Laatste drukke weken van dit schooljaar. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger, mamalifestyle
Kind & opvoeding

Laatste drukke weken van dit schooljaar

Nog drie weken weken en dan hebben we zomervakantie! Heerlijk dat het einde van dit schooljaar in zicht is, maar wat is het schooljaar omgevlogen! En ook dit jaar zijn de laatste weken van het schooljaar ook weer hele drukke weken. Voor zowel mijn kinderen als voor mezelf. Vandaag praat ik jou bij over de laatste drukke weken van het schooljaar van mijn kinderen.

Laatste drukke weken van dit schooljaar. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog, lifestyle blog, lifestyleblogger, mamalifestyle

CITO TOETSEN

Laten we beginnen met de CITO toetsen. Mijn dochter heeft deze inmiddels achter de rug. Ze doet het prima op school, maar de toetsen vind ik altijd wel spannend.

SPORTDAG

Afgelopen dinsdag hadden mijn kinderen allebei sportdag. Mijn zoontje was aan het einde van de dag helemaal gevloerd en hij moest nog naar zwemles en mijn dochter had de volgende dag spierpijn.

JUFFENDAG

De verjaardagen van de juffen worden altijd op juffendag gevierd. Elke klas prikt zelf een datum. Ik ben klassenmoeder van zowel de klas van mijn zoon als die van mijn dochter en ik organiseer dus twee juffendagen. De juffendagen zijn altijd aan het einde van het schooljaar. Dit jaar op 21 juni en 5 juli. Drukke dagen dus niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mezelf.

PLAKBOEKEN

Omdat ik klassenmoeder ben, plak ik ook de knutselwerkjes van de kleuters in van het laatste kwartaal. Plakboeken bijwerken is een behoorlijke klus, maar wel een heel gezellige, want ik doe dit samen met een andere klassenmoeder.

GROEPSVERDELING

Vorige week werd ook de groepsverdeling bekend gemaakt. Ik schreef al eerder op mijn blog dat we voor mijn zoontje een voorkeur moesten doorgeven, of we hem wel of niet wilden laten overgaan naar een combinatieklas. De klassen zijn nu bekend en ook weten we nu welke juffen mijn kinderen volgend schooljaar hebben.

OPEN PODIUM

Mijn dochter heeft op de valreep nog een open podium (toneelstukje) waar ze voor aan het leren is. Heel erg leuk, maar het schoolprogramma was eigenlijk al best wel gevuld. Een open podium is natuurlijk wel een heel leuke afsluiting van het schooljaar.

VRIENDENBOEKJES

Er ligt weer een hele stapel vriendenboekjes bij ons thuis te wachten om ingevuld te worden. Het invullen is altijd zo gebeurd, maar ik vind het altijd leuk om er nog een foto in te plakken. Dit doe ik trouwens altijd heel makkelijk: ik print er gewoon één vanaf mijn telefoon. Wel zo leuk als er een up to date foto in het vriendenboekje zit. Mijn zoontje heeft ook nog zijn vriendenboekje uitgeleend. De laatste twee weken van het schooljaar laat ik mijn kinderen hun vriendenboekjes niet meer uitlenen, voor het geval een kindje vergeet het boekje mee terug te nemen naar school en er een hele zomervakantie overheen gaat.

DAG VAN DE TSO

Mijn kinderen blijven op de lange schooldagen (maandag, dinsdag en donderdag) altijd over. 1 juni was het de dag van de TSO en op deze dag werden ze tussen de middag getrakteerd op poffertjes. Altijd lekker!

OVERLIJDEN VADER KLASGENOOTJE

Een heel triest en heftig bericht was dat de vader van een klasgenootje van mijn dochter plotseling was overleden. In de klas werd er veel aandacht aan besteed zodat de kinderen vragen konden stellen en het een plekje konden geven. Ik moet zeggen dat ik er behoorlijk van onder de indruk was.

SPEELGOEDMIDDAG

De kleuters mogen altijd de laatste donderdag van de maand speelgoed meenemen naar school, want het is dan speelgoedmiddag. Ik moet dit echt in mijn agenda schrijven, want ik ben mijn zoontje al meerdere keren vergeten speelgoed mee te geven. Gelukkig kan hij dan ook samen met andere klasgenootjes met hun speelgoed spelen.

BIBLIOTHEEKDIENST

Dit schooljaar heb ik nog één keer bibliotheekdienst. Ik ben namelijk naast klassenmoeder ook nog bibliotheekmoeder. Na lang wikken en wegen heb ik besloten na dit jaar te stoppen als bibliotheekmoeder. Ik draaide de bibliotheek met heel veel plezier één keer in de twee weken. Op zich is dat niet veel, maar het kost me toch een half uur. Komend schooljaar wil ik misschien mijn vleugels gaan uitspreiden op werkgebied. Op dit moment is nog niets zeker, maar ik kan natuurlijk niet van het ene op het andere moment stoppen, maar moet mijn vertrek wel tijdig aangeven bij school. Ik rond dan liever dit schooljaar af en gun school de tijd om een vervanger te zoeken.

STAKING

Een paar dagen geleden maakte de school bekend dat ook zij meedoen aan de landelijke staking in het onderwijs op 27 juni. Op zich zorgt dit bij mij niet voor extra drukte en ik kan mijn kinderen prima het eerste uur opvangen, maar het is wel weer iets wat ik niet moet vergeten.

BSO

Een paar dagen geleden kreeg ik bericht van de kinderopvang dat er eindelijk plaats was voor mijn kinderen op de BSO (buitenschoolse opvang). Ik heb bijna een jaar op de wachtlijst gestaan. Omdat ik in de schoolvakantie al gebruik wil maken van de BSO, wil ik mijn kinderen voor die tijd laten wennen. Dat betekent dus afspraken maken met de BSO en vooral ook niet vergeten de kinderopvangtoeslag aan te vragen bij de Belastingdienst.

PARTIJTJES

Partijtjes zijn er nog volop zo aan het eind van het schooljaar. Mijn zoontje had er vorige week één, mijn dochter heeft zaterdagavond een discofeestje, de week erna gaat mijn dochter naar een partijtje van haar beste vriendin en het schooljaar sluiten we af met een partijtje waar mijn zoontje naartoe gaat en mijn zoontje viert in dezelfde week ook nog zijn eigen partijtje. Best druk zo! Je kunt gerust stellen dat het een feestelijk uiteinde wordt van dit schooljaar.

TRAKTATIE

Ik vertelde het al bij het vorige punt: mijn zoontje viert over een paar weken zijn partijtje. En omdat hij jarig is, moeten we natuurlijk ook een traktatie verzinnen. Ik heb al een leuke traktatie bedacht, ik moet alleen nog checken bij zoonlief of hij het ook wat vindt en ik moet het natuurlijk straks gaan klaarmaken!

VERJAARDAG VIEREN

De dag na het partijtje van mijn zoontje vieren we zijn verjaardag voor familie. Dat is altijd ontzettend druk, maar wel heel gezellig. En we moeten ook nog een cadeautje kopen voor mijn zoontje. Hij heeft het maar over Ninjago, dus waarschijnlijk kopen we dat voor hem.

SCHOOLREISJE

Toen mijn oudste kind pas op school zat, vond ik het eigenlijk maar raar dat de schoolreisjes aan het begin van het schooljaar worden gepland. In mijn beleving werd en wordt dit meestal juist aan het eind van het schooljaar gedaan. Nu begrijp ik waarom de school hier voor gekozen heeft, want het is al zo ontzettend druk aan het einde van het schooljaar. Ik ben dus wel blij dat het schoolreisje pas in september is.

Is het op de school van jouw kinderen de afgelopen en aankomende weken ook zo druk? Praat erover mee bij de reacties. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *