Je kind op een hobby of sport na het behalen van zijn zwemdiploma?

Je kind op een hobby of sport na het behalen van zijn zwemdiploma? mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, mama, moeder

Toen mijn dochter zes jaar geleden op zwemles ging, was ons motto: eerst je zwemdiploma halen en daarna mag je op een hobby of sport. Dit was niet vanuit een financieel oogpunt, maar meer omdat een schoolweek al zo druk is. Zodra mijn dochter haar zwemdiploma’s A en B had behaald, mocht ze een hobby uitkiezen.

Twee jaar begon mijn zoon met zwemles. Ook nu was weer de insteek: eerst het zwemdiploma en pas daarna op een hobby of sport. Mijn zoon wilt al best lang op voetbal. Eigenlijk wilden we dus met voetbal wachten tot hij zijn zwemdiploma zou hebben. Maar zwemles duurt langer dan we van tevoren hadden gedacht. Mijn dochter haalde haar A en B diploma in nog geen anderhalf jaar tijd, maar mijn zoon is nu ruim twee jaar bezig. Op zich niet erg, maar het duurt nu ook langer voordat hij op een hobby of sport kan. 

Mijn zoon doet echt ontzettend zijn best met zwemles, maar blijkbaar heeft hij wat meer tijd nodig. Omdat we hem niet nog langer willen laten wachten, mag hij van ons nu al op voetbal. Bijna twee weken geleden zijn we bij een oefenwedstrijd gaan kijken van de plaatselijke voetbalvereniging en gisteren had hij zijn eerste voetbaltraining. Hij mag vijf keer mee trainen en daarna mag hij beslissen of hij op voetbal wilt. Ik weet het antwoord al, want mijn zoon vond het geweldig. Hij straalde helemaal op het veld en was lekker actief. Hij rende voortdurend achter de bal aan. Het is ook extra leuk voor hem dat hij bij twee klasgenootjes in het team komt.

Ik ben blij dat we niet nog langer wachten met sportclubjes of hobby’s, maar dat hij nu al op voetbal mag. Dat zwemdiploma komt heus wel. 

Mocht jouw kind ook een hobby of sport uitkiezen voordat hij zijn zwemdiploma had of heb je gewacht totdat hij klaar was met zwemles? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *