Mijn dochter doet op school mee aan The Daily Mile

Mijn dochter doet op school mee aan The Daily Mile, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moederschap, kind, basisschool

Sinds deze week doet mijn dochter op school mee aan The Daily Mile. Tot voor kort had ik hier nog nooit van gehoord, maar het komt er op neer dat The Daily Mile elke dag een mijl lopen is. Dit is 1,6 kilometer (een mijl) en duurt ongeveer 15 minuten. Samen met de kinderen uit haar klas loopt ze vier keer per week, of eigenlijk rennen ze. Ze lopen elke dag The Daily Mile, behalve op de dag dat ze gymles hebben. Bewegen en buitenlucht is gezond voor een kind en door regelmatig een rondje te rennen bouwt een kind ook meer conditie op. 

De kinderen uit de klas van mijn dochter lopen/rennen doen niet alleen daarom mee aan The Daily Mile. Door te wandelen of te rennen verbetert niet alleen de conditie, maar ook het concentratievermogen, stemming en gedrag van een kind. Ik heb een keer gekeken hoe zo’n wandeling eraan toegaat. De kinderen vinden het super leuk om te doen, het is onderling erg gezellig tussen de kinderen. Daarnaast is samen wandelen of rennen ook een vorm van teambuilding.

Toen ik hoorde over The Daily Mile, ben ik zelf ook gaan wandelen. Ik zit natuurlijk de hele dag op kantoor en de zoveel zitten is echt niet goed voor je. Ik heb toen een paar keer een wandeling gemaakt van een half uur en ik kan zeggen dat je er inderdaad van opknapt. 

Op de site van The Daily Mile lees je meer over dit initiatief. Niet alleen scholen doen eraan mee, ook kinderdagverblijven. Inmiddels zijn er al 7800 deelnemende scholen/kinderdagverblijven. De kinderen kunnen tussen de lessen door een rondje wandelen/rennen, maar ook aan het begin van de dag. De klas van mijn dochter start meestal de dag met The Daily Mile.

Dagelijks 15 minuten lopen verbetert dus de conditie én de concentratie van een kind en dit heeft weer een gunstig effect op de prestaties van een kind. Doet de school van jouw kind ook mee aan The Daily Mile?

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *