Leuke uitspraken van mijn kinderen

Leuke uitspraken van mijn kinderen, mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog.

Mijn kinderen kwebbelen heel wat af. Hun mond staat maar weinig stil. Ik vind het super gezellig om met ze te kletsen en soms moet ik ook enorm lachen om de uitspraken die ze doen of om de woorden die ze niet helemaal goed uitspreken. Ik heb een paar leuke uitspraken voor je opgeschreven. Lees je mee?

 • Als je veel geld hebt, moet je wel heel veel portemonnees hebben (dat lijkt me heel zwaar om met je mee te dragen, haha)
 • Ik vind dat opa en oma zo weinig geld hebben, want ze hebben geen briefjes (totaal nog geen besef van het bestaan van bankrekeningen)
 • Loeloe (onze poes) gaat ja knikkeren (knikken) dat ze nog een snoepje wilt
 • Mam, weet je wat ik al heel lang zoekloos (kwijt) ben?
 • Skelter (stelten)
 • Kindernetter (kidnapper)
 • Hatsjoeën (niezen)
 • Diegenige (de enige of degene)
 • Jounes (die van jou)
 • Die kindjes eten ongezond mam (over kinderen die poffertjes eten terwijl wij patat eten, wat even ongezond of misschien zelfs ongezonder is)
 • Aardappel die lijkt op een drol (pomme duchesse, ken je die overheerlijke ovenaardappeltjes?)
 • Kokosnoten (chocoschelpjes, een soort cornflakes)
 • Flipvlap (vlaflip)
 • Stokobrood (kokosbrood)

Wanneer mijn kinderen woorden fout uitspreken, corrigeer ik ze wel, maar ergens vind ik het ook wel super schattig.

Gebruikt jouw kindje ook grappige woorden? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

MAMA LIFESTYLE BLOG | HOME

 

6 thoughts on “Leuke uitspraken van mijn kinderen

 1. Jounes kennen wij ook, en wordt gebruikt naast jullies. (In jullies kamer).
  Grappig he, die uitspraken! Ik vind het zo jammer dat dat verdwijnt. (Alhoewel, als mijn zevenjarige het nog steeds dezelfde dingen als zijn kleuterzusje zou zeggen, zou ik het denk ik eerder zorgwekkend vinden.) Ik heb de beste uitspraken van mijn kinderen bijgehouden op een persoonlijke blog, daar kijk ik nog altijd heel graag op terug!

 2. Hahaha, kinderknetter en flipvlap! Mijn dochtertje is nog maar 10 weken, maar mijn plan is ook om al die grappige woorden en uitspraken op te schrijven. Erg leuk om later samen nog eens om te lachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *