photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog
Kind & opvoeding

Photo diary van het kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis

Vandaag vierde mijn dochter haar kinderfeestje voor haar achtste verjaardag. Ze  wilde haar partijtje graag thuis vieren, dus ik had een aantal leuke activiteiten bedacht. Kijk je mee naar hoe we haar feestje hebben gevierd en wat we hebben gedaan?

Cadeautjes uitpakken

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blogDe kinderen hadden hun cadeautjes verstopt voor mijn dochter en zij mocht deze zoeken. Zo maak je het cadeaumoment toch wat specialer en wordt er wat meer aandacht aan besteed. Anders zijn alle cadeautjes binnen no time uitgepakt en dat vind ik best ongezellig.

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Kijk eens wat een leuke cadeaus mijn dochter heeft gekregen. Veel knutsel- en tekenspullen, Barbies, een leuk lampje en een lief knuffeltje met glitteroogjes.

Frietjes eten

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Daarna gingen we friet en kroketten uit de airfryer eten. Altijd lekker! Voor één kindje dat geen friet lust, maakte ik tosti’s.

Knutselen

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Na het eten gingen we knutselen. Ik had houten doosjes, washi tape en stickers gekocht en daarmee gingen we aan de slag. Ik deed gezellig mee. Sommige kinderen waren al vrij snel uitgeknutseld en sommigen waren zo fijn bezig en kwamen tijd te kort.

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Dit is het resultaat.

Cake versieren

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

En het was tijd voor een lekkere versnapering. We gingen cake versieren met slagroom, decoratiestiften en allerlei versiersels zoals spikkels.

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Dat ziet er heerlijk uit toch?

Tekenen

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Na deze verrukkelijke snack was het tijd voor een spelletje. Met speciale stiften gingen we tekenen op het raam. Ik had op kleine briefjes beroepen en voorwerpen geschreven en deze werden één voor één door de kinderen getekend. De andere kinderen moesten het beroep of voorwerp dan raden. Zo tekenden ze beroepen zoals een gymleraar, juf, vuilnisman en een dokter en voorwerpen zoals een lekke band, tuin en een ui. De kinderen vonden het een super leuke activiteit, ten eerste omdat ze het tekenen leuk vonden, maar volgens mij vonden ze het ook bijzonder dat ze op het raam mochten tekenen.

Stoelendans

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Daarna begon het feest pas echt met de stoelendans. Een ouderwets, maar super leuk en altijd succesvol spelletje. In totaal waren er negen kindjes, waarvan vijf meisjes en vier jongens. We deelden de groep in tweeën, één groep met jongens en één met meisjes. De jongens streden tegen elkaar en zo ook de meisjes. De winnaar van de jongens nam het vervolgens op tegen de winnares van de meisjes. En uiteindelijk hadden de meisjes gewonnen!

Groepsfoto

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

De sfeer zat er vanaf het begin af aan al goed in, maar nu was het helemaal een spetterend feest. Tijd dus om op de foto te gaan met de grappige foto accessoires die ik had gekocht. In dit pakket zaten kroontjes, snorren en brillen.

Dansen

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Daarna gingen we nog even dansen op de muziek van Just Dance die we ook al aan hadden staan voor de stoelendans. Alle kinderen gingen uit hun pan, super leuk om te zien.

Naar de speeltuin

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

De laatste 20 minuten van het partijtje gingen we nog even naar de speeltuin bij mij om de hoek. Even lekker rennen en tikkertje spelen en nog een laatste groepsfoto maken.

Goodiebag

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

photo diary kinderfeestje van mijn dochter: partijtje thuis, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

De kinderen kregen nog een kleine goodiebag mee met glow in the dark stickers, een doosje chocoladerozijnen en een klein rolletje dextrosesnoepjes.

Het partijtje is echt omgevlogen. Het was een reuze gezellige middag en de kinderen hebben zich heel goed vermaakt. Op naar het volgende partijtje! Die zullen we voor het eerst buitenshuis vieren, want hoe leuk ik partijtjes thuis ook vind, na vier jaar willen we dan het partijtje een keer ergens anders vieren. We denken dan aan bowlen of zwemmen. Tijd genoeg om er rustig over na te denken en voor nu genieten we nog even lekker na van dit partijtje thuis.

Mocht je nog op zoek zijn naar andere tips voor een partijtje: check dan ook dit artikel met 11 tips voor een kinderpartijtje thuis.

Waar vier jij het partijtje van je kindje meestal? Uit of thuis? En als jij het partijtje thuis viert, welke spelletjes spelen jullie dan? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG |  HOME

 

 

 

 

 

8 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *