Plog: een leerzame en dolle dag thuis met de kinderen

plog dagje thuis met de kinderen, mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger

Mijn kinderen hebben vandaag studiedag. Dat betekent dat de juffen en meesters hard aan het werk zijn (denk aan het volgen van een cursus of vergaderen) en mijn kinderen een dagje vrij hebben. Het plan was om vandaag naar de camping te gaan om alvast de voortent van onze caravan af te breken en op te ruimen, want onze caravan gaat eind deze maand namelijk naar de winterstalling. We zijn nu halverwege de dag en de plannen zijn gewijzigd. Mijn kinderen hebben het namelijk vandaag reuze naar hun zin thuis. Sterker nog: ze hebben zo ontzettend veel plezier, dat we maar thuis blijven. De voortent moet maar even wachten. Maar het is niet alleen een dag vol pret, het is ook nog eens een educatief dagje thuis. Kijk maar mee wat vandaag zo leuk en leerzaam maakt.

 

Dagje thuis met de kinderen: voorlezen. mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger

Voorlezen

We beginnen met het leuke prentenboek “Waar blijft de herfst?” waar ik mijn kinderen uit voorlees. Voorlezen voor je kindje is altijd goed, gezellig en leerzaam en voor mijn zoontje – een kleutertje die nog niet zoveel van de herfst af weet als zijn grote zus – is het extra leuk.

 

Dagje thuis met de kinderen: herfstbladeren zoeken in de speeltuin. mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger

Herfstbladeren zoeken

Nog geheel in herfst sferen door het prentenboek gaan mijn kinderen naar de speeltuin naast ons huis om herfstbladeren te zoeken. De oogst is groot, maar liefst twee tassen vol kleurrijke bladeren.

 

Dagje thuis met de kinderen: kijken naar graafwerkzaamheden bij ons in de straat. mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger

Zien waar stroom vandaan komt en waar je ontlasting terecht komt

Een paar dagen geleden schreef ik dat er wordt gewerkt aan het stroom- en gasnetwerk in en rond ons huis. Werklui lopen af en aan en mijn kinderen, zo sociaal als ze zijn, vinden al die mannen te gek. En de werklui vinden het ook wel gezellig twee van die kindjes die af en toe een kijkje komen nemen en grapjes maken. Het is niet alleen lachen, maar ook nog eens leerzaam. Mijn dochter ziet bijvoorbeeld stroomdraden uit de grond steken en weet nu waar stroom vandaan komt en zij heeft de rioolbuis gezien waar haar poepjes en plasjes in terecht komen.

Dagje thuis met de kinderen: kijken naar hoe de glazenwasser de ramen lapt. mamablog, mamablogger, mama lifestyle blogger

Kijken naar hoe de glazenwasser de ramen lapt

Als klap op de vuurpijl komt ook nog de glazenwasser langs. Normaal gesproken zitten mijn kinderen altijd op school wanneer de ramen worden gelapt, maar vandaag zijn zij thuis en kunnen zij achter het raam kijken. Dat is natuurlijk lachen, gieren en brullen achter het raam en de glazenwasser vindt het volgens mij ook gezellig. Hij lapt de ramen zelfs een extra keer.

Een dagje thuis kan dus super leuk zijn (en leerzaam)!

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook of Youtube

 

Bron foto: Freepik

 

2 thoughts on “Plog: een leerzame en dolle dag thuis met de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *