Mama is ziek met kerst

Mamablog, mama is ziek met kerst

Het is zover: mama is ziek. Geveld door de griep en waarschijnlijk aangestoken door mijn zoontje die twee weken geleden in de lappenmand lag. Het begon allemaal zo rooskleurig, het begin van de kerstvakantie. Het eerste weekend hadden we nog een leuk uitje met het gezin, maar maandag kreeg ik ineens een knallende, bonzende hoofdpijn, oftwel migraine.

Migraine maakt plaats voor griep

Na drie dagen was de migraine gelukkig weg, maar wat kwam er voor in de plaats: griep! Natuurlijk precies in de schoolvakantie van mijn dochter. En je raad het vast: mijn dochter werd ook getroffen door het griepvirus. Daar vielen de leuke plannen voor de vakantie het water in: geen bioscoop, niet zwemmen en al dat soort leuke moeder-dochter-uitjes. Nee, daarvoor in de plaats doodziek op de bank liggen met een dekentje. Rillend van de koort en klappertandend van de kou de dagen doorbrengen. je haar niet kunnen kammen, omdat het gewoonweg te pijnlijk is. Daardoor echter wel tijd om met mijn kinderen een paar leuke films te kijken. Dat is iets waarvoor ik anders te druk ben en mezelf geen tijd gun.

Ziek met kerst

En ja hoor, ook met kerst was ik nog ziek. Maar tijd om in de lappenmand te liggen, had ik niet, want duty calls. We werden verwacht voor het kerstdiner bij mijn familie en ik had beloofd een aantal voorgerechten te maken. Dus dat betekende met mijn zieke en slappe lijf de middag doorbrengen in de keuken in plaats van onder mijn behaaglijke kleedje op de bank. Uiteindelijk zijn we direct na het kerstdiner weer huiswaarts gekeerd, omdat mijn dochter ook weer ziek was en mijn zoontje er ook niet al te fris uitzag. Ik hoop niet dat dit een jaarlijks ritueel wordt, want vorig jaar was ik namelijk ook al ziek, gevloerd door een longontsteking. Ik moet mij maar even goed storten op mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar om te voorkomen dat mijn kerst volgend jaar weer in het water valt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *