Een verbazingwekkend verhaal over een kind dat geen groente en fruit eet, extreme driftbuien heeft en tussen zijn ouders in slaapt. Hoe dit aan te pakken? Mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblogger, familyblog, moederschap
Kind & opvoeding

Je zesjarige kind laten leven op Oreo koekjes, chips, chocolademelk en babymelk

Een verbazingwekkend verhaal over een kind dat geen groente en fruit eet, extreme driftbuien heeft en tussen zijn ouders in slaapt. Hoe dit aan te pakken? Mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblogger, familyblog, moederschap

De titel van dit artikel zal je waarschijnlijk verbazen. Ik geloofde het eerst ook niet, maar toch is het écht gebeurd. Afgelopen week keek ik naar een oude aflevering van The Nanny. Jo Frost werd ingeschakeld bij een gezin, omdat de ouders vonden dat zij het zwaar te verduren hadden met met hun zesjarige zoon. Het jongetje schold zijn ouders de huid vol, sloeg ze, sliep tussen zijn ouders in en at geen groente en fruit. Wat het jongetje dan wel at waren Oreo koekjes en chips. Daarnaast dronk dit kind chocolademelk en bijna anderhalve liter babymelk op een dag. Ook nog eens uit babyflesjes. Zelfs in het holst van de nacht kreeg deze jongen nog een flesje melk.

Kind at geen groenten en fruit en dronk babymelk

Mijn mond viel open van verbazing. Hoe kan dit? Hoe kun je als ouders zijnde je kind dit soort voedsel voorschuiven? Hoe kun je het laten gebeuren dat je kind geen hap groenten of fruit eet? En hoe haal je het in je hoofd om je kind van zes babymelk te geven? En dan ook nog midden in de nacht? En uit babyflesjes? Kom op zeg!

Ouders wezen kind niet op “fout” gedrag

Terwijl de moeder zich voor de zoveelste keer respectloos liet behandelen door haar zoontje, nam ze het ook nog eens voor hem op en tilde hem als een baby door de woonkamer. Het kindje werd allesbehalve terecht gewezen op zijn foute gedrag. Was waarschijnlijk nog nooit in zijn leven door zijn ouders gecorrigeerd.

Kind sliep tussen zijn ouders in

Ook sliep dit jongetje nog tussen zijn vader en moeder in. Gelukkig kwam Jo in actie en maakte (met name) de moeder duidelijk dat dit verre van een gezonde manier van opvoeden was.

Geen ongezonde voeding meer & in eigen bed laten slapen

Eerst ging al het ongezonde snoepgoed de deur uit, samen met de chocolade- en babymelk en de zuigflessen. En tabee met de nachtvoeding. Het jongetje werd ook verbannen uit het ouderlijk bed en sliep op een stretcher naast zijn ouders. Ook kreeg hij ’s avonds alleen maar een gezonde maaltijd met groenten voorgeschoteld.

Kind gaf over tijdens het avondeten

In het begin veinsde het kindje tijdens het avondeten dat hij moest overgeven. Daarmee probeerde hij zijn moeder te manipuleren. Het eten kwam ook daadwerkelijk uit zijn mond. Het doet mij denken aan een kindje dat ooit bij ons te gast was. Tijdens het avondeten ging zij ook met opzet overgeven. Puur omdat zij nooit groenten eet. Vreselijk vond ik het. Ik ging er niet in mee, kon het écht niet goedkeuren. Deze moeder ging er dus altijd wel in mee en pamperde haar zoontje behoorlijk.

Driftbuien, onbehoorlijk gedrag en slechte voeding

Het was ontzettend zielig om te zien. Een jongetje wat op een totaal verkeerde manier gevormd was door zijn ouders. Totaal niet uitgelegd kreeg wat goed en wat fout gedrag is. Misschien dat zijn driftbuien wel voortvloeiden uit de slechte voeding met al dat suiker wat hij naar binnen werkte. Had hij last van de piekende en dalende bloedsuikerspiegel wat resulteerde in dit onbehoorlijke gedrag. Het taalgebruik dat bestond uit woorden waar mijn dochter van zeven het bestaan echt nog niet vanaf weet. Van wie zou dit kindje die woorden hebben? Hij heeft ze denk ik toch echt niet zelf verzonnen. Het voedsel wat hij kreeg aangeboden. Zonder enige vitaminen. Hoe halen ouders het in hun hoofd een kind op deze manier te verzorgen? Of eigenlijk niet te verzorgen.

Kind heeft behoefte aan grenzen

Met name de moeder had het moeilijk met de ommekeer. Vond het lastig om stevig in haar schoenen te staan en vast te houden aan de afspraken die ze met Nanny Jo had gemaakt. Was het totaal niet gewend om niet toegeeflijk te zijn richting haar zoon, om grenzen te stellen. Als reden gaf zij aan dat zij wilde dat haar zoon van haar zou houden. Jo gaf aan dat haar zoon zeker van haar hield, maar dat een kind ook grenzen nodig heeft. Dat is zeker zo. Een kind heeft juist behoefte aan grenzen. Als ik geen regels hanteer, dan wordt het bij ons thuis ook een losgeslagen bende. Als mijn kind niet goed eet, moet ik ook erop hameren om toch een paar hapjes te eten. Dat je grenzen stelt, betekent zeker niet dat je niet van je kind houdt. Of dat je kind denkt dat je niet van hem of haar houdt. Een kind heeft zeker behoefte aan grenzen. Grenzen die je niet voor niets stelt en met één groot doel voor ogen: het zo goed mogelijk en liefdevol verzorgen en opvoeden van je kind.

Heb jij deze aflevering van Nanny Jo ook gezien?

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

(Foto: Pixabay)

11 Reacties

 • Lisanne

  Heb deze aflevering niet gezien maar soms sta ik ook met verbazing te kijken naar die uitzendingen. Sommige ouders pikken letterlijk alles. Maar dit…. nog een flesje geven in de nacht woooow. Nee dat had ik niet geaccepteerd, en het groente eten… tja dan krijgen ze toch niks anders. Hij gaat vanzelf wel eten dan als die honger krijgt waarschijnlijk ook niet pedagogisch verantwoord haha. Fijne dag vandaag liefs lisanne

 • chantal

  Ik ben dol op Jo Frost maar dit is wel een van de ergste gevallen die ik ooit had gezien. Hoe krijg je het voor elkaar dacht ik. Het ouderschap zal best moeilijk zijn, maar hadden die ouders dan echt geen idee dat ze grenzen moesten stellen? Gelukkig is Jo gekomen, wie weet hoe dat kind zou zijn als hij opgroeit

 • Carlijn

  Heb deze ook gezien, stond versteld. Maar wie even dieper kijkt en niet te snel oordeelt, ziet ook dat het heel triest was, want de Thaise moeder had het kindje pas sinds zijn 4e of 5e in huis. Ze heeft hem dus nooit als baby meegemaakt, die tijd wilde ze nu inhalen waardoor ze hem klein hield met flesjes melk en tussen hen in slapen. Ik praat niks goed, want bizar was het wel..
  Sowieso zijn de mensen die bij Jo komen half incapabel om een kind op te voeden. Veel dingen snap ik echttttt niet.

 • Shannon Sheila

  Hoe kan ik dit nou weer gemist hebben? Ik kijk heel vaak naar nanny on tour en kan erg verbazen over de “opvoeding” van sommige ouders. Deze vind ik wel heel ver gaan hoor. Hopelijk hebben ze iets van Jo opgestoken.

 • Jessy

  Nanny Jo vind ik echt niet fijn om naar te kijken, al denk ik dat sommige ouders echt opvoedondersteuning kunnen gebruiken. Dit is zo kort door de bocht, alles voor een mooi plaatje en de kijkcijfers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *