Je kind voorbereiden op de wintertijd?

je kind voorbereiden op de wintertijd, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

je kind voorbereiden op de wintertijd, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

Het is weer bijna wintertijd! Om precies te zijn zondag 29 oktober. Dat wordt ook wel tijd, want ’s morgens vind ik het best lang donker en dat vind ik zeker niet fijn met mijn kinderen op de fiets. Wanneer het wintertijd wordt, gaat de klok een uur terug. Hoe ik dat onthoud? Als ezelsbruggetje: in het voorjaar gaat de klok een uur vooruit, dus dan weet ik ook dat in de winter de klok een uur achteruit gaat. De wintertijd duurt to 25 maart 2018. We kunnen aankomend weekend dus heerlijk een uurtje langer slapen! Alhoewel ik niet denk dat mijn kinderen dat zullen doen 🙂

Het grote voordeel van de wintertijd vind ik dat het ’s morgens eerder licht is, maar daarentegen is het ’s avonds juist vroeger donker. Toen ik nog buitenshuis werkte vond ik het vreselijk om in het donker ’s avonds naar huis te gaan. Door de lange dagen die ik werkte, zag ik praktisch geen daglicht. Sinds ik ondernemer ben en vanuit huis werk, heb ik hier geen last van.

Ik moet alleen een beetje wennen aan de overgang straks van zomer- naar wintertijd. Mijn kinderen denk ik ook. Zij zullen ’s avonds een uurtje langer moeten opblijven. Op zich is dat niet zo’n probleem, want op de camping houden ze het ’s avonds ook altijd behoorlijk lang vol. Toch denk ik dat ze in een nieuw bioritme moeten komen en dan doel ik voornamelijk op het opstaan ’s ochtends. Mijn kinderen worden nu bijna altijd rond 7.00 uur wakker, maar dat zal met de wintertijd wel een stuk vroeger zijn. Hopelijk valt het straks mee.

Een groter probleem vind ik altijd de zomertijd, wanneer de klok een uur vooruit gaat. Mijn kinderen moeten dan plots een uur vroeger naar bed en dat terwijl het buiten nog zo licht is. Eigenlijk moet je een week voordat de zomer- of wintertijd ingaat de slaaptijden van je kind hierop aanpassen. Dus nu met de wintertijd zou je je kind elke avond iets later op bed moeten leggen. En met de zomertijd het omgekeerde, dan gaat je kind steeds iets vroeger naar bed. Ik vergeet dat soort dingen altijd en kom er meestal een paar dagen van tevoren achter dat de zomer- of wintertijd bijna ingaat. Ik bereid mijn kinderen dus nooit voor op de wintertijd (of zomertijd). Eigenlijk vind ik dat hele zomer- en wintertijd gebeuren maar een aanslag op je bioritme en heb ik liever helemaal geen zomer- of wintertijd.

Ben jij je kind al langzaam aan het wennen aan de wintertijd? Heeft jouw kind ook altijd tijd nodig om zijn/haar bioritme aan de zomer- of wintertijd aan te passen? En ben jij altijd snel gewend aan de wintertijd? Laat het me weten bij de reacties.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *