Kraamvisite met een koortslip: heel gevaarlijk voor je baby, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger
Zwanger & baby

Kraamvisite met een koortslip: heel gevaarlijk voor je baby

Ik was net bevallen van ons zoontje toen er kraamvisite op de stoep stond. Nu kreeg ik wel meer kraamvisite, maar deze kraamvisite was zo vertrokken. Dat had een reden. Eén van de personen die op kraamvisite kwam, had namelijk een koortslip. Dat terwijl een koortslip heel gevaarlijk – en zelfs fataal – kan zijn voor een baby. In deze blog vertel ik je er meer over.

Koortslip gevaarlijk voor baby’s

Ik had het zelf helemaal niet in de gaten, ten eerste zag ik het niet en tweede had ik echt niet geweten dat het gevaarlijk kon zijn voor ons zoontje. Het was mijn vriend die zo alert was en mij en onze kraamvisite er op wees: op de koortslip van één van de twee bezoekers en dat zo’n koortslip gevaarlijk kan zijn voor een baby. Tot die dag had ik er nog nooit over gehoord of gelezen. Ik ben blij dat mijn vriend wel wist dat een koortslip heel gevaarlijk kan zijn voor je baby.

Wat kan er gebeuren wanneer je baby in contact komt met iemand met een koortslip?

De risico’s die je baby loopt, zijn niet mals. Wanneer een baby in contact komt met iemand met een koortslip kan hij/zij namelijk herpes oplopen en je baby kan zelfs overlijden. 

Aan herpes kan je baby overlijden

Herpes kan grote gevolgen hebben voor een baby, omdat het immuunsysteem van een baby nog niet sterk genoeg is om het virus te bestrijden. Het herpes virus kan zich uitbreiden naar de organen en wanneer dit gebeurt, loopt dat voor een derde van de besmette baby’s fataal af. Je baby kan dus doodgaan door contact met iemand die een koortslip heeft.

Wij lieten de kraamvisite onze baby niet aanraken, laat staan kussen. Gelukkig was de visite al snel weer weg, want wij vonden het behoorlijk gevaarlijk. Jammer, want een kraambezoekje hoort gezellig te zijn, maar de gezondheid van onze zoon is het belangrijkste.

Heb jij ooit te maken gehad met iemand met een koortslip in de omgeving van je baby? Wist jij van de gevaren en hoe ging jij hiermee om? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Volg je mij al op Facebook en Instagram?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *