Mamablog + vlog ochtendroutine: mijn kinderen weer naar school

Mamablog en vlog: ochtendroutine mijn kinderen weer naar school. Mama lifestyle blog, mamablogger, mama blog

Afgelopen week gingen mijn kinderen weer naar school. Daarvoor hadden ze kerstvakantie en waren ze twee weken thuis. Erg gezellig, maar voor mij soms ook een struggle om naast de zorg en aandacht voor mijn kinderen ook nog te kunnen werken voor ons bedrijf.

Thuiswerken met kinderen erbij

Ik werk dus ook in de vakanties, een heel stuk minder, maar er moeten toch wel zaken afgehandeld worden. Alleen met twee kinderen om me heen kan ik me toch moeilijker concentreren en bovendien vind ik het eigenlijk ook wel sneu voor mijn kinderen wanneer ik aan het werk ben terwijl ze thuis zijn. Op zich gaat het thuiswerken met mijn kinderen erbij wel goed, want mijn kinderen zijn al wat zelfstandiger (ze zijn vier en bijna acht) en vermaken zich goed met elkaar en met hun speelgoed. Toch wil ik niet hele dagen werken, want ik vind dat mijn kinderen niet daarvoor vakantie hebben. Vakantie is er ook om samen plezier te maken.

Blij dat de schoolvakantie weer voorbij is

Ik geniet er altijd ontzettend van wanneer mijn kinderen bij mij zijn in de vakantie, maar ik ben ook altijd wel weer blij als de vakantie weer voorbij is en de school begint. Dit geeft mij weer tijd om te kunnen werken en om ook echt met de volle aandacht bij mijn werk te kunnen zijn. Ik hoef me dan niet schuldig te voelen wanneer ik achter mijn laptop zit. Ineens besef ik hoeveel tijd ik eigenlijk wel niet heb om te kunnen werken wanneer mijn kinderen op school zitten. Ik neem me dan ook altijd voor om mijn tijd nog efficiënter in te delen en mijn tijd nog beter te benutten zodat ik nog meer werk kan verzetten.

De eerste schooldag na de vakantie

De eerste schooldag na de vakantie is altijd weer even wennen. Niet alleen het weer op school zijn, maar ook of vooral het vroeg de deur uit gaan. Dat is dan weer het voordeel dat mijn kinderen niet echt uitslapen, dan hoeven ze ook niet in een heel ander slaapritme te komen na de schoolvakantie. Mijn kinderen werden in de vakantie soms wel iets later wakker, maar niet later dan 8 uur. 8 uur is echt al uitslapen voor ons. Dat mijn kinderen redelijk op tijd wakker werden in de schoolvakantie, wil niet zeggen dat ze dan vroeg op gang komen. Ze houden er heel erg van om lekker rustig aan te doen, te spelen en televisie te kijken. Het liefst blijven ze de hele ochtend in hun pyama lopen. Wanneer ze naar school gaan, is lekker lang luieren in je pyama er natuurlijk niet bij, want klokslag 8.20 uur moeten we op school zijn. En dat is best vroeg.

Ochtendroutine

Afgelopen maandag was het dus echt weer even wennen aan de ochtendroutine die we hebben wanneer de kinderen naar school gaan. Om 7 uur opstaan en toch best wel opschieten om ruim een uur later op de fiets of in de auto te stappen om op tijd op school te komen. Het is best een strakke routine. Ik vind het eigenlijk altijd opvallend dat het ons altijd lukt om op tijd op school te komen, maar dat het in de vakantie nooit lukt om op tijd op afspraken te komen. Ook al hebben we pas om 10 uur afgesproken, dan nog komen we te laat. Heel vreemd. Herken jij dit?

Vlog ochtendroutine eerste schooldag na de vakantie

Ik besloot mijn ochtendroutine van afgelopen maandagochtend, de eerste schooldag, te filmen. Ik maakte deze korte vlog om jou een impressie te geven hoe het er bij ons thuis aan toegaat op zo’n ochtend wanneer de kinderen naar school gaan. Kijk je mee hoe het afgelopen maandagochtend verliep?

Hoe vond jouw dochter of zoon het om maandag weer naar school te gaan? Hadden jullie moeite om weer op gang te komen ’s ochtends of viel dat mee? Ik lees het graag bij de reacties.

mamablog, lifestyleblog, mamalifestyle, mama lifestyle blog, mamablogger, lifestyleblogger, familyblog, familyblogger, blog voor moeders

 

4 thoughts on “Mamablog + vlog ochtendroutine: mijn kinderen weer naar school

  1. Mijn dochtertje keek er erg naar uit om weer naar school te gaan. Ze zit pas in groep 1 (vanaf na de afgelopen herfstvakantie) en vind school gelukkig echt superleuk!
    Ik ben nog niet zo heel lang gewend aan de dagen zonder kind, maar vond het om eerlijk te zijn ook wel erg fijn dat ze weer naar school mocht.

  2. Wat leuk dat ze plezier heeft op school! Jaylin vind het ook helemaal geweldig. Straks gaat Novan naar de peuterspeelzaal dus dan zal ik ook weer wat meer tijd hebben, heerlijk weer eens haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *