Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp?

Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Vroeger stuurde ik altijd kerstkaarten per post, maar sinds een paar jaar doe ik dit niet meer. Ik vind het zonde om kerstkaarten te sturen die na de feestdagen in de prullenbak belanden. Ik moet bekennen dat ik kerstkaarten altijd heel snel weggooi, zelfs al voor of vlak na kerst. Ik hang ze nooit op en ik leg ze ook niet onder de kerstboom. Ik vind kerstkaarten rommelig staan en ik heb al zoveel rommel in huis met twee kinderen. Ondanks dat sommige mensen zeggen dat echte post zoveel leuker is, heb ik zelf niet zoveel met kerstkaarten. Of tenminste, niet met de standaard kerstkaarten die je in de winkel koopt. En om eerlijk te zijn, vind ik iets per post versturen een beetje achterhaald. Tegenwoordig doe ik echt alles online.

Een zelfgemaakte kerstkaart sturen via WhatsApp

Wat ik sinds een paar jaar doe, is een persoonlijke kerstkaart maken en deze stuur ik digitaal naar mijn familie en vrienden. De kerstkaart maak ik gratis online via Canva. Ik maak dan een leuk ontwerp met één of meerdere foto’s van ons gezin of van alleen de kinderen en deze verstuur ik digitaal via WhatsApp. Vrijwel iedereen die ik ken, heeft WhatsApp en de enige persoon die geen WhatsApp heeft, ontvangt mijn digitale kerstkaart via een bericht, ook per telefoon.

Ik vind het zo leuk om zelf digitale kaarten te maken, dat ik niet alleen zelf kerstkaarten maak, maar ook een kaartje voor Nieuwjaarsdag met daarop gelukkig nieuwjaar en een digitale kaart voor Pasen. Ook de uitnodigingen voor de kinderverjaardagen maak ik zelf via Canva.

Mijn online kerstkaarten

Hierbij de digitale kerstkaarten van de afgelopen twee jaar, met de gezichten van mijn kinderen onherkenbaar gemaakt vanwege hun privacy en ook onze namen heb ik weggelaten. Zoals je misschien weet, plaats ik nooit foto’s met de gezichten van mijn kinderen op mijn blog en ook hun namen noem ik nooit.  Dit zijn toch ontzettend leuke kerstkaarten die ook nog eens heel persoonlijk en origineel zijn?

Kerstkaart via WhatsApp 2017

Kijk eens wat een sneeuw 🙂 Deze kaart is ook nog eens heel bijzonder, want het was de laatste Kerst in ons oude huis.

Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Kerstkaart via WhatsApp 2018

Ook deze kerstkaart is bijzonder voor mij, omdat deze foto is gemaakt bij de open haard in ons nieuwe huis. Dit wordt onze eerste Kerst in ons nieuwe huis.

Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Om eerlijk te zijn, vind ik deze kerstkaarten veel leuker dan de standaard kaarten in de winkel. Ik vind het ook ideaal dat ik deze gewoon met WhatsApp kan versturen.

Filmpje ElfYourself via WhatsApp

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Dit jaar heb ik er ook een leuk filmpje bijgedaan die ik heb gemaakt met de app ElfYourself. Ik heb even een film gemaakt van mezelf om je een idee te geven. De ElfYourself video die ik naar mijn familie en vrienden heb gestuurd is er eentje met mijn kinderen. Je kunt meerdere foto’s gebruiken op ElfYourself en je kunt kiezen uit meerdere soorten video’s, ontzettend leuk!

In mijn omgeving ben ik tot nog toe de enige die digitale kerstkaarten stuurt via WhatsApp. Ik voel me niet echt schuldig wanneer ik een kerstkaart van iemand ontvang en geen kaartje per post terugstuur. Ik stuur toch immers een heel leuke én persoonlijke kerstkaart? Ook al is het een kerstkaart via WhatsApp, ik vind het evengoed een kerstkaart.

Traditionele kerstkaarten

Wel of geen kerstkaarten sturen per post? Of online kerstkaarten sturen via WhatsApp? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Dit jaar stuur ik trouwens wel een paar traditionele kerstkaarten. Of eigenlijk verstuur ik ze niet per post, maar breng ik ze rond. Deze kaarten zijn namelijk voor mijn nieuwe buren. We zijn pas verhuisd en het leek me wel aardig om bij mijn nieuwe buren (acht huizen) een kerstkaart in de bus te doen. Aangezien ik hun telefoonnummers niet heb, krijgen zij wel een traditionele kerstkaart, maar verder houd ik het kerstkaarten gebeuren vooral online.

Verstuur jij wel of geen kerstkaarten? Of stuur jij een kerstkaart via WhatsApp? Ontwerp jij deze zelf of typ je een leuke tekst? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *