Mijn dochter is niet uitgenodigd voor het partijtje van haar beste vriend

Mijn kind is niet uitgenodigd voor het partijtje van zijn/haar beste vriend(in), mama lifestyle blog, moederschap

Sinds we verhuisd zijn, hebben mijn kinderen allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt. Met sommige kinderen zijn ze heel goed bevriend en spreken ze vaak af. Soms spelen ze daar meerdere keren per week mee en soms wisselt het en is het contact even wat minder. Mijn dochter heeft een beste vriendin met wie het contact de laatste paar weken iets minder is. Tot dan toe spraken ze vanaf het begin van het schooljaar heel vaak met elkaar af, ze waren echt elkaars beste vriendinnen. Het was dan ook best een teleurstelling voor mijn dochter dat zij niet uitgenodigd werd voor het partijtje van haar beste vriendin. In deze blog vertel ik er meer over.

Niet uitgenodigd voor partijtje

De vriendin in kwestie was pas jarig geweest en had uitnodigingen uitgedeeld aan kinderen die zij graag op het partijtje wilde hebben. Mijn dochter en ik waren er eigenlijk allebei wel vanuit gegaan dat zij ook op het partijtje mocht komen, maar dat bleek niet het geval. De moeder van het vriendinnetje had mij vanochtend al op de hoogte gesteld dat mijn dochter niet mocht komen, dat ze dat zo vervelend vond maar dat ze haar kind niet wilde pushen. Ik zei dat ik dat kon begrijpen en dat is ook zo, maar natuurlijk vind ik het jammer voor mijn dochter.

Uitnodigingen uitgedeeld

Ik dacht dat mijn dochter hiervan nog niet op de hoogte was, maar toen zij uit school kwam, bleek dat wel het geval te zijn. Blijkbaar waren er uitnodigingen op school uitgedeeld (tijdens of na schooltijd) en kreeg mijn kind een uitnodiging te zien die aan een klasgenootje was gegeven. Mijn dochter was echt gekwetst. En ik voelde mee met mijn dochter, kon het wel begrijpen dat de ouders hun kind niet gepusht hebben, maar kon de vriendin niet begrijpen dat zij haar beste vriendin niet had uitgenodigd. Vanaf het begin van het schooljaar waren zij echt twee handen op één buik en pas is mijn dochter nog op de verjaardag van haar geweest.

Kinderen zijn wispelturig

Aan de andere kant weet ik precies hoe kinderen kunnen zijn. Een kind kan de ene week nog dikke vrienden met iemand zijn en de volgende week toch meer naar een ander kind toe trekken. Soms kan een vriendschap helemaal over gaan en soms leeft het na een tijd wat minder of zelfs geen contact weer helemaal op. Kinderen kunnen af en toe nogal wispelturig zijn. Nu werd mijn dochter niet uitgenodigd voor een partijtje van haar beste vriendin, maar zo kan het ook gebeuren dat de jarige een kind uitnodigt waarmee het amper speelt.

Lastige situatie

Een lastige situatie en sneu voor mijn kind, maar dit hoort helaas wel bij het leven. Ik hoop in ieder geval dat de meiden weer wat meer naar elkaar toe gaan trekken. Een heel schooljaar beste vrienden en nu sinds een paar weken wat minder contact, het is toch zonde.

Kind zelf laten kiezen wie het uitnodigt voor zijn/haar partijtje

Mijn kind viert binnenkort haar eigen partijtje. Normaal gesproken zou ik er toch wel een beetje op aandringen haar beste vriendinnetje uit te nodigen, maar nu laat ik de keuze geheel aan mijn kind. Misschien staat de vriendschap inderdaad op een laag pitje en nodigt mijn kind na het voorval van vandaag haar beste vriendin ook niet uit. Maar misschien kiest mijn dochter er voor om dat juist wel te doen. We zullen het zien.

Heb jij weleens meegemaakt dat je kind niet werd uitgenodigd voor een partijtje van zijn/haar beste vriend(in)? Hoe gingen jij en jouw kind hiermee om?

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *