Mag mijn kind nog wel WhatsAppen?

mag mijn kind nog wel whatsappen, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger

Toen mijn dochter negen werd, kreeg ze voor haar verjaardag een mobiele telefoon. Eigenlijk vond ik mijn kind nog te jong voor een mobiele telefoon. De reden voor dit cadeau was dat mijn dochter dan kon WhatsAppen met haar nicht die ver woont. Dat appen is in ieder geval gelukt, maar mijn dochter doet inmiddels veel meer met haar telefoon. Ze appt niet alleen met haar nicht en met een paar vriendinnen, maar zit ook in een aantal groepsapps. Deze groepsapps bestaan uit vriendinnen uit haar klas, een app met ons, haar oom en tante en neef en nicht (een familie app) en een app met alleen ons (vader en moeder). In de gezinsapp sturen we leuke foto’s naar elkaar. 

Maar, nu de privacyregels flink zijn aangescherpt mogen kinderen onder de 16 niet meer WhatsAppen. Toch zit mijn dochter nog op WhatsApp. Het is eigenlijk een beetje dubbel. Mijn kind is met haar negen jaar duidelijk nog te jong, maar toch vind ik dat ze best mag appen met haar vriendinnen, familie en met ons. Ik heb mijn dochter uitgelegd dat ze nooit reclames aan mag klikken, dat ze niet met vreemden mag appen en dat ze het altijd tegen me moet zeggen wanneer er vervelende dingen naar haar geappt worden of wanneer ze gepest wordt via WhatsApp.

Pas meldde mijn dochter zich pas bij me. Een vriendinnetje appte haar iets spannends en mijn dochter typte terug dat ze het niet zo’n fijn filmpje vond. Goed dat mijn dochter het aankaart, maar aan de andere kant heeft mijn dochter dat spannende filmpje toch al gezien. Het is in ieder geval heel wijs van mijn dochter dat ze aangeeft dat ze het niet prettig vindt en dat ze mij hierover in vertrouwen neemt. 

Af en toe pak ik de telefoon van mijn dochter en scroll ik door haar WhatsApp gesprekken. Niet om een nieuwsgierig aagje uit te hangen, maar om even te checken of er geen gekke dingen over en weer worden getypt. Tot dusver heb ik niets vreemds opgemerkt in de WhatsApp berichten. Het zijn allemaal gezellige en onschuldige verhalen tussen vriendinnen (op het spannende filmpje van haar vriendin na, maar dat was zeker niet in de sfeer van pesten of iets dergelijks). 

Toch is mijn kind in overtreding, omdat ze nog lang geen 16 is en dus geen WhatsApp mag gebruiken. Ook al is dit niet toegestaan, ik sta het mijn dochter wel toe. Maar, ik houd het WhatsApp gebruik van mijn dochter nauwlettend in de gaten.

Zit jouw kind ook op WhatsApp en is hij/zij ook nog geen 16? Hoe ga jij hiermee om? Sta jij het toe dat je kind WhatsApp gebruikt of heb jij het WhatsApp account van je kind verwijderd nu de privacyregels zijn veranderd? Of heeft jouw kind überhaupt nog geen WhatsApp account? Hoe kijk jij aan tegen deze kwestie? Praat erover mee bij de reacties.

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *