Selecteer een pagina

Ben je pas bevallen en ben je ingeknipt? Ik ben twee keer ingeknipt. Na mijn tweede bevalling kreeg ik een heel handige tip van de verloskundige. Ze gaf mij namelijk een tip hoe mijn knip het snelst zou genezen. In deze blog deel ik deze tip met je.

Ingeknipt tijdens de bevalling

Zowel tijdens mijn eerste als tweede bevalling ben ik ingeknipt. Mijn eerste kind is geboren met de vacuümpomp en mijn tweede kind had een navelstreng om zijn nek tijdens zijn geboorte. Beiden keren ben ik dus ingeknipt. Van het inknippen zelf heb ik niets gevoeld. Maar na de bevalling is het hele gebied daaronder natuurlijk ontzettend pijnlijk.

Hoe geneest je knip het snelst? (volgens mijn verloskundige)

Mijn eerste kind is te vroeg geboren in het ziekenhuis. Omdat zij een aantal weken in het ziekenhuis moest blijven, had ik geen kraamzorg. En dus ook geen zorg voor mezelf. Mijn tweede kind werd thuis geboren en ditmaal had ik wel kraamzorg en ook kwam de verloskundige regelmatig langs. De verloskundige gaf me toen een heel goede tip waardoor mijn knip sneller zou genezen. Het is iets wat je misschien niet zo snel zou doen in je kraambed, zeker omdat je bloedingen hebt, maar het werkt echt. Haar tip: leg een groot badlaken op je matras en slaap zonder onderbroek. Of het kwam door het zonder onderbroek slapen, dat kan ik natuurlijk niet bewijzen, maar mijn knip herstelde wonderbaarlijk snel. Dus wie weet is dit ook wel een goede tip voor jou.

Ben jij ingeknipt tijdens je bevalling en hoe snel herstelde jij van je knip? Laat het me weten in de reacties.