Wat vinden mijn kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang)? En wat doen ze daar?

Wat vinden mijn kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang)? En wat doen ze daar? kind en opvoeding, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog

Je kind naar de BSO: sommige mensen vinden dat zielig. Ik vond het vroeger ook zielig wanneer ik bijvoorbeeld tijdens een dagje uit kinderen met de buitenschoolse opvang daar zag lopen. Ik dacht altijd dat de BSO daar dan urenlang liep met een kind en dat het meer een verplichting dan genieten was voor een kind. Van dat vooroordeel ben ik flink terug gekomen nu mijn kinderen sinds kort ook naar de buitenschoolse opvang gaan.

Wat vinden mijn kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang)? En wat doen ze daar? kind en opvoeding, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog
Mijn dochter tijdens een uitstapje met de BSO

Vorige maand was er ineens plek voor mijn kinderen op de BSO. Ze hadden een jaar op de wachtlijst gestaan, dus ik wilde mijn kinderen dan ook graag laten plaatsen. Wanneer ik het aanbod zou afslaan, zouden mijn kinderen weer op de wachtlijst komen en wie weet hoe lang het dan weer zou duren voordat er een plekje voor ze zou vrijkomen. Ik heb ze vorig jaar op de wachtlijst laten plaatsen, omdat ik aan het solliciteren was. Ik ben nu niet meer op zoek naar een baan, ik werk nog steeds voor ons bedrijf. Maar dat mijn kinderen nu naar de buitenschoolse opvang gaan, biedt wel meer perspectief voor mij. Bijvoorbeeld mogelijkheden om een eigen bedrijf te beginnen (naast het bedrijf van mijn partner en mij). Tot nog toe bevalt het mij prima. In de zomervakantie gingen mijn kinderen drie weken twee keer naar de BSO en kon ik lekker werken zonder mijn kinderen om me heen. En ook nu school weer is begonnen, vind ik het bijzonder prettig dat mijn kinderen na school worden opgevangen door de BSO. Ik vind het heel fijn dat ik nu lekker lange dagen kan werken en ben een stuk productiever nu. Het tempo zit er ook wat meer in. Ik vind het dus een heel goede verandering dat mijn kinderen naar de buitenschoolse opvang gaan. Maar wat vinden mijn kinderen ervan?

Wat vinden mijn kinderen van de BSO (buitenschoolse opvang)? En wat doen ze daar? kind en opvoeding, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog
Mijn zoontje met een beauty masker tijdens een wellness dag op de BSO

Mijn dochter sprong gelijk een gat in de lucht toen ik haar vertelde dat ze naar de BSO zou gaan. Mijn dochter is acht en zij gaat na schooltijd naar een BSO waar ze heel veel vrijheden heeft. De opvanglocatie is omgeven door sportvelden waar ze lekker kan spelen met klasgenootjes die daar ook worden opgevangen. Ze bouwen daar hutten en struinen lekker in de bosjes. Ze vindt de BSO echt één groot feest en noemt het zelfs het leukste onderdeel van de hele week.

Mijn vijfjarige zoontje wordt na schooltijd opgevangen bij de BSO in zijn school. Hij kan dus lekker op school blijven en hoeft niet vervoerd te worden. Bij zijn BSO kan hij lekker spelen, zowel buiten als binnen. Hij vermaakt zich er ook prima, al heeft hij soms wel moeite wanneer hij naar de BSO gaat. Soms gaat hij buiten bij de juf staan en op mij wachten, terwijl hij naar de BSO gaat (ondanks de lijst die er hangt) en soms is hij een beetje verdrietig wanneer de pedagogisch medewerkster hem ophaalt. Maar gelukkig duurt dat maar een paar minuten en daarna gaat hij heerlijk spelen. Ik zie altijd een vrolijk spelend en reuze enthousiast kind wanneer ik hem ophaal bij de BSO. En ook de verhalen die ik hoor van de pedagogisch medewerksters zijn altijd positief.

Op de BSO van mijn dochter hebben kinderen meer vrijheden, omdat er alleen maar kinderen van acht + zitten. Maar ze hebben niet alleen meer vrijheden, ze ondernemen ook meer activiteiten na schooltijd. Een greep uit de activiteiten voor de komende periode:

 • kookclub: muffins en tompoucen maken
 • ballon darten
 • laboratorium
 • game middag
 • kleurzand maken
 • bowlen
 • iemand is ‘m niemand is ‘m
 • schilderen met je tenen
 • kookclub: eiersalade op toast
 • levend Mastermind

De BSO organiseert nog veel meer activiteiten, maar dit zijn de activiteiten die op de opvangdagen van mijn dochter zijn. Elk kind mag zelf bepalen of hij/zij mee doet aan activiteit of liever buitenspeelt, gaat chillen in de chillkamer, gaat spelen met speelgoed of lekker gaat knutselen of tekenen. Je leest het al: er is genoeg te beleven voor een kind op de BSO.

En ook in de zomervakantie werden er genoeg activiteiten ondernomen met de kinderen op de BSO. Naast heel veel buitenspelen en bezoekjes aan speeltuinen en parken, deden de kinderen ook de volgende leuke activteiten:

 • naar de kinderboerderij
 • dieren uitbeeldspel
 • picknicken bij de dagcamping
 • vliegtuigjes vouwen
 • stoepkrijt wedstrijd
 • ballen gooien en flessenvoetbal
 • waterdag: waterspelletjes, sponsen en waterballonnen gooien
 • naar het Archeon
 • naar Avifauna
 • hutten bouwen
 • high tea
 • paaltjesvoetbal
 • spokenjacht
 • gekke fotoshoot
 • timmeren
 • kleurrijk kunstwerk maken
 • kleuren speurtocht
 • wellness en beautydag: gezichtsmaskertje op doen, smoothie drinken, voetenbadje, handmassage,nagels lakken
 • bootjes knutselen en laten varen
 • waterijsjes maken van vers fruit
 • picknicken met zelfgemaakte lunch
 • verven met je voeten
 • tatoeages maken
 • vliegers maken
 • dansspelletjes
 • speeltuinen route
 • schatkistje maken
 • Ibiza sieraden maken
 • zeepjes maken
 • bananenkoekjes bakken
 • spel “Wie ben ik”
 • pimp je schriftje voor het nieuwe schooljaar
 • waterparadijs maken
 • pionnenroof
 • privé bioscoop
 • sportdag
 • flessenvoetbal
 • helpen op de boerderij en boerendiploma halen
 • Geo caching

In de herfstvakantie gaan de kinderen op de BSO ook weer allemaal leuke dingen doen, zoals:

 • dieren knutselen
 • voetbaltoernooi
 • herfstwandeling maken
 • herfststukje maken
 • bowlen
 • schilderij maken
 • apenkooien
 • filmmiddag
 • quiz
 • uitstapje

De BSO is ideaal om je kind veilig en op een leuke manier te laten opvangen na schooltijd zodat jij je zonder zorgen kunt storten op je werk of je eigen bedrijf.

Gaat jouw kind ook naar de BSO? En vindt hij/zij de BSO ook zo leuk? Laat het me weten bij de reacties.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *