Kinderpartijtje: wat gaan we doen & uitnodigingen

Kindertpartijtje: wat gaan we doen en uitnodigingen. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Volgende week wordt mijn dochter acht en viert zij haar kinderpartijtje, maar: wat gaan we doen, wie nodigen wij uit voor het feestje en hoe en wanneer delen we de uitnodigingen uit? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Wat gaan we doen op het kinderpartijtje?

Tot nog toe hebben we alle kinderfeestjes van mijn dochter thuis gevierd. Dat vindt zij het leukste. Ook dit jaar heb ik haar gevraagd of zij haar partijtje liever niet een keer buitenshuis wil vieren, maar haar antwoord was nee. Ik moet eerlijk bekennen dat ik een partijtje thuis ook gezelliger vind. Er is meer interactie tussen kinderen naar mijn idee. Maar wat gaan we dan doen? We gaan in ieder geval lekker knutselen. Dat doen we elk jaar. Elk jaar verzinnen we weer een andere knutselactiviteit. En we gaan leuke spelletjes doen. De afgelopen jaren heb ik al heel wat partijtjes mogen organiseren voor mijn dochter. Ben jij nog op zoek naar ideeën voor een kinderfeestje thuis? Lees dan het artikel waarin ik 11 tips geef voor een kinderpartijtje thuis. De programma’s die ik samenstel zijn middagvullend. Onze partijtjes duren altijd van 12.00 uur tot 16.00 uur en nog kom ik tijd te kort om alle activiteiten te doen die ik van plan was. Het is sowieso handig om extra activiteiten te verzinnen voor als een activiteit niet lukt, eerder stopt of helemaal niet wordt uitgevoerd vanwege het weer of omdat het tegenvalt. ’s Morgens wanneer mijn kinderen op school zitten, probeer ik zoveel mogelijk voor te bereiden voor het feestje. Ik zet alles klaar voor de spelletjes en andere activiteiten die we gaan doen en ik dek alvast de tafel. Zo kunnen we bij thuiskomst gelijk met het partijtje beginnen en heb ik ook wat meer rust tijdens het feestje.

Wie nodigen we uit voor het kinderfeestje?

Mijn dochter nodigt dit jaar zeven kinderen uit voor haar partijtje. Grotendeels zijn de kindjes die op haar feestje komen klasgenootjes, maar ook mag zij twee goede vriendinnetjes uitnodigen die niet in haar klas zitten. Mijn dochter en ik beginnen meestal twee tot drie weken van tevoren met het maken van de gastenlijst voor haar partijtje. We denken dan ook na over wat we gaan doen.

Het uitdelen van de uitnodigingen: hoe en wanneer?

Wij delen de uitnodigingen voor het partijtje altijd twee weken voor de datum van het feestje uit. Zo zijn de meeste agenda’s nog leeg en anders is er nog voldoende gelegenheid voor de ouders van de kindjes die uitgenodigd zijn om te schuiven met afspraken. Wij vieren het partijtje altijd op een korte schooldag (woensdag of vrijdag) en nemen de kinderen gelijk vanuit school mee. Dit zet ik dan ook op de uitnodiging. In de uitnodiging zet ik niet alleen de tijden van het kinderfeestje, maar ook of de kinderen thuisgebracht worden of dat de ouders de kinderen moeten ophalen. Zet ook je telefoonnummer op de uitnodiging met het verzoek of de ouders je willen laten weten of hun kind wel of niet op het partijtje kan komen. De uitnodigingen voor het partijtje deelt mijn dochter niet in de klas uit. Als een klasgenootje niet uitgenodigd is voor het partijtje, kan hij/zij misschien teleurgesteld of verdrietig zijn. En ook vanwege deze reden mag het ook niet van school. Het is toch zielig als er kinderen gekwetst worden of zich gepasseerd voelen. De uitnodigingen delen wij uit op het schoolplein of we bezorgen de uitnodigingen bij de kinderen thuis.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het partijtje. De uitnodigingen zijn uitgedeeld, de knutselspulletjes en andere benodigdheden voor het partijtje zijn gekocht en de reacties van de ouders op de uitnodiging druppelen binnen. Ik zal nog in een apart artikel met je delen welke leuke spulletjes we allemaal hebben ingeslagen. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in het partijtje.

Vind jij het organiseren van een partijtje ook zo leuk? Vier jij partijtjes liever thuis of juist buitenshuis? Ik lees het graag bij de reacties.

 

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

 

2 thoughts on “Kinderpartijtje: wat gaan we doen & uitnodigingen

  1. Leuk is dat hè, partijtjes organiseren. “Vroeger” organiseerde ik het thuis, altijd in een bepaald thema, maar in navolging van haar klasgenoten viert dochter (7) het nu liever buitenshuis (bij zo’n indoor speelgebeuren). Dat snap ik wel (en het heeft ook zo zijn voordelen !). Maar met de uitnodigingen, bedankjes en voorpret maak ik er nog steeds graag werk van .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *