Kinderen & gezonder eten en drinken

Kinderen & gezonder eten en drinken. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger

– Product review –

Sinds ik moeder ben, ben ik veel bewuster bezig met gezonder eten en drinken. Ik kocht zelfs een hippe keukenweegschaal zodat ik de groenten kan afwegen, want bij elke maaltijd wil ik dat deze voldoende groenten bevat. Zo ben ik anders gaan koken sinds ik kinderen heb. Maakte ik voorheen altijd pasta met pastasauzen uit pakjes en zakjes, bereid ik de pastasaus nu helemaal zelf. Saus uit pakjes en zakjes bevat namelijk veel meer zout. Ik weet nog dat er vroeger bij mijn ouders thuis altijd een bus zout op de eettafel stond. Toen was er misschien niet eens bekend dat zout niet goed voor je is. Bij ons staat er nooit zout op tafel en wanneer ik kook, strooi ik nooit zout in de pan. Ik probeer hier zo bewust mogelijk mee om te gaan.

WATER IN PLAATS VAN PAKJES APPELSAP

Toen mijn dochter nog peuter/kleuter was, dronk ze wel eens pakjes appelsap. Totdat ik erachter kwam dat een pakje appelsap maar liefst acht suikerklontjes bevat. Dat het überhaupt in de winkel staat, vind ik ongelooflijk. Zo’n pakje drinken is dikmakend, niet goed voor de gezondheid en bijzonder slecht voor het kindergebit. Toen ik erover las, ben ik direct gestopt met het kopen van pakjes drinken. In plaats van een pakje drinken geef ik mijn kinderen nu een schoolbeker water met een klein druppeltje limonade mee naar school. Toch geven veel ouders hun kinderen nog pakjes drinken mee.

FRUIT IN PLAATS VAN KOEK EN SNOEP

Ook met tussendoortjes merk je dat ouders hier verschillend mee omgaan. Ik geef mijn kinderen altijd fruit mee naar school, maar sommige kinderen krijgen alleen maar zoetigheid of koek mee. Ik vind het juist heel fijn als mijn kinderen iets gezonds te eten hebben. Helemaal als ze ’s middags een speelafspraakje hebben, weet je niet of ze bij hun vriendjes of vriendinnetjes nog fruit gaan eten. Dan hebben ze in ieder geval hun benodigde fruit ’s morgens al op en als ze dan ’s middags iets anders eten dan fruit, is dat niet erg.

Kinderen & gezonder eten. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Mijn kinderen die soepstengels met minder zout en smeerkaas als middagsnack eten

Mijn kinderen houden van gezond eten. Het zijn niet alleen goede eters, ook komen ze vaak een kijkje nemen in de keuken wanneer ik eten aan het koken ben. Met name mijn zoontje zit dan te bedelen om bijvoorbeeld een stuk rauwe paprika. Ik kan dat alleen maar toejuichen. Natuurlijk eten we ook wel eens ongezonde dingen, zoals chips of snoepjes, maar ik probeer er altijd voor te zorgen dat we zoveel mogelijk gezonde producten eten. Met name voor mijn kinderen vind ik dit super belangrijk.

NIEUWE PRODUCTLIJN VAN JUMBO EN WOEZEL & PIP: LEKKERS UIT DE TOVERTUIN

Supermarktketen Jumbo en Woezel & Pip hebben de handen ineengeslagen en hebben samen een speciale productlijn gelanceerd met verantwoorde producten voor kinderen. Hun gezamenlijke doel is om ouders te inspireren te zoeken naar bewustere alternatieven zowel qua eten als qua drinken en om lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar te maken voor iedereen.

De volgende producten uit de productlijn “Lekkers uit de Tovertuin” zijn nu beschikbaar in alle Jumbo winkels en de komende tijd zullen er steeds meer verantwoorde producten voor kinderen bijkomen:

Kinderen & gezonder eten. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Ideaal als middagsnack: kaaskoppen, soepstengels met 25% minder zout & smeerkaas

 

Kinderen & gezonder eten. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor mee naar school of als ochtendsnack thuis: vrolijke boomgaard appeltjes

 

Kinderen & gezonder eten. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor mee naar school of als ochtendsnack thuis: vrolijke boomgaard peertjes

 

Kinderen & gezonder eten. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger
Voor mee naar school, voor onderweg of tijdens een dagje uit: een flesje water

Producten die deels al verkrijgbaar zijn en die de komende tijd geïntroduceerd gaan worden zijn vruchtensiroop met wortel en sinaasappel, roerbakgroenten, snoeptomaatjes, snack komkommertjes, maïswafeltjes, VEGA sticks, VEGA nuggets, pastasaus, biologische volkorenpasta en diverse smaken groene en zwarte thee. Aan deze lijst zullen ongetwijfeld nog meer nieuwe, verantwoorde producten toegevoegd worden. Neem dus zeker een kijkje in de schappen van Jumbo voor de lekkere en verantwoorde producten uit de Tovertuin!

Ben jij ook bewust bezig met voeding en zo gezond mogelijk eten? Weeg jij bijvoorbeeld ook altijd de groenten af? En wat geef jij je kinderen meestal mee naar school? Laat het me weten bij de reacties.

Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Volg je mij al op Instagram en Facebook?

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

Abonneer je gratis op de Mama Lifestyle Blog mailinglijst om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste blogposts:

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

One thought on “Kinderen & gezonder eten en drinken”

  1. Ik weeg zeker geen groente af aangezien hier sowieso veel meer groenten gegeten worden dan door het Voedingscentrum wordt aanbevolen. Het komt ook echt niet aan op 10 gram meer of minder.
    Ook ben ik er niet echt bewust mee bezig. Maar dat komt omdat mijn zoontje en ik gewoon gezond eten toevallig het lekkerste vinden (maar chips vinden we ook heel lekker en eten we in het weekend!). Mijn zoontje eet een paprika per dag, een halve komkommer per dag, een handje cherrytomaatjes. En dat is alleen maar om te snacken. Verder nog minimaal 2 stuks fruit (hij wil meer maar mag niet ivm gaatjes). Sap lust hij niet, alleen maar water. Daar hebben we ook al geluk mee :). Kortom: kind van zijn moeder en daar ben ik heel blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *