Na een scheiding sta je er opeens alleen voor en kun je je heel eenzaam voelen. Wanhopig misschien ook, ga je ooit nog een leuke man ontmoeten? Vind jij jouw (tweede) grote liefde? mamalifestyle, mamalifestyleblog, mamablogger, mamablog, lifestyleblog, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger
Mama & lifestyle

Je (tweede) grote liefde vinden na een scheiding

Daar lopen ze. Hand in hand. Alsof het nooit anders is geweest. Toch waren hun handen tot zo’n vier jaar geleden nog niet zo in elkaar verstrengeld. Werden ze tot die tijd nog niet overspoeld door hun liefde voor elkaar. Was zij nog een gescheiden en alleenstaande moeder en ging ook hij als single door het leven. Zich beiden misschien afvragend of ze ooit hun (tweede) grote liefde tegen het lijf zouden lopen. En kijk nu eens. Een geweldig paar zijn ze. Alsof ze voor elkaar gemaakt zijn, zó goed passen ze bij elkaar.

Ze zijn niet alleen met zijn tweetjes fantastisch, samen met haar twee puberzonen vormen ze een harmonieus gezin. Een samengesteld gezin zoals dat heet. Zijn rol als stiefvader zit hem als gegoten. In de afgelopen jaren heeft hij een bijzondere band opgebouwd met zijn stiefzoons. Haar kinderen vermaken zich opperbest met hem. En met hun vader en zijn vriendin gaan zij ook heel goed om. Ze wonen allemaal dichtbij elkaar in de buurt en omdat de jongens al wat ouder zijn, zijn ze niet alleen in het weekend bij hun vader te vinden, maar fietsen zij doordeweeks ook regelmatig naar het huis van hun vader en zijn vriendin. De onderlinge banden zijn gelukkig heel goed.

Hoe zaten zij er vijf jaar geleden bij? Was de verstandhouding tussen de exen toen ook zo goed? Of verliep het contact toen wat stroever?  Hadden zij zich na de scheiding zo’n mooi leven kunnen voorstellen? Met zelfs nog een liefdesbaby die ter wereld kwam? Het gezellige en liefdevolle leven dat zij nu leiden is ze van harte gegund. Ik denk dat deze man en vrouw écht voor elkaar geschapen zijn net als haar ex-man en zijn vriendin. Ze lijken alle vier de beste levenspartners te hebben gevonden. De scheiding was misschien het juiste besluit. Al kan ik daar als buitenstaander natuurlijk geen oordeel over vellen.

Ik denk dat het geluk dat deze mensen gevonden en hervonden hebben een opsteker is voor veel mensen die gaan scheiden, in scheiding liggen of al gescheiden zijn. Mensen die na jaren samengeleefd te hebben, ineens alleen verder moeten. Met kinderen of helemaal alleen. Misschien wel in een gat vallen en zich er alleen voor voelen staan. Denken dat ze nooit meer een leuke man of vrouw zullen ontmoeten. Hierdoor wanhopig worden. Wees gerust. Ergens gloort er weer licht aan de horizon en je kunt écht je (tweede) grote liefde vinden. Deze twee stellen zijn het levende bewijs hiervan.

Ben jij gescheiden en vraag jij je af of je ooit weer een nieuwe liefde zult vinden? Of heb jij na jouw scheiding een nieuwe relatie gekregen en ben jij nu super gelukkig met jouw liefde? Is jullie relatie misschien zelfs bekroond met een baby? Ik lees het graag bij de reacties.

mama lifestyle blog, mamablog, lifestyleblog, mamablogger, familyblog, familyblogger

3 Reacties

 • Josan

  Ja, ik ben gescheiden en inmiddels een samengesteld gezin. Liefdesbaby vind ik een verschrikkelijk woord. Wil dat zeggen dat mijn andere 2 dochters die ik met mijn ex heb gekregen en waar ik niet meer verliefd op ben dan niet uit liefde zijn geboren?

  • info@mamalifestyleblog.nl

   Wat fijn dat je na je scheiding het geluk weer hebt gevonden. Dat bedoelde ik zeker niet met liefdesbaby. Ik ga ervan uit dat elk kindje uit liefde wordt verwekt en dat er van elk kindje super veel wordt gehouden. Maar om misverstanden te voorkomen heb ik het woord liefdesbaby veranderd naar baby.

 • Frederique

  Ik ben 4 jaar geleden gescheiden (na 14 jaar huwelijk) en ben sindsdien vrijgezel en alleenstaande moeder van drie. Ik zie mezelf eigenlijk niet zo 1,2,3 weer een relatie krijgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *