Mijn kinderen en 19 x kattenkwaad

kinderen, kattenkwaad, mamalifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

kinderen, kattenkwaad, mamalifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

Al ruim zeven jaar ben ik moeder. Eerst moeder van één kind en sinds bijna vier jaar moeder van twee kinderen. Mijn dochter en mijn zoon, ware bengels, zijn verzot op het uithalen van kattenkwaad. Geen enkele gelegenheid laten zij onbenut om een ondeugende streek uit te halen. Hun brein is zo inventief dat zij zich keer op keer overtreffen met hun acties. Wat heb ik in al die jaren moeten doorstaan met mijn twee ondeugende bengels?

 • Mijn zoontje die zijn hele been strak inpakte met plakband. Gelukkig had ik het op tijd in de gaten.
 • Mijn dochter die de muren en het stoffen bankstel bekladde met rood waskrijt. Het waskrijt kon ik gelukkig van het bankstel verwijderen, maar de muren moest ik toch echt opnieuw schilderen.
 • Mijn dochter die de gloednieuwe schoenen van haar broertje volgoot met limonade en vervolgens haar broertje als dader aanwees. Uiteindelijk kwam de waarheid toch boven water.
 • Mijn zoontje die zijn vader wilde imiteren en, terwijl ik boven was, de gaspit opendraaide zodat hij, net als papa, een eitje kon bakken. Toevallig liep ik net naar de keuken en kon het gas uitdraaien.
 • De wc pot die verstopt was doordat mijn zoontje de halve wc rol had verbruikt. Niet echt fijn dat ik daar pas achterkwam toen ik een grote boodschap had gedaan en het water, inclusief mijn boodschap, omhoog kwam en tot de wc bril reikte. Gelukkig daalde het waterniveau daarna weer, al was het langzaam.
 • Mijn dochter die een cadeautje uit het cadeaupakket voor een vriendinnetje van haar had gepikt en uit de verpakking had gehaald. Dat betekende de volgende dag, net voor het partijtje, nog even snel een nieuw cadeau scoren voor de jarige.
 • Mijn zoontje die de gehele inhoud van mijn mailbox verwijderde. Vervolgens kon ik dus mijn gehele map met verwijderde emails stuk voor stuk nalopen. Geen leuke klus kan ik je vertellen.
 • Mijn dochter die uit nieuwsgierigheid een schaar in het stopcontact stak. Ineens was het donker in huis. Gelukkig had de schaar kunststof grepen anders had mijn dochter onder stroom gestaan.
 • Alle keren dat mijn zoontje de deuren van de douchecabine open zette waardoor de hele badkamer nat was. En wie kon alles weer opdweilen? Juist, mama!
 • De tandpasta tube die leeggeknepen werd in bad. De dader is nog steeds onbekend.
 • Mijn zoontje die samen met zijn vriendje alle dozen met loom elastiekjes en (strijk)kralen leeggooide op de vloer van de bovenverdieping. Zijn zus was bij thuiskomst écht niet blij en ik ook niet toen ik alles op mocht ruimen.
 • Mijn zoontje die in een plastic bekertje plaste in de woonkamer. Het toilet weet hij toch echt wel te vinden.
 • Mijn dochter die met haar volle gewicht aan de gordijnen hing, waardoor de bouten van de gordijnrails nu half uit de muur steken en ik de gordijnen niet meer dicht kan doen, omdat ze in het midden nu helemaal doorhangen. Geen gezicht!
 • Een net opgemaakt bed compleet overhoop gehaald door mijn kinderen. Dit was wekelijkse koek (even afkloppen, voordat mijn kinderen het weer in hun hoofd halen). En ik mocht het bed weer opmaken.
 • Mijn dochter die een stuk van haar haar afknipte. Gelukkig was het niet in de bovenste laag haar.
 • Mijn zoontje die met een poederkwast een dikke streek bronzer op mijn net opgemaakte gezicht afveegde. Mama mocht de bruine strepen van haar gezicht poetsen met een tissue.
 • Alle keren dat mijn zoontje de keuken nat maakte, terwijl de opdracht luidde handen wassen.
 • Mijn zoontje die zijn vinger in een gaatje van een stoel stak en klem kwam te zitten. Gelukkig hielden papa en mama het hoofd koel en konden we zijn vinger bevrijden uit de benarde positie.
 • De ontelbare keren dat mijn kinderen de eettafel hebben onder gesmeerd met eten of met eten hebben gegooid. Vaak als je net gestofzuigd heb. Ach, het hoort er bij.

Dit was slechts een greep uit de ondeugende acties die mijn kinderen hebben uitgehaald. Ik zal ongetwijfeld de helft alweer vergeten zijn.

Is jouw kind ook zo ondeugend? En wat voor kattenkwaad haalt hij/zij altijd uit? Ik lees het graag bij de reacties.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog

6 thoughts on “Mijn kinderen en 19 x kattenkwaad

 1. Ha ha om te lezen is dit leuk maar op het moment zelf kun je echt boos zijn. Al heeft dat dan weer geen zin. Mijn zoontje heeft bij opa en oma laatst de wc deur op slot gedaan en kreeg hem niet Open. Aangezien ik en mijn broertje dat vroeger ook vaker deden. Was het draaiknopje om te openen met een munt ver aangetast en heeft opa flink moeten zweten om de deur weer open te krijgen. Gelukkig was ik er niet bij ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *