zelfs “haar leukste dag van het jaar”. 

Hoe hebben jullie juffendag gevierd?

Hoe is juffendag op de school van jouw kind(eren) gevierd? Praat erover mee bij de reacties onderaan deze pagina.

Leestip: juffendag cadeau idee: 27 juffencadeautjes/bedankjes om zelf te maken

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *