Klusjes die we nog moeten doen in ons nieuwe huis: de trap schilderen

Klusjes die we nog moeten doen in ons nieuwe huis: de trap schilderen. mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Iets meer dan een week geleden zijn we verhuisd naar ons nieuwe huis. Bijna een half jaar lang zijn we bezig geweest met klussen. Het hele huis hebben we gestript en opnieuw opgebouwd. Een hels karwei, maar wel met een prachtig resultaat. Alhoewel het huis nog steeds niet af is. We kunnen koken, douchen en slapen, maar er zijn nog genoeg klussen die opgepakt moeten worden.

Eén van die klussen is het schilderen van de trap. De trap was eerst bekleed met een grijs tapijt. Het zag er heel donker en stoffig uit. Het tapijt was er al snel uitgetrokken. Wat achterbleef, waren tig spijkers. Deze moesten eerst allemaal verwijderd worden. De gaatjes moesten daarna ook weer allemaal opgevuld worden en de gehele trap moest geschuurd worden. Echt een tijdrovende klus. 

De trap hebben we voor de verhuizing in de lak gezet. We hebben een sneldrogende coating gebruikt. Dat is wel zo handig. De trap ziet er nu heel aardig uit, maar eigenlijk zou er nog een laagje coating op moeten. We hebben kartonnetjes op de traptreden geplakt om de trap zoveel mogelijk te beschermen tijdens de verhuizing. Voorlopig blijven deze kartonnetjes erop zitten, totdat de trap voor een tweede keer geschilderd gaat worden. 

Maar ook al is de trap nog niet af, ik vind het nu al een pareltje. Van een donkere, smoezelige trap hebben we nu een prachtig witte trap. De spijlen op het bovenste deel hebben we verwijderd, dat vonden we een stuk strakker staan. Ook de paal hebben we een stuk ingekort. De trap is best een eyecatcher geworden in onze woning. Wat ik ook heel mooi vind aan de trap, is dat deze open is en een beetje wentelt. 

De trap moet natuurlijk ook nog veilig gemaakt worden. Trapleuningen hebben we al opgehangen. We kozen voor onbehandeld hout met metalen beugels. We houden van modern, dus dit past er heel goed bij. Daarnaast geeft het hout ook wat meer sfeer. Nu nog antislip aanbrengen op de traptreden. Trapmatjes willen we niet, waarschijnlijk kiezen we voor profielen met een rubberen strip. 

De trap is dus echt een project wat nog in progress is. Met name het schilderen is nog wel even een tijdrovend karwei. Mijn vriend is een top schilder en ik houd ook van schilderen, dus wij schrikken niet van zo’n klus. Maar je moet natuurlijk wel tijd en zin hebben om een open trap te verven. Heb je dit niet of heb je echt twee linkerhanden, dan kun je zo’n klus misschien beter uitbesteden aan een vakman. Check dan eens of er bij jou in de omgeving een schilder is aan wie je zo’n klus kunt uitbesteden en voor welk uurtarief een schilder dit klusje voor je kan klaren. Vaak valt het best mee en als schilderen je echt niet ligt, kun je het beter aan een ander overlaten. Wij gaan er binnenkort dus zelf mee aan de slag.

Het schilderen van de trap is slechts één van de klussen die nog geklaard moeten worden. Voorlopig zijn we nog wel even bezig in ons nieuwe huis. Maar goed, we vinden het nu al ons droomhuis. 

Heb jij nog klusjes in je (nieuwe) huis die gedaan moeten worden? Praat erover mee bij de reacties.

 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

 

 

 

#MLBsamenwerking

 

One thought on “Klusjes die we nog moeten doen in ons nieuwe huis: de trap schilderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *