Selecteer een pagina

Heerlijk wanneer je baby ligt te slapen in de kinderwagen. Wanneer je ergens op visite bent of op het strand. Ook al staat de kinderwagen in de zon, je hebt doeken voor de wagen gespannen waardoor de zon buiten de kinderwagen blijft. Waarschuwing: doe dit nooit! Zet nooit je kinderwagen afgedekt in de zon. In deze blog lees je waarom.

Doeken om kinderwagen mee af te dekken

Het is hartje zomer en je wilt natuurlijk niet dat je baby met zijn hoofdje (of met zijn lijfje) in de zon ligt in de kinderwagen. Je kan een parasol gebruiken, maar mijn ervaring leert dat een parasol niet werkt voor een kinderwagen. Althans, bij mij lukte dit nooit. Altijd scheen er wel een zonnestraal langs of stond de parasol weer helemaal verkeerd. Een andere manier om je baby uit de zon te houden, is met een grote hydrofieldoek. Hydrofieldoeken zijn lekker luchtig en wit (ideaal bij zonlicht), maar deze moet je wel vastzetten met knijpers. Wat ik een ideale doek vind voor de kinderwagen is de Dooky. De Dooky bevestig je met speciale haken aan de kap van de kinderwagen. De haken passen op elke kinderwagen. Je hoeft dus niet meer te stoeien met knijpers en je kunt de Dooky ook oprollen. Helemaal of voor de helft. Perfect.

Je bestelt de Dooky via deze link:

Je hebt de Dooky in nog veel meer kleuren en patronen.

Dek de kinderwagen niet af in de volle zon

Kijk uit met je kinderwagen in de volle zon zetten in combinatie met je kinderwagen afdekken met doeken. De temperatuur in een kinderwagen loopt namelijk heel snel op. Deze kan zelfs met 7 graden oplopen. Ook wanneer je een hydrofieldoek of een Dooky aan de kinderwagenkap hangt. Het meest veilige is een Dooky wanneer je deze als een luifel aan de kap tot aan het handvat van de kinderwagen spant. Zo kan er voldoende frisse lucht in de kinderwagen komen en loopt de temperatuur niet op. Of gebruik een parasol.

Op deze website lees je meer hierover.

Dat de temperatuur al heel snel oploopt in de kinderwagen, zie je in de video op deze pagina

Conclusie

Kijk uit met je kinderwagen in de zon. Gebruik een Dooky als luifel en dek niet de hele kinderwagenbak af. Probeer sowieso de zon te vermijden. Loop bijvoorbeeld in de schaduw of zoek een schaduwrijk plekje om je kinderwagen neer te zetten.

Hoe bescherm jij je baby tegen de zon? Loop je altijd in de schaduw met de kinderwagen of gebruik je een parasol of doeken? Laat het me weten in de reacties.