Hoe krijg ik meer balans tussen werk en gezin?

Hoe krijg ik meer balans tussen werk en gezin, mamalifestyleblog, mamablog, mamablogger, moederschap, eigen bedrijf

Hoe ouder mijn kinderen worden, hoe meer ik ben gaan werken. Werkte ik eerst voornamelijk op de dagen dat mijn dochter en zoon naar het kinderdagverblijf gingen, werk ik nu ook nog na schooltijd en vaak ’s avonds. Ik denk dat ik in totaal minimaal tussen 40 en 50 uur werk. Dat vind ik helemaal niet erg, want ik ben gek op mijn werk. Het liefst zou ik nog meer uren in een dag hebben, zodat ik nog meer kan werken. Maar, ik heb ook nog een gezin en een huishouden te runnen. Mijn week ziet er zo uit: van maandag tot en met vrijdag werken, op zaterdagochtend naar de sportclubjes van mijn kinderen, ’s middags mijn huis schoonmaken en vaak op zondag ook nog wat in het huishouden doen. In mijn vorige huis was ik zo klaar met schoonmaken, maar dit huis is dubbel zo groot. Echt heel veel tijd met mijn kinderen en voor mezelf blijft er zo niet over.

De balans tussen werk en quality time met mijn kinderen is zoek

Kortom: de balans tussen werk en quality time met mijn kinderen is nu een beetje zoek. Gelukkig zijn mijn kinderen het wel gewend dat ik veel werk en ook in hun bijzijn de laptop openklap. Dat hoort er een beetje bij met een eigen bedrijf, maar ik zou het ook heerlijk vinden om mijn weekends weer een beetje terug te hebben. Ik krijg een beetje een déjà vu naar de jaren dat ik nog fulltime werkte zonder kinderen. Toen werkte ik ook van maandag tot en met vrijdag en maakte ik op zaterdag schoon. Omdat ik toen een kleiner huis had en nog geen kinderen, was de zondag helemaal van mijn vriend en mij. Maar nu heb ik dus bijna helemaal geen vrije tijd meer. Natuurlijk ga ik weleens met mijn kinderen naar de speeltuin, maar vaak ben ik dan aan het werk op mijn telefoon. Omdat mijn kinderen al wat ouder zijn (zes en 10) vermaken zij zich prima zelf in de speeltuin. 

Taken uitbesteden

Ik wil absoluut niet minder werken, want ons bedrijf geeft me heel veel voldoening. Daarnaast wil ik ook meer tijd voor mijn eigen bedrijf inplannen. Maar op deze voet doorgaan, is niet mijn bedoeling. Mijn kinderen zijn maar één keer klein en het lijkt me heerlijk om mijn weekends vrij te kunnen besteden. Omdat ik meer balans wil tussen werk en gezin, ben ik op zoek gegaan naar een mogelijkheid om meer tijd te kunnen krijgen. Minder werken is geen optie, maar het uitbesteden van taken wel. Dit laatste vind ik zeker niet erg, want zo ontzettend leuk vind ik schoonmaken niet. Zeker niet wanneer je het hele huis in je eentje moet schoonmaken in de spaarzame “vrije” uren die je hebt. We hebben sinds een paar maanden een glazenwasser die alle ramen lapt, dus dat ontlast mij al een heel klein beetje. Nu heb ik een schoonmaakster gevonden die ons binnenkort komt helpen bij het huishouden. In het verleden heb ik twee keer eerder een schoonmaakster gehad, maar dat is mij toen niet al te best bevallen. Ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe het dit keer gaat verlopen. Ik hoop natuurlijk dat het huishouden straks op rolletjes loopt en dat ik er zo min mogelijk omkijken naar heb. Dat ik mij doordeweeks volledig kan focussen op mijn werk en in het weekend volop kan genieten van de tijd met mijn kinderen. 

Is bij jou de balans tussen werk en gezin ook een beetje zoek? Of is bij jou juist alles (weer) in balans? Hoe heb jij dit aangepakt? 

mamalifestyleblog, mamablog , mamablogger, blog voor ondernemende moeders, eigen bedrijf, ZZP, mompreneur

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *