Heeft mijn kleuter last van doorkomende tanden?

heeft mijn kleuter last van doorkomende kiezen, voor het eerst wisselen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

heeft mijn kleuter last van doorkomende kiezen, voor het eerst wisselen, mamablog over zwangerschap en moederschap, mamalifestyleblog, voor ondernemende moeders (in spé), moeder eigen bedrijf, mompreneur

Ineens had mijn kleuter koorts, voor zijn doen hoog met de bijna 39 graden die werd aangetikt op de thermometer. ’s Nachts was hij wakker geworden en toen voelde hij al warm, maar ik dacht dat mijn zoontje het gewoon warm had door zijn lekkere dekbedje. De volgende ochtend lag hij een beetje te hangen op de grond, maar een kind kan lui zijn toch? ’s Middags had hij een speelafspraakje met zijn beste vriendje, maar toen hij bij de lunch de tosti’s afwees, vond ik dat al vreemd. Toen zijn vriendje huiswaarts ging, voelde ik in zijn nekje en het was bloedheet. Ja hoor, mijn zoontje had koorts.

Toen ik later die middag ouders van een vriendinnetje van mijn dochter vertelde over mijn zieke zoontje, vroegen ze of hij misschien last had van doorkomende tanden. Toevallig was dat ook door mijn gedachten gegaan. Een dag eerder klaagde mijn zoontje namelijk over een pijnlijke tand in zijn bovenkaak. Toen ik in zijn mond keek, zag ik in zijn onderkaak aan één kant een extra kies. Wat een verrassing: had mijn zoontje gewoon een grote-mensen-kies gekregen! Boven zag ik nog niets, maar ik weet natuurlijk niet wat er onder het tandvlees zit.

Toen ik ging zoeken op Google las ik dat op 5-6 jarige leeftijd de eerste blijvende kiezen kunnen doorbreken en de voortanden los kunnen staan. Mijn zoontje is vijf, dus dat zou heel goed kunnen. Ik herinner me nog goed dat mijn dochter in de kleuterklas al begon met wisselen.

Bepaalde symptomen die een kindje kan hebben bij het doorkomen van tandjes had mijn zoontje ook. Zo kwijlde hij in zijn slaap, ging duimen en at slecht. Drie dingen die hij nooit doet. En daarbij kwam de koorts.

Een dag later was zijn koorts weer weg en was hij weer zoals vanouds. Een kies heb ik nog niet gezien, maar wie weet zie ik eerdaags wel een wit puntje tevoorschijn komen.

Mijn zoontje lijkt gelukkig geen pijn meer te hebben. Maar wanneer je baby/kind veel pijn heeft van doorkomende tandjes, kun je speciale druppels bij de apotheek kopen. Heeft je kindje koorts? Let er dan op of je kindje geen oorontsteking heeft.

Heeft/had jouw baby/kind pijn of koorts toen de tandjes of de eerste blijvende kiezen doorkwamen? Laat het me weten bij de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *