Kidsproof uit eten met mijn kinderen: hoe kies ik een restaurant uit en welke voorzorgsmaatregelen neem ik?

Kidsproof uit eten met mijn kinderen. Waar let ik op als ik met mijn kinderen uit eten ga en welke voorzorgsmaatregelen neem ik om het etentje goed te laten verlopen? Hierbij mijn tips. mamablog, mamablogger

Afgelopen zondag hadden we een heerlijk dagje uit met onze kinderen. Eerst gingen we naar het strand van Kijkduin, hiervan deelde ik al een plog. Daarna gingen we met de kinderen uit eten bij een pannenkoekenboerderij. Onderaan dit artikel kun je lezen hoe het restaurant ons beviel. Maar eerst deel ik graag wat mooie beelden van ons etentje. Een sfeerimpressie:

 

Waar let ik op als ik met mijn kinderen uit eten ga en welke voorzorgsmaatregelen neem ik om het etentje goed te laten verlopen? Hierbij mijn tips. mamablog, mamablogger

 

Waar let ik op bij het uitkiezen van een restaurant wanneer ik met mijn kinderen uit eten ga?

Eigenlijk gaan we niet zo vaak uit eten met de kinderen. Maar als we het doen, kiezen we het restaurant zorgvuldig uit. Het liefst ga ik dineren bij een zo kindvriendelijk mogelijk restaurant. Al is dat in onze omgeving schaars.Een restaurant wat voor mij in de categorie kindvriendelijk valt is een restaurant:

 • waar de tafels niet al te dicht op elkaar staan, maar waar voldoende loopruimte is
 • met een hoekje waar de kinderen kunnen spelen, of beter nog: met een apart speelhoekje met bijvoorbeeld een tafeltje en stoeltjes
 • waar misschien zelfs een buitenruimte is waar de kinderen na het eten kunnen spelen
 • dat kinderstoelen heeft
 • met kindermenu’s die niet alleen maar bestaan uit friet met kroket, maar gezonde kindermenu’s
 • waar het eten snel opgediend wordt

 

uit eten met kinderen, high tea, tips, mamablog, mamablogger

High tea met mijn kinderen

Het afgelopen jaar hebben wij een keer met onze kinderen een high tea gehad in een restaurant. In dit artikel reken ik de high tea als uit eten. Dat is het natuurlijk ook, al is het geen diner wat je nuttigt: je eet toch buiten de deur. Bij het restaurant van de high tea was er binnen niet echt speelruimte en bovendien vond ik het daar ook best gevaarlijk met die serveersters die af en aan liepen met potten kokendhete thee. Gelukkig had het restaurant een royale tuin, zelfs met speeltractoren en een trampoline. Een minpunt was wel dat de tuin gelegen was aan een sloot, dus dat was best gevaarlijk voor mijn zoontje die niet kan zwemmen. Ik kon mijn kinderen dus niet vrij laten spelen in de tuin. Wanneer mijn kinderen buiten gingen spelen, moesten zij voortdurend begeleid worden door iemand van ons gezelschap. Nu hadden wij gelukkig mooi weer, maar bij regen hadden mijn kinderen natuurlijk niet buiten kunnen spelen. De hapjes en sandwiches van de high tea vielen overigens zeer in de smaak zowel bij ons als bij onze kinderen.

 

uit eten met kinderen bij chique restaurant, tips, mamablog, mamablogger

Met mijn kinderen uit eten bij een chique restaurant

Een paar maanden geleden gingen wij met een heel groot gezelschap uit eten bij een chique restaurant. Wij gingen uit eten met een heel bedrijf en het etentje duurde de hele avond. Wíj houden van lang tafelen, maar kinderen zijn het natuurlijk sneller zat. Mijn kinderen waren heel snel klaar met eten. Zoals altijd had ik wat speelgoed en tekenblokken voor mijn kinderen meegenomen. Gelukkig maar, want het restaurant had geen speelhoek, speelgoed of tekenspullen. Tussen de gangen door mochten zij van ons buitenspelen, onder begeleiding van één van ons. De kinderen aten mee met het groepsmenu en alhoewel ik om kleinere hoeveelheden had gevraagd (ik vroeg de bediening om een kinderportie), kregen zij de normale portie voor volwassenen. De carpaccio ging er helemaal in en van het hoofdgerecht hebben ze maar een paar hapjes genomen. Voor het toetje hadden ze daarna nog wel wat ruimte in hun buikjes. Mijn kinderen hadden een topavond en wij dus ook.

 

uit eten met kinderen bij restaurant met speelhoek, tips, mamablog, mamablogger

Met mijn kinderen uit eten bij een restaurant met speelhoek

In de zomervakantie gingen wij weer met onze kinderen uit eten, maar ditmaal met een heel klein gezelschap. Ik koos juist voor dit betreffende restaurant vanwege de speelhoek die ze hebben. Deze speelhoek bestond uit een klein kindertafeltje met twee stoeltjes, een speelgoedkassa en wat potloden. Zelf had ik ook nog wat speelgoed meegenomen voor mijn kinderen. Mijn kinderen waren al snel klaar met eten en doken de kinderhoek in. Zo konden wij nog rustig eten en gezellig natafelen. Voor onze kinderen hadden wij een kindermenu met patat besteld, wat mijn kinderen natuurlijk heel goed smaakte. Andere kindermenu’s had dit restaurant niet, wat erg jammer was. Mijn kinderen maakte het niet uit, friet smaakt hen altijd goed.

 

uit eten met kinderen bij pannenkoekenboerderij, tips, mamablog, mamablogger

Met mijn kinderen uit eten bij de pannenkoekenboerderij

De laatste keer dat wij uit eten gingen was dus afgelopen zondag, bij de pannenkoekenboerderij. Pannenkoeken vallen natuurlijk altijd in de smaak bij mijn kinderen. Na het eten konden zij in een soort kinderhoekje televisie kijken. Verder vond ik er eigenlijk niet veel vermaak voor kinderen. Geen potloden, geen kleurplaten, geen speelgoed, geen buitenspeelruimte. En dat voor een pannenkoekenrestaurant waar aan de lopende band gezinnen met kinderen eten. Ik vond dat persoonlijk wel een beetje vreemd en jammer. Gelukkig vermaakten mijn kinderen zich tijdens het wachten met een pen en de achterkant van de placemat en tekenden ze er lekker op los.

Welke voorzorgsmaatregelen neem ik wanneer ik met mijn kinderen uit eten ga?

Gelukkig vinden mijn kinderen het heel erg gezellig om uit eten te gaan en zijn zij heel makkelijke eters. Ze vermaken zich altijd prima en lusten bijna alles. Uit eten gaan met kinderen is wat dat betreft een makkie voor ons. Wat ik wel moeilijk vind, is om een écht kindvriendelijk restaurant te vinden. Omdat de meeste restaurants in mijn omgeving niet helemaal kidsproof zijn en om ervoor te zorgen dat uit eten gaan met mijn kinderen zo prettig mogelijk verloopt en dat mijn kinderen zich zo goed mogelijk vermaken, neem ik altijd een aantal voorzorgsmaatregelen:

 • ik neem altijd wat (klein) speelgoed en tekenspullen mee
 • ik zorg ervoor dat we vroeg uit eten gaan, voor mij betekent vroeg rond 17.00 uur. Voordat het eten geserveerd wordt, ben je misschien zomaar een half uur verder en hoe later je uit eten gaat hoe drukker het wordt en hoe langer het misschien duurt voordat je kunt eten. En bij mijn kinderen is het zo dat hoe later het wordt, hoe vermoeider (en in hun geval ook minder vrolijk) ze zijn
 • toen mijn kinderen nog baby’s waren, nam ik altijd een hapje van thuis mee. Ik kookte dan meestal wat pasta en deed dit met wat groenten in een klein, plastic bakje. Een alternatief kan een potje Olvarit zijn
 • ik vraag bij reservering altijd of wij een tafeltje kunnen krijgen waar wat ruimte is, zodat mijn kinderen daar kunnen spelen
 • mijn zoontje kan al wel op een normale stoel zitten, maar komt soms nog niet zo goed bij zijn bord. In een kinderstoel past hij niet meer, dus dan pak ik zijn stoelverhoger erbij, die wij in de auto gebruiken voor onze dochter. Dat zit gelijk een stuk comfortabeler
 • toen mijn dochter en zoon zo klein waren dat ze nog in de kinderstoel zaten, checkte ik bij reservering of het restaurant kinderstoelen had
 • mijn kinderen zijn nu zo oud (vier en zeven jaar) dat ze het ’s avonds wat langer vol kunnen houden. Maar als jouw kindje een stuk jonger is en/of niet tot zo laat wakker kan blijven, kun je of extra vroeg uit eten gaan, zodat je weer op tijd thuis bent of je kindje laten slapen in de kinderwagen of wandelwagen. Het is dan wel handig om van tevoren te checken of er in het restaurant en bij het tafeltje waar je gaat eten voldoende ruimte is om je kinderwagen of wandelwagen neer te zetten
 • als je je baby wilt laten spelen terwijl jullie aan het eten zijn, zou je een Deryan travel cot (reistentje) mee kunnen nemen of een speelkleed. Check bij het reserveren wel even of hier ruimte voor is in het restaurant en bij jouw tafeltje

Ga jij weleens uit eten met je kinderen en vinden jouw kinderen het leuk om uit eten te gaan? Waar houd jij rekening mee bij het uitzoeken van een restaurant? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

2 thoughts on “Kidsproof uit eten met mijn kinderen: hoe kies ik een restaurant uit en welke voorzorgsmaatregelen neem ik?

 1. blijft lastig he, een restaurant vinden welke perfect kidsproof is… vind ik ook altijd. ik probeer altijd via de website van het restaurant een zo goed mogelijk beeld te krijgen, waardoor er al snel een hoop wegvallen die hun website slecht onderhouden. als ze een slechte website hebben durf ik er echt niet heen met twee kleine kinderen…

 2. Als ouder zou je geen kinderen mee moeten nemen naar restaurants vind ik. Tenzij het kinderrestaurants zijn, zoals een pannenkoekentent of McDonald’s of zo. Andere mensen gaan graag uit eten zonder geren, gehuil en gespeel om zich heen. Wat je ook steeds meer ziet zijn ouders die hun kind een tablet geven met op vol volume kinderfilmpjes erop. Zit je lekker aan je excellente steak Albacore met een krijsende Spongebob op de achtergrond. Kan niet! Een restaurant is gewoon geen plek voor kinderen, het is asociaal om andere restaurantgasten op te zadelen met jouw gezinslawaai. Ik snap niet dat mensen het toch gewoon doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *