Kinderpartijtjes buitenshuis vieren & tips voor kinderpartijtjes

Kinderpartijtjes buitenshuis vieren & tips voor kinderpartijtjes, mama lifestyle blog, moederschap

Jarenlang vierde ik de partijtjes van mijn kinderen thuis. Sinds dit jaar niet meer. Zowel het partijtje van mijn dochter als van mijn zoon heb ik voor het eerst buitenshuis gevierd. Waarom we de partijtjes niet thuis hebben gevierd en hoe het buitenshuis was, lees je in deze blog. Ook deel ik in deze blog tips voor partijtjes buitenshuis.

Partijtje thuis vieren

Mijn dochter heeft vanaf haar vijfde verjaardag haar partijtjes thuis gevierd. Met succes, want haar feestjes waren altijd heel erg gezellig. Vaak gingen we knutselen en zaten er ook wat feestelijke activiteiten bij het partijtje, zoals stoelendans. De partijtjes van mijn dochter waren altijd wel druk, maar de kinderen konden we altijd wel makkelijk in het gareel houden. Niet alleen de meiden gingen rustig knutselen, ook de twee jongens die er altijd bij waren, deden gezellig mee. Van tevoren maakte ik altijd een heel programma en dat konden we tijdens het partijtje altijd helemaal afwerken. En iedereen deed mee met alle activiteiten.

Geen kinderpartijtjes meer thuis vieren

Mijn zoon heeft hiervoor pas één keer zijn partijtje gevierd en ook dat feestje vierden we thuis. Dat partijtje verliep alleen heel anders dan we van tevoren verwacht hadden. Het gezelschap bestond uit alleen maar jongetjes en we hadden bedacht om een leuke speurtocht te doen. Helaas regende het en alle pijlen die ik die ochtend op de stoep had gekrijt, waren weggespoeld. Maar ook tijdens het partijtje bleef het regenen, dus de hele speurtocht bliezen we af. We gingen nog wel heel even naar het voetbalveld om flessen water om te schieten, maar dat duurde hooguit een kwartier. Al snel gingen we weer naar binnen. Maar ik had natuurlijk ook een plan B, ik ben namelijk een persoon die altijd mega goed voorbereid is. We gingen gezellig knutselen. Althans dat was de bedoeling. Maar niet iedereen had hier even veel zin in. De helft van de jongens was aan het knutselen en de andere helft vertrok naar de slaapkamer van mijn zoon om daar te spelen. Ik vond dat niet heel erg gezellig, want een partijtje hoor je samen te vieren. Daarnaast was het met alleen maar jongens in huis echt heel erg druk. Ik wist gelijk dat ik de partijtjes niet meer thuis zou vieren.

Met de kinderen naar het pretpark

Dit jaar werd mijn dochter 10. Ik verwacht dat zij nog maar een paar jaar een partijtje geeft en dan vind ik het wel leuk als ze ook een keer een partijtje buitenshuis viert. Er zijn zoveel leuke dingen te doen. Dit jaar pakten we extra uit, omdat mijn dochter al die jaren haar partijtje thuis had gevierd en omdat ze vorig jaar helemaal geen partijtje had gevierd vanwege onze verhuizing. Pas gingen daarom we met haar partijtje een dagje naar een pretpark en daarna uit eten bij een pannekoekenboerderij. Het was één groot feest. De meiden vonden het fantastisch en we hadden super lekker weer.

Partijtje vieren bij de bowling

Een paar dagen geleden vierde mijn zoontje zijn partijtje. En ook zijn partijtje vierden we buitenshuis. We gingen naar de bowling met zijn vriendjes en hem. We verzamelden eerst bij ons thuis. Zijn vriendjes mochten hun cadeautje voor mijn zoon verstoppen, daarna aten we een donut en deden we nog een spelletje. Vier van zijn vriendjes zijn van mijn zoontje’s nieuwe school en twee zijn van het kinderdagverblijf en zijn vorige school. We spraken extra vroeg af, zodat de kinderen eerst met elkaar konden kennismaken voordat we naar de bowling gingen. Dat ging super, want de sfeer zat er meteen in. Het partijtje was goed geslaagd, want de kinderen hebben heel veel plezier gehad.

Ideeën voor een kinderpartijtje buitenshuis

In het vervolg vier ik de partijtjes van mijn kinderen lekker buitenshuis. Ditmaal zijn we naar een pretpark en naar de bowling geweest, maar ik heb al een aantal leuke ideeën voor toekomstige feestjes. 

Tips voor partijtje buitenshuis

 1. beautyfeestje (make-up en haar) bij de kapsalon
 2. waterski partijtje 
 3. partijtje vieren op boerderij
 4. partijtje in de speeltuin
 5. naar de bioscoop
 6. naar het zwembad
 7. partijtje vieren in de escape room
 8. partijtje in het museum
 9. naar een klimbos
 10. naar de bowling
 11. partijtje vieren in een pretpark

Waar vier jij het partijtje van je kind?

Vier jij het partijtje van je kind meestal thuis of ook buitenshuis? Heb jij nog leuke tips voor partijtjes buitenshuis? Deel ze in de reacties onderaan deze pagina. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *