Low budget dagjes uit met kinderen: tips voor goedkope en leuke uitjes met het gezin

Gratis en low budget dagjes uit met kinderen: tips voor goedkope en leuke uitjes met het gezin

Eindelijk is ook voor ons de zomervakantie aangebroken. Als regio midden kwamen wij als laatste aan de beurt. We gaan een weekje weg binnen Nederland en de overige vijf weken ben ik thuis met mijn kinderen. We moeten ons dan maar zien te vermaken. Wanneer het warm weer is, kunnen we lekker naar het zwembad in ons dorp. We hebben een abonnement, dus dat is een goedkoop uitje voor ons. Maar wat willen wij de rest van de vakantie gaan doen? Een dagje pretpark kost zomaar 25 euro per persoon, een park zoals De Efteling zelfs 40 euro,  en een bezoekje aan een dierentuin is ook al zo prijzig. Vaak komt er bovenop de hoge entreeprijs ook nog eens een smak parkeergeld.

Goedkope dagjes uit met kinderen

Liever mijd ik de duurdere parken en kies ik voor goedkopere alternatieven zodat we meer uitjes kunnen maken en omdat ik die hoge entreeprijzen gewoon waanzin vind. Daarom zocht ik op internet naar goedkope dagjes uit speciaal met kinderen. Niet alleen low budget uitjes, maar ook uitjes die helemaal niets kosten. Er zit vast een leuk uitje voor jou en je gezin bij, want ik denk dat jij liever ook geen 100 tot 200 euro kwijt bent voor een dagje uit. 

Lijst met uitjes in Nederland

Hieronder vind je een hele lijst met leuke en goedkope uitjes. Een uitje naar een speeltuin, pretpark, dierenpark, kasteel of museum bij jou in de buurt, juist iets verder van huis of en ben je misschien nog op zoek naar een dagje uit in de omgeving van jouw vakantieadres? Uitstapjes voor een hele dag of voor maar een paar uurtjes? Een dagje uit met grote of juist kleine kinderen? Er zit vast iets leuks voor jou en je gezin bij!

Gratis gids met goedkope dagjes uit (download)

In deze blog vind je een heel overzicht, maar je kunt het overzicht ook downloaden en uitprinten, klik hiervoor op onderstaande afbeelding: 

thumbnail of Low budget dagjes uit met kinderen-tips-goedkope-uitjes

Lijst met 71 low budget en kidsproof uitjes

1. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Familiepretpark Mini Mundi in Middelburg (Zeeland)

Wat is er te doen voor kinderen: familiepretpark met miniatuurpark, pretpark, indoor speeltuin en 0-4 land. Attracties zoals een achtbaan, ballontoren, treintje, draaimolen, schommelschip en springende autootjes. Indoor speeltuin met klimvulkaan, botsauto’s, stormbaan, glijbanen en bioscoop. Attracties voor de kleintjes zoals een ballenbak, babyzone, treintafel, buitenspeeltuin en softplay. In het miniatuurpark zie je Walcheren in het klein. 

Tarief volwassenen: 9,00 euro

Tarief kinderen 3 t/m 12 jaar: 13,00 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.minimundi.nl/

 

2. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Plaswijckpark in Rotterdam (Zuid-Holland)

Wat is er toen voor kinderen: in dit park vind je een speelwijck, dierenwijck en wandelwijck. Attracties zoals een boemeltrein, verkeerstuin, waterfietsen, havenspeeltuin, schommels, glijbanen, klimrekken. In Dierenwijck zie je dieren zoals uilen, neusberen, nandoes, mara’s, Wallaby’s, alpaca’s. 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 12,95 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.plaswijckpark.nl/

 

3. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: BillyBird in Hemelrijk (Noord-Brabant)

Wat is er te doen voor kinderen: attractiepark met bootjesglijbaan, klimberg, familie achtbaan, binnenspeeltuin, ballenbak, speelcircus, touwenparcours, kinderkermis met draaimolen, zweefmolen, theekopjes en botsauto’s, waterfietsen, verkeersspeeltuin, schommels, glijbanen, springkussen, strand, waterspeelbaan met peddelbootjes

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: Een dagticket kost in de zomer aan de receptie van het park 12,50. Van 18 augustus t/m 31 oktober betaal je op maandag, dinsdag en donderdag 5,95 en op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag 8,95. Van 1 november t/m 1 maart kost een dagticket 5,95. Bij het kopen van tickets online krijg je tot 3,55,- korting.

Parkeren: 4 euro voor de hele dag

Website: https://billybird.nl/hemelrijk/

 

4. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Sprookjeswonderland in Enkhuizen (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: Sprookjeswonderland is een soort mini Efteling met allerlei sprookjes die uitgebeeld worden, carrousel, Hekspeditie, oldtimerbaan, dobberbootjes, schommelschip, treintje, speeltuin, klim- en klauterparcours en kinderboerderij

Tarief volwassenen en kinderen (vanaf 2 jaar): 11 euro

Parkeren: gratis

Website: https://sprookjeswonderland.nl

 

5. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelparadijs De Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: De Holle Bolle Boom biedt 3 Belevenissen: Binnen, Buiten en Plons. In Binnen kunnen kinderen klimmen, springen en glijden. Er is een afgeschermde speelruimte voor de allerkleinsten: de Minigaard. Voor de oudere kinderen is er de spannende Freefall-glijbaan. De Buiten is een openlucht speelpark voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar. Hier kun je klimmen en springen, je verstoppen in bijzondere speeltoestellen, spetteren op het Fonteinplein, in het Spetter- en Spatbad of het nieuwe Roetsj-Bad (bij mooi weer is het meenemen van badkleding en een handdoek handig). De Plons is een overdekte waterattractie met 3 glijbanen, een Fonteinplein en leuke speeltoestellen in het water

Tarief volwassenen: 3,70 euro voor 1 belevenis (binnen, buiten of plons), 6,00 euro voor 2 of 3 belevenissen

Tarief kinderen 1 jaar: 2,65 euro voor 1 belevenis, 3,50 euro voor 2 of 3 belevenissen

Tarief kinderen 2 t/m 17 jaar: 8,90 euro voor 1 belevenis, 13,40 voor 2 belevenissen, 15,40 voor 3 belevenissen

Parkeren: gratis 

Website: https://www.hollebolleboom.nl/

 

6. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Avonturenpark Valdeludo in Echt (Limburg)

Wat is er te doen voor kinderen: Valdeludo is een uit de hand gelopen speeltuin met verschillende attracties voor groot en klein, zoals een draaimolen, trampoline, familieschommel, duo kabelbaan, air-trampoline, speeltuin voor de kleintjes. Speeltoestellen zoals een klimberg, huttenbouwbos en speelrivier, zijn toegankelijk voor iedereen net als grotere attracties, zoals outdoor lasergame, kinderkartbaan, tubingbaan, hoogteparcours en bungeetrampoline, die worden begeleid door één van onze medewerkers

Tarief volwassenen: 8,50 euro online en 9,50 euro aan de kassa

Tarief kinderen vanaf 90 cm, tot 18 jaar: 10,50 euro online en 11,50 euro aan de kassa

Parkeren: gratis

Website: https://www.avonturenparkvaldeludo.nl/

 

7. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Familiepretpark De Waarbeek in Hengelo (Overijssel)

Wat is er te doen voor kinderen: attractiepark met theekopjes, speelschip, kabouter speelplaats, rodelbaan, zweefmolen, venture river, botsauto’s, minicars, oldtimers, pompoentjes, eendjesmolen, zweefbanen, nautic jet, waterfietsen, reuzenrad, swingmill , carousel, minigolf, gamehal

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 9,95 euro online en 12,50 euro aan de kassa

Parkeren: 3,95 euro voor de hele dag

Website: https://www.waarbeek.nl

 

8 . Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelpark Klein Zwitserland in Tegelen (Limburg)

Wat is er te doen voor kinderen: Speelpark Klein Zwitserland combineert de charme van de speeltuin van vroeger met moderne en spannen speeltoestellen. Zo ligt er de langste buisglijbaan en Europa’s hoogste schommel. Beiden staan in het Guinessbook of Records. Dit jaar zijn er ook weer nieuwe speeltoestellen te vinden in het park zoals het speelschip en de spacebal, een gigantisch klimtoestel. aar Klein Zwitserland is méér dan alleen maar een nostalgische speeltuin. Een kinderzwembad, een Adventure Midget Golfbaan, maar vooral het Avonturenbos maken het park tot een dagje zorgeloos speelplezier, waar je spanning en avontuur ervaart, waar je kunt ravotten en waar je actief bezig bent.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 9,95 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.skz.nl/

 

9. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Sybrandy’s Speelpark in Oudemirdum (Friesland)

Wat is er te doen voor kinderen: attractiepark met meer dan 40 attracties en speeltoestellen, zoals verschillende waterattracties, glijbanen, skelters, indoor speeltuin, treintjes in de lucht, zweefmolen, spookhuis

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 9,60 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.sybrandys.nl

Bijzonderheden: dit park sluit na 25 augustus 2019 definitief haar deuren

 

10. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelpark Oud Valkeveen in Naarden (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: speelpark voor kinderen van alle leeftijden die van gewoon lekker spelen houden, met meer dan 35 speeltoestellen en attracties. Zoals een drakenbaan achtbaan, vliegende valk achtbaan, eagle tower, vallende schuit, zweefmolen, megaglijbaan, botsauto’s, treintje, oldtimerbaan, draaimolen, waterfietsen, schommelvliegtuig, klimvulkaan, trampolines, indoor speelhal met attracties, bioscoop met leuke kinderfilms- en series, miniland voor peuters en kleuters en een eigen strand. 

Tarief vanaf 2 jaar: 9,50 euro online en 10,50 euro aan de kassa

Parkeren: gratis

Website: https://www.oudvalkeveen.nl/

 

11. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelpark De Swaan in Oudkarspel (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: bij dit grootste speelpark van Noord-Holland kun je springen op één van de (mega) springkussens, zijn er glijbanen en klimtoestellen, kun je met een vlot over het water, zijn er skelterbanen en waterfietsen. 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 9,50

Parkeren: gratis

Website: http://www.speelparkdeswaan.nl/

 

12. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren (Drenthe)

Wat is er te doen voor kinderen: nostalgisch familiepark met maar liefst 25 sprookjes, grote speeltuin met schommels, draaimolens, trampolines en klimtoestellen, indoor speeltuin met familieglijbaan, rollerbaan, hoge klimberg, fietsbaan, trampolines, airhockey en spannende shooterarena, sprookjestheater, kinderboerderij, midgetgolf

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 9,45 euro online en 9,95 euro aan de kassa

Parkeren: gratis

Website: https://www.sprookjeshof.nl

 

13. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Sprookjesbos in Valkenburg (Limburg)

Water is er te doen voor kinderen: sprookjesbos met sprookjes zoals Sneeuwwitje en Doornroosje, waterspeelplaats, silent disco, gevaarlijke groeve, speeltuinen, schommelschip, draaimolen

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 9,00 euro online en 9,50 euro aan de kassa

Parkeren: 5 euro per dag op de Heunsberg

Website: https://www.sprookjesbos.nl

 

14. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Steinerbos in Stein (Limburg)

Wat is er te doen voor kinderen: Steinerbos is 30 hectare groot. Dat zijn maar liefst 45 voetbalvelden en bij elkaar 300.000 m2.  Bij Steinerbos kun je klimmen en klauteren, wwemmen en roeien, rondrennen en racen op skelters, dieren voeren en tot in de lucht springen op trampolines.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: hoogseizoen 20 april t/m 1 september 2019: 8,95 euro, laagseizoen 3 t/m 19 april en 2 september t/m 27 oktober: 5,95 euro en herfstvakantie 5,95 euro. Entree Steinerbos is inclusief toegang buitenbaden (20 april t/m 1 september 2019) en binnenbad (alléén tijdens de activiteit Recreatief Zwemmen tussen 10:00 – 18:00 uur) tot en met 27 oktober 2019. Alle attracties zitten bij de prijs inbegrepen, behalve de minicars. 

Parkeren: gratis

Website: https://www.steinerbos.nl/

 

15. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Familiepark Nienoord in Leek (Groningen)

Wat is er te doen voor kinderen: attractiepark met meer dan 50 attracties en speeltoestellen, een ritje met de stoomtrein, dieren op de kinderboerderij, hindernissen, overdekte apenkooi

Tarief volwassenen en kinderen (vanaf 2 jaar): 8,95 euro

Combikaart: entree familiepark en zwemkasteel 12,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.landgoednienoord.nl/familiepark

 

16. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Attractiepark De Goudvis in Sint Maartenszee (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: attractiepark met grote oud-hollandse speeltuin met grote zandbak met klimtoren, draaiwip, kabelbanen, schommels, G-Forze, klimklauter-piratenschip, de grootste airtrampoline van Europa (400 m2), waterfietsen, waterbrug, familieschommel, skelters, meer dan 2.200 m2 overdekt speelparadijs

Tarief volwassenen: gratis

Tarief kinderen vanaf 2 jaar: 8,50 euro

Tarief kind 1 jaar: 4,25 euro

Parkeren: 3 euro voor de hele dag

Website: http://www.degoudvis.eu/

 

17. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst (Gelderland)

Wat is er te doen voor kinderen: indoor- en outdoor speelparadijs met vele speeltoestellen, automaten en attracties. 

Tarief vanaf 2 jaar: 8,50 euro. Wanneer je een hoofdgerecht bestelt bij het pannenkoekenhuis (dat volledig in circusthema is ingericht), is de entree gratis.

Parkeren: gratis

Website: https://speelparadijsvoorst.nl

 

18. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speel- en Dierenpark Sanjesfertier in Feanwalden (Friesland)

Wat is er te doen voor kinderen: park met een dierentuin, indoor- en outdoor speelpark. Met attracties zoals een tokkelbaan, treintje, verkeerspark, schommels, springkussen, midgetgolf, goudmijn-apenkooi. In de dierentuin spot je dieren zoals vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes, neusberen, cavia’s, kameel, Lori’s, Wallaby’s. 

Tarief vanaf 2 jaar: 8,00 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.sanjesfertier.nl/

 

19. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Recreatiepark De Bergen in Wanroij (Noord-Brabant)

Wat is er te doen voor kinderen: een heerlijk speelparadijs waar kids van alle leeftijden zich zullen vermaken. Zandkastelen bouwen bij het strandbad of lekker klimmen en klauteren op de diverse speeltoestellen en attracties. En is het wat minder weer, dan kunnen de kinderen heerlijk verder spelen in de mooiste binnenspeeltuin van Nederland. 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar: 7,50 euro

Parkeren: 2,50 voor de hele dag

Website: https://www.debergen.nl/dagrecreatie

 

20. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Aardbeienland in Horst (Limburg)

Wat is er te doen voor kinderen: sprookjesachtig themapark met kabouterbos en aardbeiensprookjes.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 7,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.aardbeienland.nl

 

21. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelpark Hoge Boekel in Enschede (Overijssel)

Wat is er te doen: speelpark voor het hele gezin met veel attracties zoals een bootspringschans, trampolines, springkussens, ballenbad, safari jeeps, spoortrein, glijbanen. Alle grotere attracties/speeltoestellen zijn bij de entreeprijs inbegrepen en slechts enkele kleinere attracties/speeltoestellen worden in werking gesteld door middel van munten (losse munt 0,60 euro, 6 munten 3,50 euro, 12 munten 6,50 euro, 18 munten 9,00 euro).

De spectaculaire bootspringschans, uit je dak gaan op de trampolines en springkussens, ravotten in het ballenbad, een avontuurlijke rit met de safari jeeps en spoortrein, niemand hoeft zich hier te vervelen. En terwijl de kleintjes lekker blijven spelen, kunt u ze vanaf het zonneterras gemakkelijk in de gaten houden. Zowel het speelpark als de midgetgolf zijn uitermate geschikt voor het organiseren van uw kinderfeestjes of schoolreisjes.

Tarief volwassenen: 3,50 euro

Tarief kinderen vanaf 2 jaar: 6,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://speelparkhogeboekel.nl/

 

22. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet (Zeeland)

Wat is er te doen: kom langs bij de allerleukste speelboerderij in Zeeuws Vlaanderen! Je kunt bij ons knutselen, de dieren bezoeken, skelteren, klimmen in onze binnenspeeltuin of ravotten in ons grote buitenspeeltuin.

Tarief volwassenen: gratis

Tarief kinderen: 5,50 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.pierewiet.nl/

 

23. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: In- en Outdoor Speeltuin Gouden Woud in Liempde (Noord-Brabant)

Wat is er te doen: Midden in natuurgebied het Groene Woud met edelherten, hazen en fazanten ligt speelboerderij Gouden Woud (Hamsestraat 19 in Liempde). Een unieke speelplek en anders dan andere speelboerderijen waar kinderen urenlang kunnen ravotten. Lekker kuilen graven in het zand, spelen met water, klauteren op speeltoestellen, in bomen klimmen en goud zoeken!

Tarief volwassenen: gratis

Kinderen vanaf 2 t/m 13 jaar: 5 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.goudenwoud.nl/

 

24. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Westerpret in Zoetermeer (Zuid-Holland)

Wat is er te doen: een grote buitenspeeltuin met o.a. klimtoestellen, glijbanen, trampoline, schommels. Ook is er een aparte peuterzone aanwezig en een grote speelbunker. 

Tarief volwassenen: gratis

Tarief kinderen vanaf 3 jaar: 5 euro in de vakantie en in het weekend, 4 euro op doordeweekse dagen buiten de vakantie (woensdag en vrijdag). Tegen bijbetaling kun je midgetgolfen en op een quad rijden.

Parkeren: gratis

Website: http://www.bowlingwesterpark.nl/speeltuin/

 

25. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Leemkuil in Nijmegen (Gelderland)

Wat is er te doen: deze speeltuin heeft o.a. een romeins aquaduct, waterspeelplaats, schommels. Er is ook een treintje waar je tegen betaling in kunt (0,95 euro of 3,80 euro voor 5 ritjes).

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 4,85 euro

Parkeren: gratis

Website: https://deleemkuil.nl/

 

26. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelboerderij Maïsdoolhof in Malden (Gelderland)

Wat is er te doen voor kinderen: er is ontzettend veel te doen voor kinderen, zo is er een doolhof, zandbak met waterplezier, dierenweide, reuze sjoelbak, hoppaardjes, oude tractor met geluid, uitkijktoren, skelterbaan, laddergolf, traptractorbaan, luchtkussens, bouwblokken, grote oud-hollandse spelen, spelen in het stro, voetbalkooi. Maïsdoolhof is in 2016 verkozen bij Het Land van ANWB tot het leukste uitje van Gelderland. 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar: 4 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.maisdoolhof.nl/

 

27. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Blije Dries in Wijchen (Gelderland)

Wat is er te doen voor kinderen: verscholen in de bosrijke omgeving in de oostflank van Wijchen ligt de mooiste en leukste speeltuin van Wijchen en omgeving: de Blije Dries met ruime 40 speeltoestellen zoals een mega glijbaan en een kabelbaan. Ook is er een dreumes/peuterpark. Op zomerse dagen kun je gebruik maken van het overzichtelijke kinderbad met fonteinen, twee glijbanen. Verschillende diepteniveaus maken het bad geschikt voor alle leeftijden.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 1 jaar: 3,90 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.blijedries.nl/

 

28. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Vrouwenhof Buitenspeeltuin in Roosendaal (Noord-Brabant)

Wat is er te doen voor kinderen: een grote speeltuin met heel veel verschillende speeltoestellen, zoals allerlei soorten schommels, glijbanen, springkussen, zandbak, waterpomp

Tarief volwassenen: gratis

Tarief kinderen 1 t/m 12 jaar: 3,50 euro

Parkeren: in het centrum betaald parkeren, buiten de ring (10 minuten lopen) is het gratis parkeren

Website: https://speeltuinvrouwenhof.nl

 

29. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Groenendaal in Heemstede (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: ontdek de nostalgische speeltuin, een scooterbaan, klimrekken, een familieschommel, een waterbaan, een minitrein op echte rails en nog veel meer. Meer foto’s van onze speeltuin zijn overigens te vinden op onze Facebookpagina. Speeltuin Groenendaal is een avontuurlijke speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor een leeftijd doelgroep tot 10 jaar. Voor de jongsten hebben wij een kleiner klimtoestel, zodat ze rustig kunnen spelen. De speeltuin is gelegen bij een kinderboerderij (gratis te bezoeken) en een wandelbos. 

Tarief: 3 euro 

Parkeren: gratis

Website: https://speeltuingroenendaal.nl/

 

30. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin ’t Span in Alkmaar (Noord-Holland)

Wat is er te doen voor kinderen: leef je uit in speeltuin ’t Span in Alkmaar! Draaien, glijden, klimmen in het speelkasteel, spelen bij de waterspeelplaats en in de zandbak. De speeltuin is een uitdagende en veilige plek voor ieder kind.

Tarief volwassenen en kinderen onder 2 jaar: gratis

Tarief kinderen vanaf 2 jaar: 2,50 euro

Parkeren:

Website: http://speeltuinhetspan.nl/

 

31. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Elckerlyc in Oss (Noord-Brabant)

Wat is er te doen voor kinderen: speeltuin met speelkastelen, zandbak met graafmachines, schommels, kabelbaan, glijbanen, waterspeeltafel

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 2,20 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.speeltuinelckerlyc.nl

 

32. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Fort Willem in Maastricht (Limburg)

Wat is er te doen: deze speeltuin heeft alles: je kunt er lekker rondrennen, klimmen, klauteren en van de glijbaan. Spelen met water en zand en er is zelfs een ondiep zwembad waar je kunt spetteren en afkoelen. 

Tarief volwassenen en kinderen: 2 euro

Parkeren: voor een parkeerplaats op het parkeerterrein aan de Fort Willemweg moet betaald worden. Dat geldt gelukkig niet voor bezoekers van de speeltuin. Zij kunnen het betaalde parkeergeld terugkrijgen, de spelregels hiervoor vind je op de website.

Website: http://speeltuinfortwillem.nl/

 

33. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speelpark de Splinter in Eindhoven (Noord-Brabant)

Wat is er te doen: dit speelpark is wel zeven voetbalvelden groot! Er zijn veel speeltoestellen, een bouwhoek, een peuterhoek en twee peuterzwembaden. Ook is er een kinderboerderij, een pirateneiland en een fort. Speelpark de Splinter is genomineerd voor het Best Uitje van Nederland.

Tarief volwassenen en kinderen: maandag t/m zaterdag: gratis, zon- en feestdagen: 1,50 euro

Parkeren: 

Website: https://www.speelparkdesplinter.nl/

 

34. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Pol in Veenendaal (Utrecht)

Wat is er te doen voor kinderen: speeltuin met verschillende speeltoestellen, waaronder een springkussen, houten speeltoren en een klimtoren. De speeltoren is verbonden met de klimtoren met een 10 meter lang klimnet en kan op diverse manieren worden beklommen om in de top te komen. Zo kunnen de kinderen via een loopbrug van rubbermatjes en balkjes in de toren komen of voor iets meer uitdaging kiezen en de rubberen klim mat gebruiken.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: 1 euro per dagdeel

Tarief kinderen t/m 12 jaar: 1,5o per dagdeel

Parkeren: gratis op loopafstand van de speeltuin

Website: http://speeltuindepol.nl/

 

35. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Klimbim in Waalre (Noord-Brabant)

Wat is er te doen voor kinderen: Deze speeltuin van maar liefst 6000 m2  heeft ongeveer 49 speeltoestellen. De meeste hiervan zijn speciaal voor de speeltuin ontworpen, zoals boomhutten, een speelkasteel met glijbaan en speelhuisjes, een uit 4 torens bestaand klimfort en niet te vergeten een supersnelle kabelbaan. Voor de allerkleinsten is er de kleuterhoek en zandspelen.

Tarief volwassenen en kinderen: 1 euro 

Parkeren: gratis

Website: https://klimbim.nl/

 

36. Low budget uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Paddestoel in Born (Limburg)

Wat is er te doen voor kinderen: leuke speeltuin voor kleine kinderen met verschillende wiptoestellen, speelhuisjes en glijbanen.

Tarief volwassen en kinderen vanaf 2 jaar: 0,90 euro

Parkeren: gratis:

Website: https://www.speeltuindepaddestoel.nl/

 

37. Low budget (gratis) uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin De Mölnhöfte in Diepenheim (Overijssel)

Wat is er te doen voor kinderen: gratis toegankelijke speeltuin met verschillende speeltoestellen zoals een vogelnestschommel, klimtoestellen, springkussen en kleuterschommel.

Tarief volwassen en kinderen: gratis

Parkeren: gratis

Website: https://www.molnhofte.nl/speeltuin/

 

38. Low budget (gratis) uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Bossspeeltuin Maximapark in Vleuten (Utrecht)

Wat is er te doen voor kinderen: ruim opgezette, gratis toegankelijke speeltuin met meerdere glijbanen voor groot en klein, klimrekken, een levensgrote piano, een waterdam, veel zand en een hoge uitkijktoren. De speeltuin bestaat hoofdzakelijk uit houten speeltoestellen.

Tarief volwassen en kinderen: gratis

Parkeren:

Website: http://www.visitutrecht.nl/bosspeeltuin-speeltuin-maximapark-leidsche-rijn/

 

39. Low budget (gratis) uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Pyramide van Austerlitz in Woudenberg (Utrecht)

Wat is er te doen voor kinderen: gratis toegankelijke speeltuin in een bosrijke omgeving met verschillende glijbanen, klimtoestellen, schommels. Voor attracties zoals de botsauto’s en de zweefmolen moet je een muntje kopen. 

Tarief volwassenen en kinderen: gratis, alleen voor sommige attracties moet je een muntje kopen (1 muntje = 1,30 euro, 6 munten = 6,50 euro). 

Parkeren: gratis

Website: https://pyramidevanausterlitz.nl

 

40. Low budget (gratis) uitje met kinderen naar pretpark/speeltuin: Speeltuin Het Soesterkwartier in Amersfoort (Utrecht)

Wat is er te doen voor kinderen: deze ruim opgezette en gratis toegankelijke speeltuin heeft heel veel verschillende speeltoestellen, zoals een wip, schommels, klimtoestellen, glijbanen, kabelbaan. 

Tarief: gratis

Parkeren:

Website: http://www.speeltuinsk.ovh/

 

41. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Dierenpark Hoenderdaell in Anna-Paulowna (Noord-Holland)

Welke dieren zijn er te zien: O.a. alpaca’s, brilkaaiman, capucijnapen, Hudson bay-wolf, poema en verschillende vogelsoorten zoals de Amerikaanse torenvalk en zeearend, ara, flamingo, pelikaan en de sneeuwuil 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar: 11 euro online en 12 euro aan de kassa

Tarief kinderen 3 en 4 jaar: 5 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.landgoedhoenderdaell.nl

 

42. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Stichting Schildpaddencentrum Nederland in Alphen aan den Rijn (Zuid-Holland)

Welke dieren zijn er te zien: roodwangsierschildpadden, zaagrugschildpadden, weekschildpadden, Chinese driekielschildpadden, Griekse landschildpadden, grote Afrikaanse sporenschildpadden. Alle schildpadden zijn verkregen uit opvang

Tarief volwassen en kinderen vanaf 12 jaar: 10 euro

Tarief kinderen 3 t/m 11 jaar: 9 euro 

Parkeren: gratis

Website: https://www.schildpaddencentrum.nl

 

43. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Vlinders aan de Vliet in Leidschendam (Zuid-Holland)

Welke dieren zijn er te zien: minimaal 1500 tropische dagvlinders

Tarief volwassenen: 9,50 euro

Tarief kinderen 3 t/m 12 jaar: 6,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.vlindersaandevliet.nl

 

44. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote (Overijssel)

Welke dieren zijn er te zien: o.a. de Bengaalse tijgerkat, Blauwveugelkookaburra, Japanse nachtegaal, Maleise bosuil, Muntjak, Parma wallaby, tapijtpython. Behalve de dieren kun je ook nog de Indonesische kruiden ontdekken in de specerijentuin

Tarief volwassenen: 9,50 euro

Tarief kinderen 2 t/m 12 jaar: 7,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.taman-indonesia.nl

 

45. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Kasteelpark in Born (Limburg)

Welke dieren zijn er te zien: o.a. trompetzwanen, parkietachtige, herten, roofdieren, stekelvarkens, landschildpadden, apen, wandelende takken, tropische kikkers, vogelspinnen en leguanen. Midden in het park is een grote speeltuin. 

Tarief volwassenen: 8,50 euro

Tarief kinderen 2 t/m 12 jaar: 6 euro

Parkeren: gratis

Website: https://kasteelparkborn.nl

 

46. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Zeehondencentrum in Pieterburen (Groningen)

Welke dieren zijn er te zien: zeehonden

Tarief volwassenen: 8,50 euro

Tarief kinderen van 4 t/m 12 jaar: 6 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.zeehondencentrum.nl

 

47. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: DoeZoo Insektenwereld in Leens (Groningen)

Welke dieren zijn er te zien: insecten en dieren die insecten eten zoals de vogelspin, neusberen, hagedissen, kikkers, uilen, eekhoorns, egels, slang, bidsprinkhaan

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 7,50 euro

Parkeren: gratis

Website: http://doezoo.nl

 

48. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Uilen- en dierenpark De Paay in Beesd (Gelderland)

Welke dieren zijn er te zien: o.a. Afrikaanse, Amerikaanse, Bengaalse, Canadese, Maleise en Siberische Oehoe, beermarter, sneeuwuil, Bennet Wallaby’s (klein soort kangoeroe’s), cavia’s, stokstaartjes, smaragdeend, stekelvarken, woestijnbuizerd, woestijnlynx

Tarief volwassen en kinderen vanaf 10 jaar: 7,50 euro 

Tarief kinderen 3 t/ 9 jaar: 6,50 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.depaay.nl

 

49. Low budget uitje met kinderen naar dierenpark: Kamelenmelkerij Smits in Berlicum (Noord-Brabant)

Welke dieren zijn er te zien: kamelen

Tarief: gratis, je kunt ook kiezen voor een discovery tour à 5 euro per persoon (discovery tas, zelf op ontdekking, kamelen voeren en kamelenmelk proeven

Parkeren: gratis

Website: https://www.kamelenmelk.nl

 

50. Low budget uitje met kinderen naar kasteel: Kasteel Amerongen (Utrecht)

Wat is er te zien: Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huys’ uit de zeventiende eeuw. Het Huys, de tuin en inventaris vormen een eenheid die in Nederland niet veel voorkomt. Kasteel Amerongen heeft een rijke familiegeschiedenis van 700 jaar. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen is een absolute must-see van het Nederlands Erfgoed en behoort eveneens tot de Topkastelen van Nederland en Vlaanderen.

Tarief volwassenen :12,50 euro 

Tarief kinderen 5 t/m 18 jaar: 6 euro 

Parkeren: gratis, beperkt aantal plaatsen op het parkeerterrein bij het kasteel. Gratis parkeergelegenheid op 10 minuten loopafstand.

Website: https://www.kasteelamerongen.nl

 

51. Low budget uitje met kinderen naar kasteel: Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten (Zuid-Holland)

Wat is er te zien: In Kasteel Duivenvoorde zijn veertien historische interieurs uit de 17de – 19de eeuw voor het publiek opengesteld. Doordat Duivenvoorde in de loop der eeuwen nooit is verkocht maar altijd (met inboedel) is vererfd, is de bewonersgeschiedenis nog tastbaar in het kasteel. De ruimten zijn ingericht alsof ze nog steeds bewoond worden, en ademen daardoor een bewoonde en authentieke sfeer. Ieder vertrek heeft een heel eigen karakter.

Tarief volwassenen: 12,50 euro

Tarief kinderen 13 t/m 16 jaar: 5 euro

Tarief kinderen 5 t/m 12 jaar: 3 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.kasteelduivenvoorde.nl

 

52. Low budget uitje met kinderen naar kasteel: Kasteel Nijenhuis in Wijhe (Overijssel)

Wat is er te zien: Kasteel het Nijenhuis is één van de best bewaard gebleven havezaten in Overijssel. Gelegen tussen de dorpen Heino en Wijhe is het omgeven door een prachtig landschap. De geschiedenis van kasteel het Nijenhuis begint in de late middeleeuwen. Rond het kasteel is een siertuin met zo’n 90 beelden moderne beeldhouwkunst uit de 20ste en 21ste eeuw.

Tarief volwassenen: 12,50 euro

Tarief kinderen t/m 18 jaar: gratis

Parkeren: gratis

Website: https://www.museumdefundatie.nl/nl/kasteel-het-nijenhuis-2/

 

53. Low budget uitje met kinderen naar kasteel: Kasteel Doorwerth (Gelderland)

Wat is er te zien: middeleeuws kasteel waar je ziet hoe vroeger op een landgoed werd geleefd. In de ingerichte vertrekken kun je de vroegere sfeer letterlijk ruiken, zien en horen.

Tarief volwassenen: 11,50 euro

Tarief kinderen 4 t/m 18 jaar: 5,25 euro

Parkeren: gratis

Website: https://doorwerth.glk.nl

 

54. Low budget uitje met kinderen naar kasteel: Kasteelmuseum Menkemaborg in Uithuizen (Groningen)

Wat is er te zien: De Menkemaborg is een volledig ingericht huis waar een indrukwekkend beeld gegeven wordt van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw

Tarief volwassenen: 7,50 euro

Tarief kinderen 6 t/m 12 jaar: 2,50 euro

Parkeren: gratis

Website: http://www.menkemaborg.nl

 

55. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: MuZEEum in Vlissingen (Zeeland)

Wat is er te beleven: in het muZEEum kunnen grote en kleine bezoekers op allerlei manieren ervaren wat de zee betekent voor de Zeeuwen. Er is voor kinderen een leuke speurtocht beschikbaar en er zijn allerlei spelletjes. Probeer bijvoorbeeld maar eens een schip veilig naar de haven in Antwerpen te loodsen, of om Paaseiland te vinden, of om de schatten te bergen, of om …

Tarief volwassenen: 10,50 euro

Tarief kinderen 4 t/m 17 jaar: 5 euro

Parkeren: op parkeerterrein Arsenaal, dichtbij MuZEEum kun je de eerste drie uur gratis parkeren

Website: https://www.muzeeum.nl

 

56. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Euromast in Rotterdam (Zuid-Holland)

Wat is hier te zien: de Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland. Vanaf 185 meter hoogte kun je Rotterdam bekijken

Tarief volwassenen: 10,25 euro

Tarief 4 t/m 11 jaar: 6,75 euro

Parkeren: betaald, parkeerautomaat

Website: https://euromast.nl

 

57. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Museum De Gevangenpoort in Den Haag (Zuid-Holland)

Wat is er te beleven: Hier zie én beleef je hoe mensen in vroeger tijden werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun vonnis te horen? En welke straffen werden er gegeven? Je hoort er alles over tijdens een rondleiding met onze gids. Op deze plek vonden enkele belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis plaats, zoals de moord op de gebroeders De Witt. Ook kun je in het museum de nationale collectie martel- en strafwerktuigen bekijken. in 2016 nam Lonely Planet de Gevangenpoort op in de gids 50 Museums to blow your mind.

Tarief volwassenen: 10 euro

Tarief kinderen t/m 12 jaar: 6 euro

Parkeren: betaald, parkeergarage op loopafstand

Website: https://www.gevangenpoort.nl

 

58. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Museum Klok en Peel in Asten (Noord-Brabant)

Wat is er te beleven: Museum Klok en Peel won al 4 keer de titel ANWB verkiezing Leukste Uitje van Noord-Brabant. In dit museum mag je zelf een klok luiden. Het museum heeft de grootste internationale collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. Volg de tijdlijn vanaf de oorsprong en het luiden van de klok tot en met het gieten en stemmen. In de grote zaal ziet u ‘Klokken van de wereld’. Op het binnenplein kun je de replica van de grote klok van de Notre-Dame bewonderen die in Asten werd gegoten en die onlangs bedreigd werd door een grote brand. Wist jij dat natuurgebied De Peel heel lang geleden een zee was waarin haaien en walvissen rondzwommen? Kom ontdekken hoe fossielen ons meer vertellen over de prehistorische flora en fauna van De Peel. Maak kennis met onze mammoet, de oeros en een mastodont en waan je door indrukwekkende videoprojecties op de bodem van de oerzee

Tarief volwassenen: 10 euro

Tarief kinderen 4 t/m 18 jaar: 5 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.museumklokenpeel.nl/

 

59. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: PreHistorisch Dorp in Eindhoven

Wat is er te beleven: in het preHistorisch Dorp maak je in één dag een tijdreis van 15.000 jaar. Onderweg ontmoet je jagers uit de steentijd, boeren uit de prehistorie en ambachtslieden uit de middeleeuwen. Maak een praatje en laat je verrassen door hun verhalen over het dagelijks leven in het verleden! Herleef oude ambachten in eeuwenoude hoeves, vakwerkhuizen en boerderijen. Er is altijd hout te kloven, brood te bakken of een zwaard te smeden. Daarnaast zijn er veel wisselende historische activiteiten voor iedere leeftijd zoals boogschieten, amulet maken, potten bakken of boomstamkano varen.

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar: 9,75 euro

Parkeren: gratis

Website: https://prehistorischdorp.nl/nl

 

60. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Zandsculpturen Festijn in Garderen (Gelderland)

Wat is er te beleven: van 12 april t/m 2 november 2019 kun je naar het Zandsculpturen Festijn met als thema “Reis om de Wereld”. De onderwaterwereld, grappige en herkenbare vakantiesituaties, de schitterende eilanden, de mooiste markten, de bekendste musea, typische vervoermiddelen en nog veel meer zoals de dierenwereld zijn uitgebeeld. Dit jaar is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2e geworden bij de verkiezing voor het leukste uitje van Gelderland, georganiseerd door de ANWB. 

Tarief volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar: 9,50 euro

Tarief kinderen 6 t/m 12 jaar: 4,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://zandsculpturen.nl/

 

61. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Nationaal Reddingsmuseum Dorus Rijkers in Den Helder (Noord-Holland)

Wat is er te beleven: beukende golven, gestrande schepen en uitrukkende reddingboten. Beleef het allemaal mee in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Beleef de wereld van de legendarische redders die Nederland heeft gekend en leer hoe de redders van nu hun werk doen. Ervaar windkracht 10 in de windtunnel, trotseer de hoge golven op de vaarsimulator en leer varen met het heldenspel en nautische knopen maken aan de knopentafel. Het Reddingmuseum is heel kindvriendelijk. Mag je in de meeste musea nergens aankomen, hier mogen kinderen veel van de collectie aanraken. Je kunt in een reddingboot klimmen en zelf draaien aan het hand aangedreven zoeklicht of de scheepbellen luiden.

Tarief volwassenen: 8,75 euro

Tarief kinderen 4 t/m 17 jaar: 6,75 euro

Parkeren: gratis 

Website: https://www.reddingmuseum.nl

 

62. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Vesting Bourtange in Groningen

Wat is hier te zien: Bourtange is een oude vesting waar ontzettend veel te zien is, zoals verschillende officiershuizen (Majoorswoning, Kapiteinswoning, Commanderie, Meesterswoning, Convooimeesterswoning) de Pastoorswoning, de soldatenbarakken, de kanonnen, de twee toegangspoorten, de secreten (toiletten van vroeger), de bastions, de bruggen, de grachten, de wallen, de wachthokjes, het schilderachtige Marktplein, de kerk, de turfschuur, de rosmolen, de standerdmolen, de synagoge, de kruithuizen, de voormalige smederij, de brugwachtershuizen

Tarief volwassenen: 8,50 euro

Tarief kinderen 6 t/m 11: 4,50 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.bourtange.nl

63. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem (Gelderland)

Wat is hier te zien: bakkerijen uit het verleden geven een fascinerend beeld hoe arbeidsintensief het er vroeger aan toe ging. De moderne bakkerij laat je zien hoe tegenwoordig de werkzaamheden worden uitgevoerd. Het contrast kan niet groter zijn tussen de bakker van nu die beschikt over computergestuurde apparatuur en zijn collega van toen die alleen zijn beide handen had om uit de mouwen te steken. Op zaterdag en tijdens de schoolvakanties staat het museum in het teken van de jeugd. Kinderen kunnen op deze dagen onder begeleiding van een echte bakker zelf aan de slag. De bakkers spelen daarbij in op de seizoenen. Met Pasen staat de paashaas op het programma en rond Sint Nicolaas het maken van een speculaaspop. Het Nederlands Bakkerijmuseum is bekroond tot het Leukste uitje van Gelderland 2019 bij de verkiezing van Het Land van ANWB.

Tarief volwassenen: 8,00 euro

Tarief kinderen 4 t/m 12 jaar: 6,50 euro

Parkeren: gratis op loopafstand

Website: https://www.bakkerijmuseum.nl/

 

64. Low budget uit met kinderen naar museum/educatief uitje: Terra Maris in Oostkapelle (Zeeland)

Wat is er te beleven: in Terra Maris kom je veel te weten over het landschap en de natuur van Zeeland. Niet op een saaie, maar juist levendige manier met beeld en geluid, prachtige maquettes, een groot zee-aquarium, skeletten, schelpen, en opgezette dieren.  In de landschapstuin kun je de verschillende landschapstypen van Zeeland bekijken zoals duinen en dijken,  maar ook met een schepnetje waterdiertjes vangen in de vijvers, of  klauteren over klimtoestellen. En vergeet niet het mottekasteel op de vliedberg te beklimmen.

Tarief volwassenen: 8 euro

Tarief kinderen 4 t/m 16 jaar: 5,50 euro

Parkeren: Terra Maris ligt in een beschermd natuurgebied, parkeren vlak bij het museum is daarom niet mogelijk. Betaalde parkeergelegenheid op de openbare parkeerplaats.

Website: https://nl.terramaris.nl

 

65. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Oyfo Techniekmuseum in Hengelo (Overijssel)

Wat is er te beleven: Oyfo is een echte ontdekkingsreis, voor iedereen die nieuwsgierig is. Hier kun je van alles ervaren dat met kunst én techniek te maken heeftTijdens iedere schoolvakantie kun je in het Techniekmuseum technische Doepakketjes maken! Je kunt met het door jou uitgezochte pakketje aan de slag in één van de Doe-lokalen op de 2e verdieping. Hier kun je het pakketje onder deskundige begeleiding in elkaar zetten. Je maakt kennis met allerlei leuke technieken zoals solderen, je ontdekt hoe zonne-energie werkt of hoe je jouw robotje laat bewegen.

Tarief vanaf 4 jaar: 8 euro

Parkeren: gratis

Website: https://www.oyfo.nl

 

66. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Koninklijk Eise Eisinga Planetarium in Franeker (Friesland)

Wat is er te beleven: de Planetariumkamer en het indrukwekkende raderwerk vormen het oudste nog werkende planetarium ter wereld dat nog werkt. Dit nauwkeurig bewegend model van het zonnestelsel werd tussen 1774 en 1781 gebouwd door de Friese wolkammer Eise Eisinga. Maar er is meer te zien! De voormalige wolkammerij van Eisinga, astronomische instrumenten, een filmzaal, wisselende exposities en aandacht voor moderne sterrenkunde.

Tarief volwassenen: 5,50 euro

Tarief kinderen 4 t/m 13 jaar: 4,50 euro

Parkeren: gratis parkeergelegenheid op loopafstand

Website: https://www.planetarium-friesland.nl

 

67. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Molenmuseum De Valk in Leiden (Zuid-Holland)

Wat is er te beleven: iedereen heeft wel eens een molen gezien. Maar weet je ook hoe een molen er van binnen uit ziet en hoe deze werkt? Kijk door de muren van de molen heen en ontdek wat er allemaal in de molen te zien is.

Tarief volwassenen: 5 euro

Tarief kinderen 6 t/m 15 jaar: 2,50 euro

Parkeren: betaald in de parkeergarage naast de molen

Website: https://molenmuseumdevalk.nl

 

68. Low budget uitje met kinderen naar museum/educatief uitje: Sterrenwacht Mercurius in Dordrecht (Zuid-Holland)

Wat is er te beleven: een bezoek aan de Sterrenwacht Mercurius is een leerzaam avontuur. Denk maar eens aan de begrippen dag en nacht, maanden, jaren, seizoenen, eb en vloed, zon- en maansverduisteringen. Allemaal zaken waarvan we de betekenis kennen. Ontdek nu zelf de oorsprong bij sterrenwacht Mercurius.

Tarief volwassenen: 3,50 euro

Tarief kinderen: 2,50

Parkeren: gratis

Website: https://www.sterrenwacht-mercurius.nl

 

69. Low budget uitje met kinderen/actief uitje/in de natuur: Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek (Noord-Holland)

Wat is er te doen: dit is een leuk uitje met kinderen vanaf september. In 2019 is dit naar verwachting van zaterdag 14 september t/m zondag 27 oktober. Rond half juni weten ze wanneer de Zelfpluk 2019 definitief is. Je kunt dan in het oogstseizoen samen met je kinderen appels plukken. 

Tarief: entree is gratis. Je betaalt alleen voor de appels en peren die je plukt. Dat is 2,25 euro per kilo zelf geplukte biologische appels en peren. Peren kunnen alleen in het weekend geplukt worden. 

Parkeren: op zaterdag en zondag betaald parkeren (3 euro per auto), de overige dagen gratis parkeren.

Website: https://www.olmenhorst.nl/evenementen/zelfpluk/

 

70. Low budget uitje met kinderen/actief uitje/in de natuur: Het Aardbeienterras in Rijsbergen (Noord-Brabant)

Wat is er te doen: aardbeienboerderij waar je door verschillende activiteiten en arrangementen kunt ontdekken hoe alles hier groeit en bloeit. Van rondleiding tot zelf plukken en van speurtocht tot een leuke speelweide voor de kinderen.

Tarief: entree, zelfrondleiding en smokkeltocht zijn gratis. Je betaalt alleen voor het aardbeienplukken of een aardbeienplantje planten. Aardbeienplukken kost 2,50 euro voor 1 doosje aardbeien, aardbeienplantje planten kost 2 euro (kan tot 2e week van augustus). 

Parkeren: gratis

Website: http://www.hetaardbeienterras.nl/

 

71. Low budget uitje met kinderen/actief uitje/in de natuur: Avonturenbos Stekkenberg in Groesbeek (Gelderland)

Wat is er te doen: het Avonturenbos is een avontuurlijke speelplek. Dus zonder speeltoestellen, maar met attributen van natuurlijke materialen. Daarbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van tegenstellingen die van nature al in het bos aanwezig zijn, zoals nat-droog, hoog-laag, zon-schaduw en open-dicht. Bij de inrichting van de Avonturenbos is rekening gehouden met twee leeftijdsgroepen: kleuters van 3 t/m 6 jaar en basisschoolkinderen van 7 t/m 12 jaar. Voor beide groepen is een afzonderlijk gedeelte van het Avonturenbos ingericht.

Tarief: gratis uitje

Parkeren: gratis

Website: https://www.avonturenbos.nl

Zit er een leuk uitje voor jou en je kinderen bij?

Dit zijn dus behoorlijk wat uitjes die je kunt gaan doen. Heb jij een leuk uitstapje gezien in dit overzicht? Of heb je andere dagjes uit die je gaat doen in de vakantie? Praat erover mee bij de reacties onderaan deze pagina. 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *